Beefalo: Η διασταύρωση βισόνων και βοοειδών είναι το μέλλον της παραγωγής κρέατος

beefalo Facebook Twitter
Το κρέας των βισόνων είναι άπαχο, αλλά δύσκολα εκτρέφονται σε φάρμα. Τα βοοειδή εκτρέφονται εύκολα, αλλά το κρέας τους είναι πλούσιο σε λιπαρά. Οι υποστηρικτές της διασταύρωσής τους, ονόματι Beefalo, ισχυρίζονται ότι αυτή θα πρέπει να είναι το μέλλον της παραγωγής κρέατος στις ΗΠΑ.
0

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Morning Consult, που παρακολουθεί τη μεταβολή των απόψεων των Αμερικανών για τον πόλεμο στην Ουκρανία:

Η υποστήριξη στις ρωσικές πετρελαϊκές κυρώσεις συνεχίζει να μειώνεται. Το 47% του συνόλου των ερωτηθέντων λέει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο, ακόμη και αν προκαλέσουν αύξηση των τιμών. Πρόκειται για τη χαμηλότερη υποστήριξη από την πρώτη φορά που τέθηκε το ερώτημα στους Αμερικανούς στις αρχές Μαρτίου, όταν το 49% υποστήριζε το μέτρο, και είναι επίσης μειωμένο κατά 8 μονάδες από το υψηλό επίπεδο του 55% στις αρχές Απριλίου. 

Η πτώση οφείλεται στην πτώση της υποστήριξης των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων, που αμφότεροι έπεσαν στο 41%. Μεταξύ των Δημοκρατικών, το 57% εξακολουθεί να υποστηρίζει τις κυρώσεις, αλλά βρίσκεται πλέον 6 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το υψηλό 63% τον Μάρτιο.

Λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς βλέπουν την προστασία της Ουκρανίας ως ευθύνη των ΗΠΑ. Το 44% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ΗΠΑ έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν την Ουκρανία από τη Ρωσία, ποσοστό που έχει μειωθεί από το υψηλό επίπεδο του 50% στις αρχές Μαΐου. Στο 37%, οι Ρεπουμπλικανοί υπολείπονται 20 ποσοστιαίες μονάδες των Δημοκρατικών ως προς αυτή την υποχρέωση, και μόλις που περνούν τους ανεξάρτητους (33%).

Αυτές είναι ενδείξεις αυξανόμενης «κούρασης» των πολιτών, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, την οποία επεσήμανε πριν από βδομάδες η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, και πιο πρόσφατα η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας.

Πηγή: Morning Consult

• • •

ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Στην πρώτη επίσκεψη στο Κονγκό από την άνοδό του στον θρόνο το 2013, ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου επανέλαβε χθες Τετάρτη τη βαθύτατη λύπη του για την εκμετάλλευση, τον ρατσισμό και τις βιαιότητες κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, αλλά απέφυγε και πάλι να ζητήσει επίσημα συγγνώμη.

Ο Φίλιππος υπήρξε ο πρώτος Βέλγος αξιωματούχος που εξέφρασε το 2020 «τη βαθύτατη λύπη του για τις πληγές» της αποικιοκρατίας. Οι ασύλληπτες θηριωδίες του Λεοπόλδου Β΄ στο προσωπικής ιδιοκτησίας του Κονγκό, από το 1885 μέχρι την επίσημη ανακήρυξή του το 1908 σε βελγική αποικία, υπήρξαν το κίνητρο του Τζόζεφ Κόνραντ για τη συγγραφή του βιβλίου «Η καρδιά του σκότους», που  συνέβαλε σημαντικά στο διεθνές κίνημα κατά των φρικαλεοτήτων των Βέλγων.

Στις 30 Ιουνίου 1960, ο βασιλιάς Μποντουέν ανακήρυξε την ανεξαρτησία του Κονγκό στη σημερινή πρωτεύουσα Κινσάσα με μια πατερναλιστική και συγκαταβατική ομιλία. Όταν τέλειωσε, ο τότε πρωθυπουργός του Κονγκό, Πατρίς Λουμούμπα, πήρε τον λόγο ενώ δεν προβλεπόταν, και κατήγγειλε τα εγκλήματα της αποικιοκρατίας σε μια ιστορική ομιλία. Λίγους μήνες αργότερα, ο Λουμούμπα δολοφονήθηκε.

Η επίσκεψη του Φίλιππου αποτελεί μέρος της επώδυνης διαδικασίας που πρώην αποικιακές δυνάμεις πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να ξεπεράσουν το παρελθόν και να θεμελιώσουν ισότιμες σχέσεις.

«Ο διάλογος, ο σεβασμός και η ισότητα αποτελούν τη βάση ενός νέου κεφαλαίου που γράφουν το Βέλγιο και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρο. «Αυτό περιλαμβάνει επίσης την επιστροφή των πολιτιστικών αγαθών που αποκτήθηκαν κατά την αποικιακή περίοδο. Η παράδοση της μάσκας στο Εθνικό Μουσείο της Κινσάσα συμβολίζει τη νέα προσέγγιση».

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται να επιστραφεί στο Κονγκό ένα δόντι, το μόνο που έχει απομείνει από τον Πατρίς Λουμούμπα. Το σώμα του δολοφονημένου πρωθυπουργού διαλύθηκε σε όξινο λουτρό, αλλά ένας Βέλγος χωροφύλακας κατάφερε να κρατήσει αυτό το μακάβριο ενθύμιο.

Πηγή: AFP, The Brussels Times

Φελίξ Τσισεκέντι Facebook Twitter
Ο πρόεδρος του Κονγκό, Φελίξ Τσισεκέντι, και ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος μπροστά στη μάσκα που παραδόθηκε στο Εθνικό Μουσείο της Κινσάσα.

• • •

ΛΙΘΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ
Βασικό συστατικό των μπαταριών που βρίσκονται σχεδόν σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, από τα τηλέφωνα μέχρι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η ζήτηση για το λίθιο θα εκραγεί τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, τα σημερινά αποθέματα είναι περιορισμένα, και η εξόρυξή του είναι δύσκολη και έχει σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Εκτιμάται ότι περίπου τα μισά από τα παγκόσμια αποθέματα λιθίου βρίσκονται στο «τρίγωνο του λιθίου» στα σύνορα της Χιλής, της Βολιβίας και της Αργεντινής.

Ερευνητές στο Εθνικό Εργαστήριο Βορειοδυτικού Ειρηνικού του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, σε συνεργασία με διάφορες εταιρείες, έχουν δημιουργήσει μαγνητικά νανοσωματίδια που μπορούν να διαχωρίσουν το λίθιο και άλλα μέταλλα από το νερό. Η τεχνική αυτή παρέχει τη δυνατότητα συλλογής με προσιτό κόστος λιθίου, από πηγές όπως η άρμη που χρησιμοποιείται στα γεωθερμικά συστήματα ενέργειας, και τα λύματα που απομένουν από τη βιομηχανική χρήση.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι, αν μόνο το 25% του λιθίου σε αυτά τα νερά συλλεγόταν σήμερα, θα ήταν ίσο με την τρέχουσα ετήσια παγκόσμια παραγωγή.

Πηγή: Inside Climate News

Σύστημα μαγνητικού διαχωρισμού Facebook Twitter
Σύστημα μαγνητικού διαχωρισμού που χρησιμοποιείται για την εξαγωγή στοιχείων σπάνιων γαιών από άρμες. (Πηγή: Pacific Northwest National Laboratory)

• • •

Ο ΣΟΛΖΕΝΙΤΣΙΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ
Μελετητές έχουν επισημάνει την επιρροή που άσκησε ο Σολζενίτσιν στον Πούτιν, αλλά φαίνεται πως υπήρξε μεγαλύτερη από όσο είχε εκτιμηθεί μέχρι σήμερα. 

Η καθηγήτρια Άννα Κολίν Λεμπεντέβ γράφει ότι το βιβλίο του Αλεξάντρ Σολζενίτσιν του 1998, «Η Ρωσία κάτω από τη χιονοστιβάδα», και συγκεκριμένα το κεφ. 12 «Η σλαβική τραγωδία» περιέχει σχεδόν κατά λέξη την άποψη του Πούτιν για την Ουκρανία.

Ο αναγνώστης βρίσκει όλα τα θέματα της πουτινικής ρητορείας: ουκρανικός εθνικισμός, ρόλος του Λένιν, γλώσσα, Εκκλησία, ΝΑΤΟ, Κριμαία, Σεβαστούπολη, Ντον... Γράφει ο Σολζενίτσιν:

«Μόλις συγκροτήθηκε το ουκρανικό κράτος, άρχισαν να επισείουν – με σκοπό να δέσουν τις πολιτικές παρατάξεις – το φάντασμα μιας υποτιθέμενης στρατιωτικής απειλής της Ρωσίας. Όταν άρχισαν να σχηματίζουν τον ουκρανικό στρατό, απαιτούσαν από τους αξιωματικούς που ορκίζονταν να εκδηλώσουν εντελώς ιδιαίτερο ζήλο να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας. Είχαν τέτοια ανάγκη να αισθάνονται απειλούμενοι στρατιωτικά... ώστε άρκεσε η Ρωσία να ανακοινώσει την πρόθεσή της να πουλήσει το πετρέλαιο στην παγκόσμια τιμή, και όχι σε χαμηλή, για να υψώσει τον τόνο η Ουκρανία: «Έχουμε πόλεμο!!»» (σ. 134)

«Όχι, δεν θα μιμηθούμε τους Ουκρανούς εθνικιστές, τις υστερικές απειλές τους και το μίσος τους. Πρέπει να αποφύγουμε να απαντήσουμε στην εμπρηστική προπαγάνδα που διεξάγουν εναντίον των ‘moscals’ [μοσχοβίτες, αλλά υποτιμητικά]. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν μορφή διανοητικής ασθένειας και να περιμένουμε να περάσει. Από τη μεριά μας, όχι μάταιες απειλές: αυτό περιμένουν! Είναι το πέρασμα του Χρόνου που θα τους επαναφέρει στη λογική...» (σ. 142).

Όπως φαίνεται από τα δύο αυτά αποσπάσματα, ο Πούτιν υιοθέτησε μεν τη διάγνωση του Σολζενίτσιν, αλλά όχι και το φάρμακο. Δεν μπορούσε να περιμένει τόσο πολύ...

Σολζενίτσιν Πούτιν Facebook Twitter
Οι απόψεις του Σολζενίτσιν και του Πούτιν για την Ουκρανία ταυτίζονται.

• • •

ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ
Από το 1726 που ξεκίνησε η παραγωγή πορσελάνης στο κάστρο Rörstrand της Στοκχόλμης και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1750, τα κεραμικά Rörstrand ήταν ο μοναδικός κατασκευαστής πορσελάνης στη Σουηδία. Επί σχεδόν 300 χρόνια, η επιχείρηση υπήρξε ανάμεσα στις σημαντικότερες στην παραγωγή πορσελάνης. 

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Rörstrand επικεντρώθηκε σε χρηστικά αντικείμενα, και χάρη σε γυναίκες σχεδιάστριες, μεταξύ των οποίων η Marianne Westman και η Hertha Bengtson, έζησε την πιο δυναμική περίοδό της.

Ένα βάζο με παγόνι της Anna Broberg του 1900 πουλήθηκε σε δημοπρασία αντί περίπου 70.000 ευρώ.

Πηγή: Bbys Magazine

Beefalo: Η διασταύρωση βισόνων με βοοειδή είναι το μέλλον της παραγωγής κρέατος Facebook Twitter
Λεπτομέρεια του βάζου παγόνι της Anna Broberg, το οποίο πουλήθηκε αντί 70.000 ευρώ. (Φωτό: Christie's)
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη

Σήμερα: Σύννεφο τέφρας • • • η παγκόσμια οικονομία στη δίνη του στασιμοπληθωρισμού • • • δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για τα σιτηρά • • • στην καλύτερη περίπτωση ισχνές • • • το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη • • • Πλατινί και Μπλάτερ δικάζονται • • • ίχνη ζωής στο Άουσβιτς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ