5 «όχι» του στιλ γι' αυτό το καλοκαίρι

5 «όχι» του στιλ γι' αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter
Tα σανδάλια μονομάχου με αναφορές στο ancient greek στιλ λατρεύθηκαν από τουρίστριες και μη, όμως καλώς ή κακώς είναι ένα ζευγάρι παπούτσια για ιδιαίτερες περιστάσεις.
0

Οι Κάννες και τα όσα φορέθηκαν εκεί, οι τάσεις και τα όσα εμφανίζονται γυαλιστερά στις βιτρίνες, το καλοκαίρι που μπήκε βιαστικό και μ' ανεβασμένες θερμοκρασίες και... εμείς. Εμείς που θέλουμε να είμαστε άνετοι σε μια πόλη που είναι η προσωποποίηση της εκδικητικότητας για όσους εργάζονται πολλές ώρες, που θέλουμε να είμαστε και στιλάτοι, αλλά και να κάνουμε τη διαφορά και που τελικά, ειδικά τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, τις περνάμε χαωμένοι μπροστά στη ντουλάπα. Ή με την πλέον αμήχανη επιλογή στη μέση του δρόμου. Δεν υπάρχουν "do's" και "dont's", ναι, καμία αντίρρηση, αλλά εκείνο που δεν λένε οι υπέρμαχοι της στιλιστικής πολιτικής ορθότητας είναι ότι αυτό ισχύει, όταν το περιεχόμενο παραμένει απλό και προσγειωμένο και δεν φλερτάρει με τις αλχημείες που συνήθως σερβίρουν περιοδικά και κανάλια. Και που ακριβώς όπως τα παιδικά παιχνίδια φαίνονται υπέροχα από μακριά, αλλά από κοντά κάτι (ή και όλα) δεν δουλεύει σωστά. Αν μπορούσαμε να εντοπίσουμε 5 πράγματα που οι βιτρίνες μας σερβίρουν ως trends και που παρ' όλα αυτά κάνουν το στιλ μας να υποφέρει, να που θα σκοντάφταμε (καλοκαιριάτικα):

Για κορίτσια μόνο

1. Λευκές τρακτερωτές σόλες παντού: η λεπτή εκδοχή τους πάει και έρχεται. Αλλά το γεγονός ότι βρίσκονται κάτω από κάθε γυναικείο παπούτσι, κάτω από κάθε σχέδιο και πιέζουν τα όρια της αισθητικής σε κάθε περίσταση, θα πρέπει να μας κάνει λίγο επιφυλακτικές. Όπως και οι πλατφόρμες που είναι άνετες, δροσερές, αλλά όταν ξεπερνούν τον... τρίτο όροφο, εκτός από επικίνδυνες, υπονομεύουν το σύνολο μιας εμφάνισης. Δεν είναι ωραίο το θέαμα μιας γυναίκας, με αγκυλωμένο και φοβισμένο βήμα. 

5 «όχι» του στιλ γι' αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

2. Σανδάλια μονομάχου (μέχρι το γόνατο): με αναφορές στο ancient greek στιλ λατρεύθηκαν από τουρίστριες και μη, όμως καλώς ή κακώς είναι ένα ζευγάρι παπούτσια για ιδιαίτερες περιστάσεις. Επίσης, είναι ένα ζευγάρι που μπορεί να μας γελοιοποιήσει για όλους τους προφανείς και λιγότερο προφανείς λόγους.

3. Maxi dresses που σκουπίζουν τους δρόμους: είναι ωραία, είναι άνετα, είναι δροσερά και σώζουν από τα δύσκολα. Με ένα τζιν μπουφάν και ένα ζευγάρι statement σκουλαρίκια ο λόγος γίνεται για τον ορισμό του boho στιλ που αντέχει στις απαιτήσεις της πόλης. Αλλά θέλει μια προσοχή το στρίφωμα. Δεν είμαστε όλες τόσο - όσο ψηλές και δεν υπάρχει κάτι πιο αντι-αισθητικό (και πιο ανθυγιεινό) από όλη τη βρωμιά δρόμων και πεζοδρομίων στο φινίρισμα ενός όμορφου φορέματος. Το οποίο αν δεν πλυθεί το ίδιο βράδυ, θα αεριστεί και θα ξεκουραστεί σε κάποια κρεμάστρα, μέσα στη ντουλάπα, σωστά; Ίου. 

4. Μακριά, φλούο νύχια: μπορεί στις φωτογραφήσεις μόδας να δείχνουν υπέροχα (όχι, αλλά τέλος πάντων σε κάποιες αρέσουν), μπορεί από κάποιους να θεωρούνται σέξι, αλλά δεν είναι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο κομψό, από ένα περιπoιημένο ζευγάρι γυναικεία χέρια, που δεν τρομοκρατούν τους γύρω. Α, και κάτι ακόμη: είναι απολύτως αντιαισθητικά τα μεγάλα νύχια στα πόδια. Ειδικά, εκείνα που εξέχουν από ψηλοτάκουνα και πλατφόρμες (που λέγαμε πιο πάνω). 

5 «όχι» του στιλ γι' αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

5. Υπερβολικό μακιγιάζ: όχι ότι τον χειμώνα σώζεται, αλλά τουλάχιστον η ζέστη και η υγρασία δεν το κάνουν να κυλάει (και να λερώνει) παντού, δημιουργώντας μικρά αυλάκια μπογιάς στο πρόσωπό μας, που μετά από ένα 8ωρο μοιάζει με χάρτη. Το δέρμα πρέπει να αναπνέει και όλα αυτά τα προϊόντα απλώς φράζουν κάθε πόρο που φωνάζει "βοήθεια" και αναζητά πετσέτα και νερό για να συνέρθει. Ας μην το παρακάνουμε: φιλάμε κόσμο και ερχόμαστε πιο κοντά τώρα που ανοίγει ο καιρός, ας μην τρομοκρατούμε τους γύρω μας κι αν μην τους αναγκάζουμε να σκουπίζονται (με λίγη αηδία, όπως τα μωρά που τα φιλάνε θείες) μετά από κάθε μας φιλί.

Κύριοι, την προσοχή σας λίγο 

1. Γιακάδες έτοιμοι για απογείωση: αυτό το αεράτο, navy στιλ με τους γιακάδες ψηλά, σε πουκάμισα και πετσετέ t-shirt είναι ωραίο μόνο για τις βόλτες με γιοτ. Κατεβάστε τους γιακάδες ή απλώς μην τους φοράτε. Tα t-shirts έχουν λιγότερες απαιτήσεις. 

2. Εσπαντρίγες / κάλτσες: η συζήτηση πάει μακριά. Για το αν πρέπει να φοράτε κάλτσες καλοκαιριάτικα, για το αν οι εσπαντρίγες είναι decent παπούτσι για τους άντρες και πάει λέγοντας. Η συνταγή είναι απλή: φορέστε οτιδήποτε θεωρείτε ότι εξυπηρετεί το προσωπικό σας στιλ, αλλά διατηρήστε καθαρό τον χώρο. Οποιοδήποτε ζευγάρι παπούτσια, χωρίς κάλτσες, μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη για τη μύτη των γύρω σας, αν δεν έχετε φροντίσει να προμηθευτείτε τα σωστά σύνεργα (δηλαδή, σπρέι, ειδικές ταλκ, και πάει λέγοντας). 

3. Man-buns: εξακολουθεί να είναι ένα σέξι αντρικό χτένισμα, που όμως, το καλοκαίρι δοκιμάζεται από τον ιδρώτα, την καλή σχέση με τα προϊόντα styling και την κακή σχέση με το νερό.Επίσης, το man-bun δεν σημαίνει ότι ξεχνάτε τον κουρέα, που μπορεί να κάνει θαύματα (και με το μούσι σας).

5 «όχι» του στιλ γι' αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

4. Εσώρουχο: Ασχέτως του τι νομίζετε και πέρα από την άνεση του να μη φοράει κανείς εσώρουχο, εκτίθεστε. Αλήθεια. Είτε φοράτε τζιν είτε βερμούδα (οποία καταστροφή) το εσώρουχο σας είναι απαραίτητο και για λόγους αισθητικής και για λόγους υγιεινής. 

5. Φανελάκι αμάνικο (μέσα από οτιδήποτε) και ντεκολτέ: σε γενικές γραμμές είναι κατανοητή η ανάγκη για έλεγχο της εφίδρωσης. Αλλά ίσως πρέπει να αναζητήσετε άλλον τρόπο κυριαρχίας πάνω στον ιδρώτα σας. Επίσης, τα μπλουζάκια με ντεκολτέ ή έστω βαθύ "V" είναι μάλλον παρακινδυνευμένη απόφαση στην περίπτωση που υπάρχουν πολλά περιττά κιλά και παραπάνω στήθος. Θέλει λίγη προσοχή ο συγκεκριμένος τύπος μπλούζας και ας πούμε ότι είναι παρήγορο το ότι κολακεύει πολύ λίγους.

Με στοιχεία από Vogue, Esquire, Salon.com 

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες σιλουέτες, ρούχα που φοριούνται και πολύ χρώμα: Τι κρατάμε από το Παρίσι

Μόδα & Στυλ / Νέες σιλουέτες, ρούχα που φοριούνται και πολύ χρώμα: Τι κρατάμε από το Παρίσι

Από τις νέες προσεγγίσεις των οίκων Givenchy και Dries Van Noten, μέχρι τις καλλιτεχνικές παραστάσεις του Comme des Garçons και τη δημιουργική ανατροπή του Duran Lantink, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, η βιομηχανία απέδειξε για άλλη μια φορά την ικανότητά της να εξελίσσεται και να εντυπωσιάζει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ντονατελισμός: Πώς να επιβιώσεις σαν τη Ντονατέλα Βερσάτσε

Μόδα & Στυλ / Ντονατελισμός: Πώς να επιβιώσεις σαν τη Ντονατέλα Βερσάτσε

Mε αφορμή την αποχώρησή της από τη θέση της δημιουργικής διευθύντριας του οίκου Versace, ανατρέχουμε στην πραγματικά αξιοσημείωτη tour de force μιας γυναίκας που κατάφερε να δώσει δεύτερη ζωή σε αυτό που δημιούργησε ο αδερφός της.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΟΥΡΓΟΥΡΙΝΗ
Τί κρατάμε από το Μιλάνο

Μόδα & Στυλ / Κουρελιασμένα ντένιμ, κουλ κορίτσια, νέα κόλπα: Τι κρατάμε από το Μιλάνο

Το Μιλάνο αλλάζει τον τρόπο που βλέπει τη μόδα – τσαλακώνει βεβαιότητες, ανοίγεται στην κουλτούρα του δρόμου και, ενώ τιμά τους θρύλους του, αφήνει χώρο σε νέες εμπειρίες μόδας. Και όλα αυτά χωρίς να απαρνιέται τον μαξιμαλισμό και τους κώδικες της ιταλικής κομψότητας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μια Κυψελιώτισσα ζωγραφίζει τα πάντα όλα

Lifo Videos / Μια Κυψελιώτισσα ζωγραφίζει τα πάντα όλα

Η Χριστίνα Κουτσολιούτσου, η εικαστικός που αναζητά τα τροπικά στοιχεία στην πόλη και έχει γεμίσει με χρώμα την Κυψέλη, δεν περιορίζει τη δημιουργικότητά της μόνο στους καμβάδες. Η τέχνη της ζωντανεύει σε ρούχα και αξεσουάρ, αλλά και στους τοίχους του σπιτιού της, συνδυάζοντας την καθημερινότητα με την καλλιτεχνική έκφραση.
THE LIFO TEAM
Dilara Findikoglou: H μάγισσα του σκότους

Μόδα & Στυλ / Είναι η Dilara Findikoglou o νέος Alexander McQueen;

Πριν από μία εβδομάδα, πολλοί δεν γνώριζαν την ύπαρξή της, ώσπου η σχεδιάστρια αποκάλυψε τις άσωτες Αφροδίτες της σε μια αποθήκη που στεγάζει το μακροβιότερο goth club του Λονδίνου και – μόνη της, κυριολεκτικά – αποκατέστησε τη φήμη της πόλης ως τόπου που θρέφει τις πιο αλλόκοτες «φωνές» της μόδας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
ΕΠΕΞ Μια έκθεση με τον θεατρικό και σουρεαλιστικό κόσμο των ρούχων της Ελένης Καββάδα

Εικαστικά / Tα ρούχα που σχεδιάζει η Ελένη Καββάδα είναι σαν έργα τέχνης

Οι δημιουργίες της ελληνίδας σχεδιάστριας παρουσιάζονται ως εκθεσιακά γλυπτά στην Intermission. Ογκώδη, σουρεαλιστικά, ποιητικά, ξεπερνούν τα όρια της μόδας και αγγίζουν την τέχνη. Πρόκειται με διαφορά για ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει να παρουσιάσει η Ελλάδα στον χώρο της μόδας και αξίζει μια βόλτα στον Πειραιά για να τα δείτε.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ