Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός, Νίκος Τσιγαρίδας
Blitz-Art
//MoMix Bar//
ΥΛΙΚΑ
Gin
Λίτσι
Σπιτικό λικέρ τριαντάφυλλο
Βανίλια Μαδαγασκάρης
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Γλυκόξινο κοκτέιλ με βάση το gin, αρωματισμένο από λίτσι και βανίλια Μαδαγασκάρης, ενανθρακωμένο με ξηρό πάγο και χαβιαράκια από λικέρ τριαντάφυλλο.
MoMix
Το MoMix είναι ένα cocktail project βασισμένο στη φιλοσοφία της μοριακής αναμειγνυολογίας και στην καινοτομία. Μπορεί κανείς να ζήσει μια γευστική εμπειρία «τρώγοντας» ή πίνοντας το κοκτέιλ του. Από το 2012 στον Κεραμεικό, έναν χρόνο αργότερα στη Γλυφάδα και πλέον και στην καλντέρα των Φηρών της Σαντορίνης, τα MoMix είναι μέρος της καθημερινότητας και μια έκφραση εναλλακτικότητας και ανθρωποκεντρισμού.
Κελέου 1-5, Κεραμεικός / Ποσειδώνος 81 & Δουσμάνη 3, Γλυφάδα / Φηρά, Σαντορίνη, 6974 350179, [email protected]
www.momixbar.com. www.facebook.com/MoMixMolecularMixology
Ψυχρό Δενδρολίβανο
//Theory Bar & More//
ΥΛΙΚΑ
35 ml Bulleit Rye Whisky
20 ml Merlet Lune d' Abricot
5 ml Μαστίχα Skinos
10 γρ. φρέσκο δενδρολίβανο
0,5 γρ. ξυλιτόλη για τρόφιμα
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
«Μαγειρεύουμε» το κοκτέιλ σε sous vide για μιάμιση ώρα με το δενδρολίβανο, σουρώνουμε και σερβίρουμε με θρυμματισμένο πάγο. Γαρνίρουμε με φρέσκο, αρωματικό δενδρολίβανο.
*Το κοκτέιλ θα είναι στον νέο κατάλογο του Theory Bar & More «Φρουτοποτία».
Theory Bar&More
Το Theory Bar&More, το all day bar που άλλαξε την αγορά του Χαλανδρίου, ήταν το πρώτο μπαρ στην περιοχή που σέρβιρε ποιοτικά κοκτέιλ σε συνδυασμό με σνακ-φαγητό και πολύ επιτυχημένες συνταγές πρωινών πιάτων. Στην μπάρα του δημιουργούν εξαιρετικά κοκτέιλ μερικοί από τους καλύτερους bartenders στην πόλη και όχι μόνο, με έναν εξ αυτών, τον Αλέξη Συμωνίδη, να είναι φιναλίστ στον φετινό διαγωνισμό Worldclass 2016.
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, 210 6801633, www.theorybar.gr, facebook.com/Theory-BarMore
Clementine
//Belle Amie//
ΥΛΙΚΑ
20 ml φρέσκος χυμός λεμόνι
20 ml σπιτικό σιρόπι ζάχαρης
30 ml φρέσκος χυμός μανταρίνι
30 ml μαστίχα
40 ml Gin
2 σταγόνες bitter λεμόνι
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Τοποθετούμε όλα τα παραπάνω υλικά στο σέικερ, προσθέτουμε αρκετό πάγο και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε σε double old fashioned ποτήρι με τριμμένο πάγο και ραντίζουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού, την οποία χρησιμοποιούμε και ως γαρνιτούρα.
Belle Amie
Τα καλύτερα κοκτέιλ του Πειραιά έχουν ρίξει άγκυρα στο Πασαλιμάνι και στο πανέμορφο Belle Amie. Πίσω από την μπάρα η Δώρα δημιουργεί καθημερινά μια σειρά από πρωτότυπα και αριστουργηματικά mixologies με βάση το ρούμι, τη βότκα, την τεκίλα, το gin και το ουίσκι. Belle Amie, και τα βράδια στον Πειραιά κάνουν τη ζωή μας απλώς... cocktέλεια!
Αγγέλου Μεταξά 11, Πασαλιμάνι-Πειραιάς, 210 4175740, www.belleamie.gr | facebook.com/belleamiegr, instagram.com/belleamiepiraeus
Cosmopolitan
//Piu Verde//
ΥΛΙΚΑ
50 ml βότκα
20 ml Triple Sec
20 ml lime
20 ml cranberry
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο σέικερ, προσθέτουμε αρκετό πάγο και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα περίπου. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι cocktail Martini και γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού ή lime.
Piu Verde
Στο Piu Verde, στην καρδιά του Άλσους Παπάγου, πηγαίνεις για πολλούς λόγους. Ένας είναι το καταπράσινο περιβάλλον μέσα σε πεύκα, λίμνες, πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Άλλος λόγος είναι η chilled ατμόσφαιρα για άραγμα από το πρωί ως το βράδυ, με brunch, καφέ και finger food. Κι άλλος ένας, το ότι απολαμβάνεις τα πιο συναρπαστικά κοκτέιλ από τους mixologists του, παρέα με τις καλύτερες μουσικές.
Στρ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, μετρό Εθνική Άμυνα, 210 6546185, www.piu-verde.gr, facebook.com/PiuVerdePapagou, instagram.com/piuverdepapagou
Inferno
//Tiki Bar Athens//
ΥΛΙΚΑ
60 ml basil infused gin, 30 ml φρέσκο τζίντζερ
15 ml lemon curde (μαρμελάδα), 15 ml elderflower
15 ml φρεσκοστυμμένος χυμός lime
15 ml φρέσκος χυμός γκρέιπφρουτ
2 κομμάτια αγγούρι
60 ml sweet and sour
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Πιέζουμε τα κομμάτια του αγγουριού στο σέικερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε δυνατά. Διπλοσουρώνουμε τα υλικά στο ποτήρι, προσθέτουμε τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με τζίντζερ, μια φέτα γκρέιπφρουτ, κορυφή βασιλικού και μια φλούδα αγγουριού.
Tiki Bar Athens
Το Tiki Bar Athens, το πρώτο lounge cocktail bar της Αθήνας, σε μια ιστορική γειτονιά, δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης, έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην πόλη για τα μοναδικά του κοκτέιλ και τις μουσικές του επιλογές. Φέτος γίνεται 9 ετών και το γιορτάζει με μια σειρά από live, DJ sets και events, για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε μέσα από τη σελίδα του στο F/B.
Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη, μετρό Ακρόπολη, 210 9236908, facebook.com/TikiBarAthens
Strawberry fields forever
//Gazi College//
ΥΛΙΚΑ
50 ml Metaxa 5*
15 ml πουρές φράουλας
15 ml σιρόπι κανέλας
15 ml χυμός lime
2 σταγόνες Αngostura bitters
3 φύλλα δυόσμου
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ και σερβίρουμε σε julep cup με τριμμένο πάγο. Γαρνίρουμε με δυόσμο, φρέσκια φράουλα, αποξηραμένο lime και stick κανέλας, το οποίο καίμε στην άκρη με το φλόγιστρο.
Gazi College
Αυθεντικές συνταγές από κάθε γωνιά της Γης που ετοιμάζονται μπροστά σας, με ολόφρεσκα υλικά, στην ανοιχτή κουζίνα. Αυτό είναι το σήμα κατατεθέν των Gazi College, από το 2010 μέχρι σήμερα.
Καθώς ο ήλιος χαμηλώνει στον ορίζοντα, οι guest DJs αποχαιρετούν τη μέρα κι ανοίγουν νέους, βραδινούς χάρτες προς εξερεύνηση. Κάτω από τον έναστρο ουρανό των αιωρούμενων μπουκαλιών, ο Διονύσης Πολλάτος προτείνει exclusive cocktails, ενώ η νύχτα απογειώνεται!
Γκάζι, Περσεφόνης 53, 210 3422112 / Πειραιάς, Γρηγορίου Λαμπράκη 117, 210 4100612 / Γλυφάδα, Γρηγορίου Λαμπράκη 5, 210 8982723, www.gazicollege.gr, www.facebook.com/GaziCollegeGr
Lolita
//Μadama//
ΥΛΙΚΑ
50 ml vanilla infused vodka
15 ml πουρές φράουλας
25 ml σιρόπι ζάχαρης
25 ml lime
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο σέικερ και τα χτυπάμε με πάγο. Διπλοσουρώνουμε σε ποτήρι double old fashioned, προσθέτουμε τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με δυόσμο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και lollipop.
Madama
Μοιάζει να περίμενε για δεκαετίες στην πιο θρυλική συνοικία του Πειραιά για να εμφανιστεί τώρα, γοητευτική όσο ποτέ. Από τις 6 το απόγευμα και μέχρι το ξημέρωμα, η Madama μας υποδέχεται στο κατακόκκινο σκηνικό της, και ώσπου οι τακτικοί επισκέπτες να τελειώσουν μία ακόμη παρτίδα αυθεντικού μπαρ μπουτ, σερβίρει ευφάνταστα κοκτέιλ, εξαιρετικά αποστάγματα αλλά και απολαυστικές ποικιλίες από ισπανικό χαμόν, πενταλογία κροστίνι, φρούτα και εξαιρετικά τυριά!
Μεραρχίας 9 & Φίλωνος 101, Πειραιάς, 210 4174591, www.facebook.com/madamagr
Mrs Strawberry
//Lola's Bar//
ΥΛΙΚΑ
40 ml Gordon's Gin
20 ml Μetaxa 5*
25 ml φρέσκος χυμός lime
25 ml Cane syrup
30 ml πουρές φράουλας
5 φύλλα μέντας
Επιπλέον, φρέσκες φράουλες και μια ιδέα βαλσαμικό ξίδι
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βάζουμε τα υλικά σε ένα σέικερ, χτυπάμε και διπλοσουρώνουμε. Σερβίρεται με τριμμένο πάγο και ντεκόρ μαρμελάδα φράουλα σε φωλιά από πάγο με άρωμα από δυόσμο.
Lola's Bar
Είναι ένα από τα μαγαζιά που έδωσαν νέα πνοή στην άλλοτε κακόφημη συνοικία της Τρούμπας και σίγουρα αξίζει να μπει στην ατζέντα σας. All day café-bar-restaurant, για καφέ από το πρωί και, όσο περνάει η ώρα, για γευστικά μεσογειακά πιάτα και ξεχωριστά κοκτέιλ, σε έναν καλαίσθητο χώρο που θυμίζει τον Πειραιά του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, με ευχάριστες μουσικές επιλογές.
2ας Μεραρχίας 14, Πειραιάς, 210 4529722, facebook.com/lolasbar.com.gr
Orange Moon
//B-KOUTI Art Bar//
ΥΛΙΚΑ
B-KOUTI blend rum
Σπιτική orange curd
Φρέσκο τζίντζερ
Παπάγια
Lime
Syrup
Aromatic bitters
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Κάνουμε muddle δύο φέτες τζίντζερ και προσθέτουμε B-KOUTI blend rum, φρέσκο χυμό lime, syrup, παπάγια και 1 bar spoon σπιτική orange curd. Αναμειγνύουμε και σερβίρουμε σε coupette ποτήρι, χωρίς πάγο. Αρωματίζουμε με έλαια πορτοκαλιού και aromatic bitters.
B-KOUTI Art Bar
Ένας από τους πιο σοφιστικέ χώρους της Αθήνας, με ατμόσφαιρα γαλλικού καμπαρέ, εξαιρετικές μουσικές, ψαγμένα live, θεατρικές παραστάσεις, βραδιές μαγείας και stand up comedy! Φυσικά, δεν ξεχνάτε ότι βρίσκεστε σε ένα από τα καλύτερα cocktail bars, όπου μια παρέα bartenders δημιουργεί υπέροχα κοκτέιλ με εξαίσιες γεύσεις και αρώματα, που ανανεώνονται διαρκώς ανάλογα και με την εποχή.
Βρυούλων 20, Νέα Φιλαδέλφεια, 6947 005000, www.facebook.com/BKoutiArtBarCafe, b-kouti.blogspot.gr
The Chill Pill Edition
// The Chill Pill //
ΥΛΙΚΑ
50 ml Gin
20 ml σιρόπι πικραμύγδαλο
30 ml πουρές ανανά
2 φράουλες μεσαίες
2 ντοματίνια
baboo stick με ντομάτα και φράουλα
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Κάνουμε muddle 2 μεσαίες φράουλες και 2 ντοματίνια στο σέικερ, προσθέτουμε το σιρόπι πικραμύγδαλου, τον πουρέ ανανά και το Gin. Χτυπάμε με πάγο στο σέικερ, διπλοσουρώνουμε και σερβίρουμε σε βάζο με χερούλι που το γεμίζουμε με τριμμένο πάγο. Ολοκληρώνουμε με γαρνιτούρα από φράουλα και ντοματίνι σε baboo stick.
Chill Pill
Μαγαζί από εκείνα που σου προκαλούν εθισμό αν το επισκεφτείς μια φορά, το Chill Pill βρήκε στέγη σε ένα σπίτι του 1930 και μετατράπηκε σε hype προορισμό στην καρδιά της Αθήνας. Εδώ απολαμβάνεις ιδιαίτερα κοκτέιλ και ποιοτικά straight ποτά στην αυλή, κάτω από τη γυάλινη οροφή ή στον βελούδινο καναπέ, δίπλα από το λατρεμένο τζουκ-μποξ. Καθώς περνά η ώρα, η φάση εξελίσσεται σε street party!
Λεπενιώτου 22, Αθήνα, 210 3222228, www.facebook.com/TheChillPill22mg
Paso Doble
//9βήτα Home Bar//
ΥΛΙΚΑ
50 ml λευκό ρούμι αρωματισμένο με μαλάγχη
30 ml φρέσκος χυμός lime
25 ml σιρόπι Νταμιάνα
5 ml Αperol
1 κ.γ. πρωτεΐνη αυγού
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ, προσθέτουμε πάγο και χτυπάμε. Στη συνέχεια σουρώνουμε και ξαναχτυπάμε χωρίς πάγο (reverse dry shake), διπλοσουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι coupette και γαρνίρουμε με πούδρα από αποξηραμένα raspberries και αποξηραμένη μαλάγχη.
9 Βήτα Home Bar
Στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου στο Χαλάνδρι, μια παλιά μονοκατοικία στέγασε την όρεξη για ένα μαγαζί όπου θα νιώθουν όλοι σαν στο σπίτι τους. Στο 9 ΒΗΤΑ, με τα διαφορετικά DJ sets κάθε μέρα σε ρυθμούς από alternative rock έως afro funk, το cocktail menu επιμελούνται και εκτελούν ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος (νικητής Angostura Challenge 2016) και ο Κώστας Λύτρας. Θα βρείτε, επίσης, μεγάλη ποικιλία σε μπίρες και κρασιά και τα Σαββατοκύριακα εξαιρετικό brunch!
Θουκυδίδου 9β, Χαλάνδρι, 210 6821876, www.facebook.com/9bita.homebar
Coconut
//KIKA//
ΥΛΙΚΑ
1/oz Caribbean rum
30 ml φρέσκο γάλα καρύδας
15 ml μάνγκο, 15 ml χυμός lime
15 ml μέλι
2 σταγόνες bitter cranberry
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Τρυπάμε τη φρέσκια καρύδα και αφαιρούμε το γάλα της. Σε ένα σέικερ προσθέτουμε πάγο, το ρούμι, το γάλα καρύδας, τον χυμό mango και lime και το μέλι. Χτυπάμε και σουρώνουμε το μείγμα μέσα στην καρύδα. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο και 2 σταγόνες bitter. Γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο, ανάβουμε ένα ξυλάκι κανέλα που είναι τοποθετημένο στο καπάκι της καρύδας και ξύνουμε φρέσκο lime πάνω από το κοκτέιλ..
Kika Cafe
Στην οδό Αιμιλίου Βεάκη, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια χτυπά η καρδιά της διασκέδασης στο Περιστέρι, το ΚΙΚΑ ξεχωρίζει. Η όμορφα στημένη αυλή του είναι μια μικρή όαση, αλλά ο εσωτερικός χώρος καθαρόαιμου μπαρ είναι που κάνει τη διαφορά. Κλασάτη ξύλινη βιτρίνα για τα ποτά, πανέμορφη μπάρα και πολλά arty στοιχεία τού δίνουν προσωπικότητα. Οι μουσικές κινούνται κυρίως σε σουίνγκ, indie και bossa nova ρυθμούς. Τα classic cocktails τα παίζουν στα δάχτυλα. Θα χαρείτε το Negronni, αλλά και στα signatures δίνουν ρέστα. Δοκιμάστε το εξωτικό Coconut!
Αιμιλίου Βεάκη 35, Περιστέρι, 210 5737300, facebook.com/pages/Kika-Cafe-aperittivo, www.kikacafe.gr
The Flow Of Rum
//Spollati - Cafe Lounge Wine & Cocktail bar//
ΥΛΙΚΑ
60 ml ρούμι 5 ετών
20 ml φρέσκος χυμός λεμόνι
25 ml πουρές ανανά
15 ml σπιτικό σιρόπι spices
10 ml green chartreuse
Σπιτική gingerbeer
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και το γεμίζουμε με πάγο. Χτυπάμε δυνατά για να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, σουρώνουμε σε ποτήρι με τριμμένο πάγο, συμπληρώνουμε με την gingerbeer και γαρνίρουμε με ανανά και κορυφή βασιλικού.
Spollati
Επειδή ο καφές είναι αγάπη και απόλαυση, στο Spollati θα δοκιμάσετε καθημερινά μοναδικά χαρμάνια μονοποικιλιακών καφέδων με έντονα γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα. Και αν σας ανοίξει η όρεξη, δεν έχετε παρά να επιλέξετε κάποια από τις νέες προτάσεις του καταλόγου με πεντανόστιμα μπέργκερ από αληθινό Black Angus, για μεγάλες απολαύσεις. Εδώ θα βρείτε κάθε μέρα, όλη μέρα, αυτό που ζητάτε!
Αιόλου 27Α, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα, 215 5513004, www.facebook.com/spollati.cafe.bar
Make it Rain
//ninnolo//
ΥΛΙΚΑ
50 ml Gin
20 ml φρέσκος χυμός lime
7 ml falernum
1\4 cup ninnolo acerola sorbet
3 φύλλα δυόσμου
2 σταγόνες Angostura bitters
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βάζουμε αρχικά το σορμπέ και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά στο σέικερ. Αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε πάγο και χτυπάμε. Στραγγίζουμε σε highball glass (300-350 ml περίπου) γεμάτο με παγάκια και σερβίρουμε με 2 καλαμάκια. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.
ninnolo
Στο ninnolo θα βρείτε αυθεντικές ιταλικές πίτσες και ορεκτικά για να συνοδεύσετε ιδανικά τα κοκτέιλ που θα σας κάνουν «κλικ» από τον κατάλογο. Ρωτήστε, όμως, και για τα φρέσκα σορμπέ που φτιάχνουν στο μαγαζί με εξωτικά φρούτα, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν σε κάποιο από τα signature ninnolo cocktails, όπως το «Make it rain» με το super fruit acerola από το Νατάλ της Βραζιλίας, όπου βρέχει καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά, 210 8012765, facebook.com/ninnoloKifisia
Sister Μorphine
//Noel//
ΥΛΙΚΑ
50 ml Roots Herd
20 ml κίτρο Νάξου
30 ml πουρές από σανγκουίνι
20 ml σιρόπι από μέλι και τζίντζερ
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Χτυπάμε τα υλικά στο σέικερ με πάγο και διπλοσουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι κρασιού (χωρίς πάγο). Γαρνίρουμε με ένα φύλλο βασιλικού.
Noel
Μαγαζιά από εκείνα που σου φτιάχνουν τα διάθεση, στο Noel νιώθεις ότι είναι πάντα γιορτή. Ζεστός χώρος με ρετρό στοιχεία και διακόσμηση που θυμίζει αρκετά παρισινό μπαρ-μπιστρό, με ευχάριστες μουσικές από τζαζ και σουίνγκ μέχρι πιο funky, σόουλ και disco ήχους. Ξεκινάει από το πρωί με καφέ και συνεχίζει με απλές ιταλικές και άλλες μεσογειακές γεύσεις αλλά και εξαιρετικά signature cocktails.
Κολοκοτρώνη 59Β, Αθήνα, 211 2159534, www.facebook.com/theholidaybar
Pink Panther
//Mikaello//
ΥΛΙΚΑ
50 ml vanilla infused vodka, 15 ml λικέρ passion fruit
20ml πουρές passion fruit, 1/6 φρέσκο ροζ γκρέιπφρουτ
20 ml φρέσκος χυμός lime, 15 ml orgeat
20ml σπιτικό σιρόπι βανίλια, 10 ml elderflower, pink grapefruit soda
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Τοποθετούμε το φρέσκο γκρέιπφουτ και την αρωματισμένη βότκα στο σέικερ και πιέζουμε ελαφρά με το γουδοχέρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός της σόδας, γεμίζουμε το σέικερ με πάγο και το ανακινούμε. Σουρώνουμε σε ποτήρι highball, προσθέτουμε τρίμμα πάγου και κάνουμε top-up με τη σόδα. Γαρνίρουμε με σφήνα από ροζ γκρέιπφρουτ, τρίμμα αποξηραμένης λεβάντας και στη συνέχεια αρωματίζουμε με έλαια από φλούδα ροζ γκρέιπφρουτ.
Mikaello
Ένας νέος, ζεστός και μοντέρνος χώρος στην καρδιά της Γλυφάδας για εκείνους που αναζητούν τον συνδυασμό καλού φαγητού και premium κοκτέιλ. Στην κουζίνα, ο Γαλλο-ιταλός σεφ Αλέν, με ένα αστέρι Μισελέν, δημιουργεί ξεχωριστά πιάτα με τις απρόσμενες συνταγές του, ενώ η έμπειρη ομάδα του μπαρ αναλαμβάνει να σας απογειώσει με μοναδικά κοκτέιλ. Ζητήστε το παραπάνω κοκτέιλ με τον μαριναρισμένο φρέσκο σολομό ή τη σαλάτα ταμπουλέ. Ανοιχτά καθημερινά από τις 4 ως τις 12 και Σαββοτακύριακα από τη 1 ως τις 2. Τις Δευτέρες κλειστά.
Πανδώρας 14, Γλυφάδα, 210 8946668, www.facebook.com/emikaello
Mystic Falls
//CORTE//
ΥΛΙΚΑ
Mεγάλο ποτήρι κρασιού
20 ml φρέσκος χυμός lime
20 ml σιρόπι κανέλας
30 ml φρέσκος πολτός ανανά
30 ml Aperol
20ml sagatiba
TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο σέικερ και προσθέτουμε θρυμματισμένο πάγο. Χτυπάμε για 5'' (flash shake) και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα σε ένα μεγάλο ποτήρι κρασιού, συμπληρώνουμε με θρυμματισμένο πάγο και γαρνίρουμε με κορυφή δυόσμου και ξύλο κανέλας.
Corte
Διαχρονικά, το Corte κάνει τη διάφορα στον πεζόδρομο του Χαλανδρίου, σερβίροντας ό,τι πιο ποιοτικό και γευστικό στον χώρο του κοκτέιλ αλλά και πολύ καλό καφέ σε ένα χαλαρωτικό και ευχάριστο περιβάλλον, με ωραίες μουσικές. Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία με την Bar Academy στο κομμάτι του bar μάς δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις πιο σύγχρονες τάσεις και γευστικές δημιουργίες.
Ηρακλείου 7Β Χαλάνδρι (πεζόδρομος), 213 0089507, www.facebook.com/cortecafebar
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της LIFO.