3 μαγαζιά που θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη

3 μαγαζιά που θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη Facebook Twitter
Η κουζίνα του Ρις Με Γούστο είναι επικεντρωμένη στο κρέας με ελληνική καταγωγή, από Μυτιλήνη μέχρι Κομοτηνή.
0

Ρις Με Γούστο

Ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τις γεύσεις!

Αν ψάχνεις ένα πραγματικό γαστρονομικό διαμάντι σε καθημερινή συσκευασία, το εστιατόριο «Ρις με γούστο» στη Βούλα μπορεί εύκολα να δώσει τέλος στην αναζήτησή σου.

Εκεί μπορείς να απολαύσεις γευστικές εξάρσεις, πρωτόγνωρες ίσως, χωρίς να θυσιάσεις την άνεση και τη χαλάρωση και, κυρίως, χωρίς να χρειαστεί να αποκωδικοποιήσεις γεύσεις και να ερμηνεύσεις συνδυασμούς.

Άλλωστε, ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης του «Ρις με γούστο» Γρηγόρης Τσακίρης δηλώνει ευθέως, όταν τον ρωτήσεις για τη φιλοσοφία της κουζίνας του, ότι πρόκειται για ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τις μπερδεμένες γεύσεις».

Μια προσέγγιση που δεν μπορεί να αγνοηθεί, όταν προέρχεται από έναν «άνθρωπο του φαγητού» με μακρά παράδοση στη δημιουργία εστιατορίων αλλά και στην επεξεργασία τροφίμων – ναι, το ιστορικά καλύτερο ελληνικό τυποποιημένο σνακ, τα πατατάκια Τσακίρης, αποτελούν μέρος της οικογενειακής παράδοσης του Γρηγόρη.

Έτσι προκύπτουν πιάτα φτιαγμένα με υλικά πολύ καλής ποιότητας, οικεία, προσγειωμένα, μακριά από εξεζητημένους πειραματισμούς, στα οποία η διαφορετική μαγειρική προσέγγιση χαρίζει άλλη διάσταση.

Στην κουζίνα, που είναι ανοιχτή, εκφράζοντας την ειλικρίνεια της παραγωγής, μαγειρεύουν με πάθος ο Γρηγόρης Τσακίρης και η νέα γενιά, ο γιος του, ο Γιώργος, που ξεδιπλώνει το ταλέντο του στα νόστιμα πιάτα που θα βρεθούν στο τραπέζι σου.

Η κουζίνα είναι επικεντρωμένη στο κρέας με ελληνική καταγωγή, από Μυτιλήνη μέχρι Κομοτηνή. Σίγουρα, δε, ο τρόπος ψησίματος έχει την ταυτότητα του Τσακίρη και απογειώνει τις γεύσεις.

Το μενού πατάει πάνω σε καλοδουλεμένες συνταγές με πινελιές από ιταλικά υλικά. Θα δοκιμάσεις μπιφτέκι κατσικίσιο, τα διάσημα φρέσκα τσιπς «αλά Τσακίρης» που συνοδεύονται με αυγά τηγανητά και παρμεζάνα, λουκάνικα χειροποίητα που φτιάχνονται στο μαγαζί από μοσχίδα με αυθεντική και χωρίς καρυκεύματα κρεάτινη γεύση, ψητή φορμαέλα Αράχωβας που σερβίρεται με σπιτικό γλυκό κουταλιού βύσσινο.

Ρις Με Γούστο, Β. Παύλου 98, Βούλα, 210 8959185

 

KgrillVoula

H απόλαυση σερβίρεται ψητή στην πλατεία της Βούλας.

3 μαγαζιά που θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη Facebook Twitter
Με ένα μενού βασισμένο σε εκλεκτά κρέατα που ψήνονται στον αυθεντικό ισπανικό φούρνο Josper, η γνήσια ελληνική παράδοση περνά σε άλλο επίπεδο.

Κι όμως, οι πιο κλασικές γεύσεις μπορούν να σου ανοίξουν νέους γαστρονομικούς ορίζοντες, όταν η παρασκευή τους περιλαμβάνει μεράκι και έμπνευση, αποκαλύπτοντας την απλότητα και τη μοναδικότητα της ελληνικής κουζίνας.

Το K Grill στη Βούλα είναι η πρόταση του Ομίλου Καστελόριζο και απευθύνεται στους λάτρεις του κρέατος που ψάχνουν κάτι διαφορετικό στη γευστική τους αναζήτηση.

Με ένα μενού βασισμένο σε εκλεκτά κρέατα που ψήνονται στον αυθεντικό ισπανικό φούρνο Josper, η γνήσια ελληνική παράδοση περνά σε άλλο επίπεδο.

Παραδοσιακό σουβλάκι σε καλαμάκι ή πίτα, ζουμερό ψητό κοτόπουλο, νόστιµο κεµπάπ, χωριάτικο λουκάνικο, χοιρινά µπριζολάκια και μια πλούσια ποικιλία κρεάτων είναι αυτά που θα σε εντυπωσιάσουν με τη γεύση αλλά και την παρουσίασή τους, ενώ στα must που πρέπει να δοκιμάσεις είναι η τρυφερή picanha, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια που μοσχοβολούν με αυγά μάτια, η χοιρινή tomahawk που ζυγίζει σχεδόν 1 κιλό, το αρνίσιο φιλέτο και, φυσικά, η εξαιρετική σαλάτα με πρόβειο προσούτο που δεν θα βρεις αλλού.

Για την παρέα υπάρχει η πρόταση της ποικιλίας κρεάτων, ενώ για τους χορτοφάγους, οι επιλογές σε πιάτα είναι εξαιρετικές και βασισμένες πάντα στα φρέσκα υλικά της ελληνικής γαστρονομίας.

Σε ένα χαλαρό περιβάλλον, στην κεντρική πλατεία της Βούλας, το K Grill είναι το στέκι που φέρει τη σφραγίδα του Ομίλου Καστελόριζο ως εγγύηση γεύσης και ποιότητας.

Την Τσικνοπέμπτη τα αρνίσια παϊδάκια έρχονται να προστεθούν στο μενού των ψητών γεύσεων ως μια πρόταση που ετοιμάζεται εξαιρετικά για την ημέρα και θα σε μυήσει στα μυστικά της grilled απόλαυσης.

KgrillVoula, Βασιλέως Παύλου 78, Βούλα, 210 899 4040, www.kgrillvoula.gr, Facebook, Instagram

BarBara Que

Burger και steaks που αλλάζουν ό,τι ήξερες για την ψητή γεύση.

3 μαγαζιά που θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη Facebook Twitter
Εμπνευσμένο από το αμερικανικό στυλ, το ΒarBara Que σε υποδέχεται σε έναν χώρο όπου η τζαμαρία έχει αντικαταστήσει τους τοίχους, έτσι ώστε το καλοκαίρι ο εσωτερικός χώρος να γίνεται ένα με την εξωτερική αυλή.

Αν είσαι από εκείνους που θεωρούν ότι φαγητό ίσον κρέας, τότε το ΒarBara Que είναι το μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς.

Αν, πάλι, είσαι από εκείνους που εκτιμούν μια ιδιαίτερη κοπή και αναγνωρίζεις το πραγματικά καλό κρέας, τότε το ΒarBara Que θα γίνει το αγαπημένο σου στέκι, αφού εδώ θα βρεις μια σειρά από πιάτα που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε κάποιο από τα πιο χαρακτηριστικά στέκια της Νέας Υόρκης.

Εμπνευσμένο από το αμερικανικό στυλ, το ΒarBara Que σε υποδέχεται σε έναν χώρο όπου η τζαμαρία έχει αντικαταστήσει τους τοίχους, έτσι ώστε το καλοκαίρι ο εσωτερικός χώρος να γίνεται ένα με την εξωτερική αυλή.

Η μεγάλη ξύλινη μπάρα γίνεται το αγαπημένο σημείο απ' όπου μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου και η ανοιχτή κουζίνα σού αποκαλύπτει όλα τα μυστικά των γεύσεων που σε περιμένουν ή σχεδόν όλα...

Οι πέντε διαφορετικές κοπές κρέατος, που περιλαμβάνουν τη βραζιλιάνικη picanha, το rib eye, το tomahawk, το ribroast και το flank, αναδεικνύουν έναν γαστρονομικό θησαυρό που προέρχεται αποκλειστικά από μοσχάρι Black Angus.

Το ίδιο ισχύει και για τα burgers, που έχουν κάνει γνωστό το ΒarBara Que ως must spot όσων αγαπούν την αμερικανική κουζίνα, αφού ο κατάλογος περιλαμβάνει μια σειρά από burgers που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, βασισμένα στην πλούσια και ζουμερή γεύση που προσφέρει το μοσχαρίσιο μπιφτέκι αλλά και ο συνδυασμός των εξαιρετικών υλικών σε κάθε συνταγή.

Αν το ψητό είναι ο οδηγός της γευστικής σου αναζήτησης, ο προορισμός σου είναι το ΒarBara Que που θα σε παρασύρει σε ένα ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

BarBara Que, Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, 213 0349058, Facebook, Instagram

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ