4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter
0

Κυβέλη μεζεδοπωλείο

Ελληνικές γεύσεις με σπιτική φροντίδα στο στέκι της Κυψέλης.

Η Κυβέλη είναι το στέκι της Κυψέλης που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ, αφού πάντα έχει να σου προσφέρει τις νοστιμιές που βγάζει η κουζίνα της και να σου παρουσιάσει τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Ελλάδας για να θυμηθείς ότι αυτή είναι η πιο ευλογημένη χώρα του κόσμου. Ο σεφ Γιώργος Κόντας, που γνωρίζει πολύ καλά τη γαστρονομία του τόπου μας, έχει δημιουργήσει ένα ανανεωμένο μενού, το οποίο θα απολαύσεις όλο τον χειμώνα στον ζεστό χώρο της Κυβέλης με όλη την ασφάλεια που απαιτείται, αλλά και στα τραπεζάκια της πλατείας, που θα σε φιλοξενήσουν τις ηλιόλουστες μέρες.

Τα κλασικά μπιφτεκάκια με πατάτες τηγανητές, το ψαρονέφρι σοτέ αλλά και οι τηγανιές με συκώτι ή χοιρινό είναι στα must-try, ενώ από τον κατάλογο δεν λείπουν οι προτάσεις με ψάρι, όπως το φιλέτο τσιπούρας αλλά και η εξαιρετική τσιροσαλάτα με καπνιστό σκουμπρί σε καρέ ντομάτας και κρεμμυδάκι. Εξάλλου, τα πιάτα ημέρας, που εναλλάσσονται συνεχώς, περιλαμβάνουν προτάσεις όπως ο τηγανητός μπακαλιάρος ή το θράψαλο με ταμπουλέ, αλλά και συνταγές από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας σε θεματικά αφιερώματα που αναδεικνύουν την ελληνική γαστρονομία. Οι γεύσεις είναι τέτοιες που μένουν στη μνήμη και τις αποζητάς όταν επιθυμείς ένα περιποιημένο φαγητό που θα σε κάνει να νιώσεις τη σπιτική φροντίδα. Γι' αυτό όλα τα πιάτα έρχονται και στον χώρο σου και η Κυβέλη αποδεικνύει πως η έννοια του delivery μπορεί να σε φέρει λίγο πιο κοντά στην αυθεντική ελληνική παράδοση.

Επτανήσου 15, πλ. Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, delivery: 210 8219406, Facebook, Instagram

Μπούφαλος - Μπέργκερ και τα συναφή

Πληθωρικές γεύσεις που έχουν κάτι από american dream.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Το μπέργκερ είναι ίσως η πιο σημαντική συμβολή της Αμερικής στην παγκόσμια γαστρονομία. Το μπέργκερ είναι και η συμβολή του Μπούφαλου στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, με πληθωρικές συνταγές εμπνευσμένες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού που σε οδηγούν στην Κυψέλη. Στο μενού, το οποίο επιμελείται ο Γιώργος Κόντας, θα βρεις λαχταριστές επιλογές, όπως το Big Αpple, που σε ταξιδεύει κατευθείαν στην Αμερική, αλλά και το μοναδικό «Μπούφαλος», που δικαίως έχει πάρει το όνομα του χώρου. Οι vegetarian –και όχι μόνο– θα λατρέψουν το «Βαβέλ», με μπιφτέκι λαχανικών, ενώ οι πιο τολμηροί θα γίνουν φαντατικοί του Extreme, όπου όλα είναι διπλά! Δύο μπιφτέκια μοσχαρίσια, διπλό μπέικον, διπλό τσένταρ, αυγό τηγανητό, καραμελωμένα και τραγανά κρεμμύδια, ντομάτα, πράσινη σαλάτα και spicy cocktail sauce. Κι επειδή αυτή η συνταγή είναι από τις πιο κλασικές αμερικανικές, θα τη βρεις και σε μονή εκδοχή, με την ίδια extreme γεύση!

Στα must-try τα Corn Dogs με ψητή βάφλα αλλά και τα σάντουιτς, που τα λες και τεράστια! Τα γλυκά έχουν την υπογραφή της Kayak, που σημαίνει πως δεν φεύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τον πύργο σοκολάτας με φιστικοβούτυρο και καραμέλα, ενώ θα πρέπει να τολμήσεις να συνοδεύσεις το μπέργκερ σου με κάποιο από τα milkshakes για να πεις ότι έζησες το american dream στην κατηγορία «γεύση». Εκτός από take-away, όλα τα πιάτα έρχονται στον χώρο σου με delivery μέσω Wolt, e-food και box, αλλά ο pop art Μπούφαλος με τα τραπεζάκια στην πλατεία είναι πάντα εκεί για να σου προσφέρει μπέργκερ και τα συναφή όπως μόνο αυτός ξέρει.

Επτανήσου 13, Κυψέλη, 210 8238082, Facebook, Instagram

Σαλός Λαγός

Στην Κυψέλη θα βρεις το γνωστό στέκι που είναι πάντα ανοιχτό για όλους!

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Από τα Πετράλωνα στην Κυψέλη και από την Κρήτη στην Αθήνα, η έννοια των αποστάσεων αλλάζει όταν από πίσω υπάρχει πολλή αγάπη και λίγη τρέλα για να μπορείς να προσφέρεις το καλύτερο. Ο Σαλός Λαγός, που πήρε το όνομά του από τον πίνακα του André Gill, σε τραβά κοντά του όπου κι αν βρίσκεται και, παρότι βρίσκεται στην Κυψέλη πλέον, ξέρεις ότι τίποτε απ' όλα όσα το έκαναν γνωστό στέκι των Πετραλώνων δεν έχει αλλάξει. Συνταγές από την Κρήτη αλλά και μεζεδάκια από διάφορα μέρη της Ελλάδας φτιάχνονται με αγνά υλικά της ελληνικής παράδοσης και προσφέρονται σε τιμές που θα σε ενθουσιάσουν, αφού όλα κοστίζουν 3,50 ευρώ! Ανάμεσα σ' εκείνα που πρέπει να δοκιμάσεις είναι η ποικιλία ρακής, που περιλαμβάνει τηγανιά, φάβα, ντολμαδάκια, τηγανητές πατάτες και σπετζοφάι, για να συνοδεύσεις την μπιρίτσα, το κρασί σου και, φυσικά, την κρητική ρακή που εδώ θα βρεις με 3,50 ευρώ.

Άλλωστε, στον Σαλό Λαγό μπορείς να είσαι σίγουρος για την ποιότητα των αποσταγμάτων αλλά και των ποτών. Αν, λοιπόν, είσαι λάτρης του κλασικού αλκοόλ, θα βρεις όποιο ποτό θέλεις στην πιο καθαρή εκδοχή του και με μόλις 5 ευρώ, αλλά και δροσιστικά κοκτέιλ με 5,50 ευρώ, για να περάσεις μοναδικές στιγμές με επιλογές έντεχνης μουσικής που μία φορά την εβδομάδα θα απολαύσεις σε live. O Σαλός Λαγός είναι εκείνο το στέκι που σε κάνει νιώθεις άνετα, σαν να είσαι στο σπίτι κάποιου φίλου και χαίρεσαι την περιποίησή του. Κι αυτή η αίσθηση είναι αρκετή για να σου φτιάχνει το κέφι κάθε φορά που βρίσκεσαι εκεί.

Φαιδριάδων 2, πλατεία Κυψέλης, 210 8695036, Facebook, Instagram, Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00-2:00.

Amalur (Μάνα Γη)

Το στέκι που ήρθε για να αναβιώσει την αίγλη της Φωκίωνος Νέγρη.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Η Φωκίωνος Νέγρη είναι μια ιστορική περιοχή που φέρνει στο μυαλό σου στιγμές από το παρελθόν, τότε που η διασκέδαση διαμόρφωνε ακόμα την εναλλακτική της ταυτότητα. Σε αυτή την περιοχή ήρθε το Amalur –σημαίνει «μάνα γη»–, το στέκι που από το πρωί μέχρι το βράδυ θα σου προσφέρει ό,τι ακριβώς θέλεις, και μάλιστα σε τιμές εντελώς φιλικές, θυμίζοντας την έννοια του οικείου χώρου. Εδώ θα απολαύσεις εξαιρετικό καφέ, συνοδεύοντάς τον με γεύσεις όπου συνυπάρχουν η υψηλή ποιότητα και οι χαμηλές τιμές, ικανοποιώντας όσους είναι απαιτητικοί με τα αλμυρά, όπως τάρτες, ομελέτες και πίτσα, αλλά και προτάσεις για τους λάτρεις των γλυκών, όπως το λαχταριστό κέικ σοκολάτας με βατόμουρο. Ό,τι κι αν επιλέξεις, θα το απολαύσεις σε μια φιλική ατμόσφαιρα που σου φτιάχνει τη διάθεση.


Το βράδυ το Amalur γίνεται το στέκι που θα σε ξεσηκώσει με χορευτικά sets από διαφορετικούς DJs που ανεβαίνουν στα decks από τις 7 το απόγευμα, προσφέροντας αυθεντικές στιγμές διασκέδασης, καθώς απολαμβάνεις το ποτό σου. Στα κοκτέιλ θα βρεις κλασικές αλλά και εξωτικές προτάσεις που θα συνοδεύσουν τα βράδια σου. Βράδια που γίνονται ξεχωριστά, χάρη στα καθαρά ποτά αλλά και την up-lifting διάθεση. Το Amalur είναι ένας χώρος που θυμίζει ισπανικό μπαρ και σε καλωσορίζει σε μια ζεστή ατμόσφαιρα με έντονα εναλλακτικά στοιχεία. Οι παλιές δόξες της Φωκίωνος Νέγρη αναβιώνουν σε ένα στέκι φιλόξενο και ανοιχτό σε όλους.

Φωκίωνος Νέγρη 30, Κυψέλη, 210 8820756, Facebook, Instagram, Ώρες λειτουργίας 10:00-2:30

 

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ