4 υπέροχες ταράτσες, 4 εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσετε

Γεύμα με θέα Facebook Twitter
0

Mira Me Athens, Rooftop Restaurant & Bar

Από δω βλέπεις την αλήθεια αυτής της πόλης.

Όταν αυτή η ταράτσα σού λέει «κοίταξέ με», καλά θα κάνεις να ανοίξεις όχι μόνο τα μάτια σου αλλά όλες τις αισθήσεις σου για να απολαύσεις αυτό που έχει να σου προσφέρει. Το Mira Me Athens Rooftop Restaurant & Bar, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Mira Me Athens, χαμηλά στην Ερμού, κοιτάζει την Ακρόπολη κατάματα και σε παρασύρει σε αυτή την ανυπέρβλητη θέα που κόβει την ανάσα. 


Ένας νέος, ανοιχτός χώρος που είναι σε άμεσο διάλογο με την αυθεντική εικόνα της Αθήνας, αφού βρίσκεται σε μια τυπική αθηναϊκή κατοικία του 1925 που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα. Η διακόσμηση διατηρεί χαμηλούς τόνους μέσα από έπιπλα λιτού design και με τον διακριτικό φωτισμό να αφήνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αθήνα. Αυτός ήταν ο στόχος του αρχιτέκτονα Γιάννη Ζαχαράκη - a+architects που ανέλαβε το ιδιαίτερο εγχείρημα του Mira Me Athens.


Το rooftop, μία από τις ωραιότερες ταράτσες της Αθήνας, ξεχωρίζει όχι μόνο για τη θέα στην Ακρόπολη και στα υπόλοιπα μνημεία αλλά και γιατί σου προσφέρει απλόχερα την αληθινή εικόνα αυτής της πόλης που δεν χορταίνεις να χαζεύεις. Η κουζίνα, μεσογειακή με comfort χαρακτήρα, εκφράζει κάθε τόσο τον σεβασμό της στις κουζίνες του κόσμου και το μενού προτείνει επιλογές που βασίζονται στις άριστες πρώτες ύλες και τις άψογες τεχνικές. Πρωταγωνιστές σε κάθε πιάτο οι μικροί παραγωγοί που συλλέγουν από τις καλλιέργειες και τα μποστάνια τους ό,τι πιο φρέσκο και αγνό, ώστε κάθε συνταγή να είναι ξεχωριστή.


Φρέσκα ψάρια, κρέατα ιδιαίτερης κοπής, πάστα και ριζότι, χειροποίητα ψωμιά και γλυκά με ιδιαίτερες γεύσεις και υφές συνθέτουν το μενού που αναδεικνύει την αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από αυτό. Τα πιάτα ημέρας εναλλάσσονται ανάλογα με τις φρέσκες πρώτες ύλες που εμπνέουν κάθε δημιουργία. Η λίστα κρασιών είναι σχεδιασμένη με προσοχή, ενώ ανάμεσα στις προτάσεις ζύθου θα βρεις την Delphi και τη Marea, δυο ελληνικές φρέσκες και πολύ ιδιαίτερες ετικέτες μπίρας από τη μικροζυθοποιία ELIXI της Χαλκίδας.

Οι baristas του Mira Me Athens αναλαμβάνουν τις μείξεις –και μπορείς να είσαι σίγουρος ότι το ποτό σου βρίσκεται σε καλά χέρια–, ενώ το ταλέντο και η αγάπη όλης της ομάδας αναδεικνύονται σε κάθε λεπτομέρεια και κυρίως στο άψογο service. Το Mira Me Athens είναι εκείνη η ιπτάμενη γωνιά που αλλάζει την οπτική σου για την καλοκαιρινή Αθήνα!

Mira Me Athens Boutique Hotel. Restaurant & Bar. Ερμού 118, Αθήνα, 215 2151930 – 215 2151931, [email protected], www.mirameathens.com,

Facebook, Instagram

Royal Roof

Μια εμπειρία modern snack που ίπταται πάνω από την πόλη.

Γεύμα με θέα Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LifO

Οι ταράτσες της Αθήνας είναι η πιο γοητευτική πλευρά του καλοκαιριού στην πόλη. Ανάμεσά τους θα βρεις μια νέα πρόταση που θα σε κερδίσει. Σαν μια έκπληξη που σου επιφυλάσσει το κέντρο, το Royal Roof, που βρίσκεται στον έκτο όροφο του ξενοδοχείου Royalty Hotel Athens, είναι ένας προορισμός απόλυτης χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, θα γευτείς δημιουργικές προτάσεις που εμπνέονται από τις κουζίνες όλου του κόσμου και ταιριάζουν σε κάθε στιγμή της μέρας. Από τον αρωματικό καφέ, που γίνεται απολαυστική συνήθεια, το lunch break, το after office drink ή τη βραδινή βόλτα, το Royal Roof σε υποδέχεται σε ένα μοναδικό σκηνικό. Ανάμεσα στις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις είναι τα dumplings φέτας με μέλι ντομάτας και τραγανές ελιές αλλά και τα κεφτεδάκια γλυκοπατάτας με βινεγκρέτ ψημένου λάιμ και τσίλι. Εξαιρετικές και οι γαρίδες κανταΐφι με μαγιονέζα μάνγκο, κάρι και λάιμ, ενώ δεν πρέπει να παραλείψεις τη γαστρονομική τρέλα των bao buns με χοιρινό και μους γιαουρτιού.

Στα επιδόρπια θα βρεις τα churros με ζαχαρένια επικάλυψη, που βουτάς σε ντιπ πραλίνας μπουένο και χάνεις τα λόγια σου. Το μπαρ του Royal Roof είναι βασικός λόγος για να βρεθείς στον τελευταίο όροφο του Royalty Hotel Athens, αφού τα signature cocktails συνδυάζουν φρέσκα υλικά και ξεχωριστές συνταγές που σε κάνουν φανατικό. Must try το Jack Sparrow με μαύρο ρούμι, χυμό λάιμ, σιρόπι Falernum, bitters angostura-tiki - γκρέιπφρουτ και φύλλα μέντας. Η διακόσμηση του Royal Roof έρχεται να συμπληρώσει το urban chic περιβάλλον, αλλά εκείνο που πραγματικά θα σε κερδίσει είναι το χαμόγελο των ανθρώπων του, που βρίσκονται εκεί για να σου προφέρουν πολύτιμες στιγμές μακριά ή, μάλλον, πάνω από την καθημερινότητα.

Αγίας Ειρήνης 43, 6ος όροφος, 210 3210014, Facebook, Instagram

Facebook: Royalty Hotel Athens, Instagram: Royalty Hotel Athens 

niche

Μια εξωτική ατμόσφαιρα βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από την πόλη.

Γεύμα με θέα Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LifO

Το niche μπορεί να σε προβληματίσει λίγο στο πώς να το προφέρεις (για την ιστορία, προφέρεται «Νις») και αυτό το μυστήριο είναι που το κάνει πιο γοητευτικό. Κι αν νομίζεις ότι, αφού είσαι κάτοικος Αθηνών, δεν μπορείς να απολαύσεις τον υπέροχο νέο χώρο φιλοξενίας του κέντρου, το niche σού κλείνει το μάτι και σε καλωσορίζει στον τελευταίο όροφο του κτιρίου.

Το roof garden με την ανοιγόμενη τζαμαρία, που λειτουργεί χειμώνα - καλοκαίρι, σε συναρπάζει, καθώς η θέα της Ακρόπολης κερδίζει τα βλέμματα, ενώ ταυτόχρονα το elegant chic περιβάλλον σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.  Η μίνιμαλ επίπλωση «κοντράρει» ευχάριστα το πράσινο των φυτών που νιώθεις ότι προσγειώθηκαν από μια εξωτική χώρα στο κέντρο της πόλης, ενώ η ένταση των χρωμάτων φέρνει τη δική της ποπ αισθητική, που συμπληρώνει την ατμόσφαιρα. Οι γεύσεις του stork bar-restaurant αναλαμβάνουν τον δικό τους ρόλο στην εμπειρία απόλαυσης με ένα μενού για όλες τις ώρες.

Τις Κυριακές μπορείς να απολαύσεις τις προτάσεις brunch της κουζίνας 13:00-18:00, με πιάτα όπου η αμερικανική συνήθεια μπλέκεται ιδανικά με την ελληνική παράδοση. Καγιανάς με καπνιστό χοιρινό, κρητικό hot-dog με χειροποίητο λουκάνικο, μοσχαρίσιο μπέργκερ με μους φέτα και μαρμελάδα ντομάτα συμπληρώνονται από το λαχταριστό fudge brownies με μπανάνα, φιστικοβούτυρο και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης αλλά και από τα αφράτα pancakes με φρέσκα φρούτα, maple syrup ή πραλίνα. Αν, πάλι, είσαι απογευματινός τύπος, η ταράτσα του niche γίνεται ιδανικός προορισμός για after office drinks με μια πλούσια λίστα κοκτέιλ που θα σε κάνουν να ξεχαστείς από την καθημερινότητα μέσα σε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Άλλωστε, αυτό δεν είναι που ορίζει τις πιο όμορφες στιγμές μας;

Λεωφ. Συγγρού 21 & Βούρβαχη 2, 216 0700500, nichehotelathens.gr
Facebook, Instagram

Zillers, roof garden

Προσφέρει μια πιο απολαυστική εικόνα της καθημερινότητας. 

Γεύμα με θέα Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LifO

Λένε ότι η εικόνα που έχεις για τον κόσμο εξαρτάται από το σημείο στο οποίο βρίσκεσαι. Αν βρίσκεσαι στην ταράτσα του Zillers, αυτή η εικόνα είναι ίσως η πιο γοητευτική που θα μπορούσες να απολαύσεις, ενώ ταυτόχρονα οι γεύσεις σε ταξιδεύουν πάνω από την πόλη. Στον τελευταίο όροφο του Zillers Ηotel θα ζήσεις μια εμπειρία συναισθημάτων, καθώς η θέα της Ακρόπολης κλέβει την παράσταση, ενώ γεύεσαι συνταγές που σε συγκινούν με τη μοναδικότητά τους. Το Zillers roof garden σε υποδέχεται από το πρωί, αφού το πλούσιο breakfast του ξενοδοχείου ανοίγει για όλους τους επισκέπτες, προσφέροντας μια σειρά από εκλεκτά πιάτα.

Στο μεσημεριανό μενού οι γεύσεις του τόπου μας ανανεώνονται μέσα από τη δημιουργική ματιά του βραβευμένου executive chef Παύλου Κυριάκη και σε ενθαρρύνουν να τις μοιραστείς με μια παρεΐστικη διάθεση που ταιριάζει στο ελληνικό ταμπεραμέντο. Το ριζότο γεμιστών, η πίτσα μουσακάς και οι λουκουμάδες μπακαλιάρου είναι κάποιες από τις προτάσεις όπου η παράδοση κλείνει το μάτι στη σύγχρονη γαστρονομία. Όσο για τη βραδινή πλευρά του Zillers, αυτή αφορά μια εξαιρετική εμπειρία degustation: τρία μενού, εκ των οποίων το ένα είναι vegetarian, με εκλεκτούς συνδυασμούς πιάτων και wine pairing που αναδεικνύει τις γεύσεις, για να επιλέξεις, με δυσκολία, ποιο σου ταιριάζει.

Ο Φώτης Κουλέτος, με τις signature μείξεις του, αναλαμβάνει τη βραδινή πλευρά του roof top. Must try, το Ziller’s Paloma με λευκή τεκίλα, σπιτική σόδα καρπουζιού και γαρνιτούρα φέτα που ξυπνά αναμνήσεις με τον άκρως καλοκαιρινό συνδυασμό των υλικών. Από το πρωί μέχρι το βράδυ το Zillers roof garden σε κάνει να βλέπεις την πιο απολαυστική πλευρά του καλοκαιριού. 

Μητροπόλεως 54, Αθήνα, 210 3222277, Facebook, Instagram, thezillersathenshotel.com 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM