Βγές έξω επιτελους!

Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
0
Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
  • Πολύ καλό φαγητό στη Σκουφά. Στο νούμερο 29 βρίσκουμε πλέον το φρέσκο και ανανεωμένο Νew It Ρlace που έχει ήδη γίνει αγαπημένο μεσημεριανό στέκι στην περιοχή. Τα καλά νέα είναι ότι ο nomad chef Ανδρέας Λαγός επιμελήθηκε την κουζίνα που εκφράζει τη φιλοσοφία του. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Πρώτον, ο χώρος, που μοιράζεται σε επίπεδα, είναι ευχάριστος, χαλαρός και αποπνέει οικειότητα. Ξύλινα ράφια με ελληνικά προϊόντα, καναπεδάκια άνετα και τραπεζάκια έξω. Δεύτερον, το μενού είναι ελληνικό και πολύ ενδιαφέρον. Χαίρεσαι με την πρώτη μπουκιά τους λουκουμάδες με χαλούμι που συνοδεύονται με ζουμερούς κύβους καρπουζιού (€6). Από τα πιο επιτυχημένα πιάτα είναι το φρέσκο καλαμπόκι καρφωμένο σε ένα μπαμπού καλαμάκι, που σερβίρεται με αρωματικό βούτυρο (€3,5). Μου άρεσε η σαλάτα με γλιστρίδα, που συνδυάζεται με ρόκα, καρπούζι και καραμελωμένη φέτα (€7,5). Οι αέρινες χειροποίητες ραβιόλες γεμιστές με ανθότυρο (€7) είναι γευστικό ποίημα. Εξαιρετικό και ζουμερό το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε γιαούρτι (€8) που ψήνεται όμορφα, χωρίς να χάνει τους χυμούς του. Θα φύγεις με τη γλύκα στο στόμα από τη σπιτική μπουγάτσα (€5) και τα αρώματα από σιρόπι τριαντάφυλλο. Ωραία ιδέα!
    Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
    ☛ It, Σκουφά 29, Κολωνάκι, 210 3631827.

=====

  • Γέμισε η πόλη φούρνους και είναι τέλεια!
    Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
    Μετά τα μοντέρνα σουβλατζίδικα και τα frozen yogurts τη σκυτάλη παίρνουν οι φούρνοι-καφέ. Είναι η καινούργια μόδα που εξαπλώνεται στις γειτονιές της πόλης. Η ιδέα, όμως, ενός φούρνου που, εκτός από ψωμί, θα προσφέρει φαγητό, γλυκά, σάντουιτς και καφέ στριφογύριζε εδώ και χρόνια στο μυαλό της Ιωάννας Τσολομίτη, της σεφ που γνωρίζουμε από το εστιατόριο Μεσπιλέα στο Γκάζι. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και αυτή η ιδέα ωρίμασε, παίρνοντας «σάρκα και οστά» στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Το Ioanna's by Tsolomiti είναι ένας ευχάριστος, άνετος χώρος που λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. «Ήταν το όνειρό μου» εξομολογείται η Ιωάννα και συμπληρώνει «θέλω να προσφέρω νόστιμο φαγητό, χειροποίητο και, κυρίως, σε καλή τιμή». Το νόστιμο, γενναίο κομμάτι της χειροποίητης τυρόπιτας κοστίζει €1,5 και το σάντουιτς από αυγοφέτες με γέμιση γαλοπούλα, τυρί και λαχανικά (€3) έχει τρελό σουξέ. Η άνετη μπάρα για καφέ προσφέρει και εξαιρετική θέα στον Υμηττό. Δυο νεαρές φιλενάδες με το βιβλίο στο χέρι στέκονται μπροστά στη βιτρίνα, μαγνητισμένες από τη θέα του αμερικανικού κέικ με γεύση φράουλας (€2,5). Παίρνουν το τεράστιο κομμάτι στα χέρια τους, το δαγκώνουν και η ωραία γεύση του αντικατοπτρίζεται στα πρόσωπά τους. Το καπνιστό χοιρινό και ο σολομός που μπαίνουν στα σάντουιτς καπνίζονται στο μαγαζί. Από τα μαγειρευτά, σπιτική γεύση είχε το ρύζι με το λεμονάτο χοιρινό κατσαρόλας που επιλέγεις από τη βιτρίνα, όπου φιγουράρουν ακόμα μουσακάς αλλά και πίτσα με το κομμάτι. Αυτά για αρχή, μια και ετοιμάζονται κι άλλα εδέσματα που θα εμπλουτίσουν το μενού, δίνοντας νόστιμες λύσεις για καθημερινό φαγητό σε προσιτή τιμή. Αναμένεται το γλυκό-έκπληξη της Ιωάννας.
    Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
    ☛ Ioanna's by Tsolomiti, Λεωφ. Βουλιαγμένης 548, Άλιμος, 210 9901931.

=====

  • Λουκουμάδες, η νέα μόδα.
    Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
    Κατηφορίζοντας την Πανεπιστημίου από το δεξί πεζοδρόμιο, τα αρώματα του λουκουμά θα σε τραβήξουν από τη μύτη και θα χωθείς χωρίς δεύτερη σκέψη στο καινούργιο Loukumami. Εκτός από τους παραδοσιακούς, δικούς μας, χρυσαφένιους λουκουμάδες, λουσμένους στο αγνό μέλι και στην κανέλα, θα ταξιδέψεις και μέχρι την Ισπανία. Ναι, τα τραγανά ισπανικά μπαστουνάκια churros σου κλείνουν λιγωτικά το μάτι. Τα γεύεσαι με ζάχαρη και κανέλα ή τα βουτάς σε λιωμένη σοκολάτα. Δοκίμασε, επίσης, γαλλικά beignets πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη ή με γέμιση πραλίνα φουντουκιού, κρέμα βανίλια, καραμέλα, σοκολάτα Negro. Το Loukumami σε πάει και παραπέρα, προτείνοντας τα beignets σε στυλ Jazzy, όπως τα προτιμούν στη Νέα Όρλεάνη, χορταστικά. Πώς να αντισταθείς σε ένα Jazzy Apple με κρέμα βανίλια Μαδαγασκάρης, καραμελωμένα μήλα και αμύγδαλα; Κόλαση! Θα εκτιμήσεις και το σπιτικό παγωτό που ετοιμάζεται καθημερινά σε διαφορετικές γεύσεις, όπως άλλωστε παρασκευάζονται όλες οι ζύμες και οι κρέμες, από φρέσκο γάλα. Το ενδιαφέρον μενού έχει επιμεληθεί ο εξαιρετικός ζαχαροπλάστης Δημήτρης Οικονομίδης, στο οποίο ελληνικοί, γαλλικοί και ισπανικοί λουκουμάδες δίνουν το ραντεβού τους στο κέντρο της πόλης. ☛ Loukumami, Πανεπιστημίου 44, Αθήνα, 210 3389733.

 =====

  • Η Σέριφος στα Πετράλωνα.
    Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
    Η όμορφη παραλία Γάνεμα της Σερίφου έδωσε την έμπνευση για το όνομα του ολοκαίνουργιου χώρου Γάνεμα που άνοιξε στη γοητευτική γειτονιά των Πετραλώνων. Η «μυστική» ολάνθιστη αυλή στο πίσω μέρος είναι κούκλα. Μαύρα, σιδερένια τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο υπογραμμίζουν την απλότητα της παράδοσης που επιμένει να διατηρεί στη φυσιογνωμία της. Μου άρεσε που στον κατάλογο φιγουράρουν και προτάσεις με σεριφιώτικα φαγητά, όπως οι μαραθοτηγανίτες (€4,5Ε) του «Βίτου», που φτιάχνονται με μάραθο μαζεμένο από τη Σέριφο. Ήρθαν ευωδιαστές στο τραπέζι μόλις βγήκαν από το τηγάνι. Αν είχαν ρουφήξει λιγότερο λάδι, θα ήταν τέλειες. Η χωριάτικη σαλάτα με ξινομυζήθρα και κάππαρη Σερίφου (€5,50) είναι πιάτο πληθωρικό και τρώγεται ευχάριστα. Δύσκολο να αντισταθείς και να μη βαφτίσεις στα ζουμιά της το ωραίο ζυμωτό ψωμί. Από τα πιάτα ημέρας, οι λαχανοντολμάδες (€7) είναι πολύ νόστιμοι: ξινούτσικοι όσο πρέπει και τους ταιριάζει μια πινελιά φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Οι ψαροκεφτέδες με μπακαλιάρο (€6,5) είναι αλμυρούτσικοι και τραβάνε κρασί. Συμπαθητικό και το μυδοπίλαφο με σαφράν (€7,50), που έρχεται σε γενναία μερίδα. Εδώ η φιλοξενία μεταφράζεται και σε καλοδεχούμενη καρυδόπιτα και ωραιότατο χειροποίητο γλυκό σταφύλι με γιαούρτι που σε κερνούν για να κλείσεις γλυκά και νοσταλγικά τη βραδιά σου. ☛ Γάνεμα, Αιολέων 40 & Καλλισθένους, Πετράλωνα, 211 4072325.

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ