Το δεκάχρονο ΜάνηΜάνη

Το δεκάχρονο ΜάνηΜάνη Facebook Twitter
Το εστιατόριο συνεχίζει να υπηρετεί και σήμερα την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με μια σύγχρονη ματιά, αναζητώντας υλικά που να προέρχονται κυρίως από τη Μάνη αλλά και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.
0

Στα δέκα χρόνια που λειτουργεί, το εστιατόριο ΜάνηΜάνη στου Μακρυγιάννη δεν έχει παρεκκλίνει στο ελάχιστο από τον αρχικό του στόχο, που ήταν, σύμφωνα με τις αρχικές δηλώσεις των δημιουργών του, η ανάδειξη του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής των γεύσεων με το άρωμα της Μάνης, όπως αυτός συντηρείται από τους ανθρώπους του τόπου. Είναι αλήθεια ότι το ΜάνηΜάνη ήταν από τα πρώτα εστιατόρια που θέλησαν να δώσουν έμφαση στον τόπο προέλευσης της κουζίνας που προσφέρουν, συμβάλλοντας έτσι σε μια τάση που έμελλε να γενικευτεί τα επόμενα χρόνια. Το εστιατόριο συνεχίζει να υπηρετεί και σήμερα την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με μια σύγχρονη ματιά, αναζητώντας υλικά που να προέρχονται κυρίως από τη Μάνη αλλά και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Το δεκάχρονο ΜάνηΜάνη Facebook Twitter

Στον κατάλογο συναντάς ελληνικά προϊόντα με κυρίαρχα τα παραδοσιακά της Μάνης: ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, χυλοπίτες, τραχανά, σύγκλινο. Ο σεφ Αλέξανδρος Φουρούλης, που ηγείται της κουζίνας, μαγειρεύει με πάθος, εμπνέεται από την παράδοση, εφαρμόζει μοντέρνες εκτελέσεις και ραφιναρισμένες εκδοχές, αλλά το αποτέλεσμα δεν σου αφήνει περιθώρια να αμφισβητήσεις την ελληνικότητά του. Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής χωριάτικης θα βρεις στη σαλάτα που σερβίρεται με λεπτοκομμένες φέτες από ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές, κρεμμύδι, κυβάκια από χωριάτικα παξιμάδια, πλιγούρι και φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κανταΐφι, λουσμένη σε βινεγκρέτ από σουμάκ. Οι γεύσεις είναι οικείες, αλλά αποκαλύπτουν σύγχρονες τεχνικές, όπως το παραδοσιακό μελωμένο αρνάκι γάλακτος, ψημένο σε κενό αέρος, που παρουσιάζεται με άγρια χόρτα και σάλτσα από τον ζωμό του ή το γευστικό χοιρινό σελινάτο που σερβίρεται με πουρέ σελινόρριζας και σέλερι σε σάλτσα λεμονιού. Το παραδοσιακό μανιάτικο πιάτο, οι «τσουχτές», με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα, σκεπασμένες με τηγανητό αυγό, σε παραπέμπουν απευθείας στον τόπο που το γέννησε, τη Μάνη, της οποίας τα αρώματα απολαμβάνεις και στην κρύα σαλάτα με φακές, φρέσκια ρίγανη και σύγκλινο Μάνης σε σάλτσα πορτοκαλιού. Το ΜάνηΜάνη συνεχίζει να είναι μια καλή γέφυρα ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα της ελληνικής κουζίνας.


☛ ΜάνηΜάνη, Φαλήρου 10, Αθήνα, 210 9218180

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ