Δοκιμάζοντας ό,τι πιο περίεργο κυκλοφορεί στα περίπτερα της Αθήνας

Δοκιμάζοντας ό,τι πιο περίεργο κυκλοφορεί στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Fanta Grape

Η μοβ Fanta με γεύση κόκκινου σταφυλιού –αρχικά την μπερδεύεις με βατόμουρο– είναι αμερικανικής προέλευσης, αν και το μπουκάλι που πήραμε μάλλον προέρχεται από την Coca-Cola των Βαλκάνιων. Πολύ γλυκιά. 

Wonka Nerds – Surf + Turf

Αυτές οι μικροσκοπικές τραγανές καραμελίτσες είναι ικανές να προκαλέσουν γλυκές και δροσιστικές(!) εκρήξεις στο στόμα. Με συσκευασία που ανοίγει σε δυο μεριές, μία για κάθε χρώμα και γεύση που περιέχει το κουτάκι, δηλαδή βατόμουρο και tropical punch. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

SKITTLES Wild Berry Candy

Το μοβ σακουλάκι της γνωστής μαλακής καραμέλας έχει μέσα πέντε γεύσεις: φράουλα (ροζ), berry punch (σκούρο μοβ), melon berry (λαχανί), αγριοκέρασο (κόκκινη) και βατόμουρο (γαλάζια). Γεύσεις που αν τις φας μαζί μπορεί να μην τις καταλάβεις, αλλά διαφέρουν, αν τις δοκιμάσεις ξεχωριστά. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Gum On – Bubble Boom Gum 

Οι συγκεκριμένες γλυκές τσίχλες, που έχουν το σχήμα και τη γεύση καρπουζιού, είναι της εταιρείας Λάβδας και είναι σκέτη απόλαυση. Σου φέρνουν στον νου την παιδική σου ηλικία, όταν μπορούσες να την παλέψεις απλώς μασώντας τσιχλόφουσκες με τις ώρες. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Hell Summer Cool Sun Smiles

Γράφει ότι έχει γεύση φράουλα, αλλά δεν διαφέρει από ένα κανονικό energy drink, εκτός του ότι έχει μια υπέροχη συλλεκτική και ανακυκλώσιμη συσκευασία. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Warheads – Galactic Mix Cubes

Πραγματικά, δεν ξέρεις τι θα βγει όταν ανοίγεις αυτές τις μαλακές καραμέλες. Ένα σκούρο μπλε ζαχαρένιο τετράγωνο που δεν σου γεμίζει το μάτι ή, μάλλον, σε τρομάζει, αλλά έχει εξαιρετικά γλυκόξινη γεύση που φλερτάρει με το εντελώς ξινό και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν θα επιβιώσεις. Για τους πιο τολμηρούς. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

SOUR PATCH KIDS Grape

Περισσότερο ζελεδάκια, παρά μαλακή καραμέλα, σε γεύση σταφύλι, ελάχιστα ξινή. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Haribo Miami Fizz Rainbow

Αλλιώς το περήφανο Haribo με γεύση Miami, που σημαίνει ότι συνδυάζει μήλο, βατόμουρο, φράουλα και λεμόνι. Ξινό, φρουτώδες και άκρως καλοκαιρινό.  

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Dried Beef Jerky - Jack Links – Sweet and Hot

Αυτή η γλυκοκαυτερή λιχουδιά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του περιπτέρου και η καλύτερη γεύση, όπως μας είπε χαμογελαστά ο περιπτεράς – για όσους δεν γνωρίζουν, το beef jerky είναι αποξηραμένο βόειο κρέας (100%) με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Δεν είναι τόσο καυτερό όπως περιμέναμε, αλλά είναι γκουρμεδιά από τις λίγες. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Νόλα το δελφινάκι

Ένα παραμύθι από τις ισπανικές εκδόσεις «Τα ζωάκια του ζωολογικού κήπου». Έρχεται με δύο παιχνίδια, έναν πιγκουίνο και ένα δελφινάκι. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Playmobil Pink

To καλοκαιρινό περιοδικό της Playmobil για κορίτσια, με συλλεκτική φιγούρα beach girl (που τη λένε Αντωνία), κόμικς, αφίσες και παιχνίδια. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Dr Pepper – Cherry

Η πιο παλιά αμερικανική σόδα με γεύση κεράσι. Όχι τόσο γλυκιά όσο περίμενα – μπορεί βέβαια να είχε αλλοιωθεί η γεύση μου από τόσες καραμέλες. Μυρίζει πολύ όμορφα, αλλά, αν θέλεις να τη δοκιμάσεις, καλύτερα να την πιεις παγωμένη.

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Chupa Chups Melon Cream

Το καλύτερο από τα αναψυκτικά που δοκιμάσαμε, με απαλό άρωμα, χρώμα και γεύση πεπονιού που σίγουρα θέλεις να ξαναδοκιμάσεις. Δροσιστικό και ελαφρύ. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Candy Can – Bubble Gum

Αν θέλει κανείς να πιει τσιχλόφουσκες αντί να τις μασήσει, η συγκεκριμένη σόδα είναι το ιδανικό ποτό γι' αυτόν. Γλυκιά όσο δεν πάει, αλλά με ένα απίστευτο πορτοκαλορόζ χρώμα. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ