Δοκιμάζοντας ό,τι πιο περίεργο κυκλοφορεί στα περίπτερα της Αθήνας

Δοκιμάζοντας ό,τι πιο περίεργο κυκλοφορεί στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Fanta Grape

Η μοβ Fanta με γεύση κόκκινου σταφυλιού –αρχικά την μπερδεύεις με βατόμουρο– είναι αμερικανικής προέλευσης, αν και το μπουκάλι που πήραμε μάλλον προέρχεται από την Coca-Cola των Βαλκάνιων. Πολύ γλυκιά. 

Wonka Nerds – Surf + Turf

Αυτές οι μικροσκοπικές τραγανές καραμελίτσες είναι ικανές να προκαλέσουν γλυκές και δροσιστικές(!) εκρήξεις στο στόμα. Με συσκευασία που ανοίγει σε δυο μεριές, μία για κάθε χρώμα και γεύση που περιέχει το κουτάκι, δηλαδή βατόμουρο και tropical punch. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

SKITTLES Wild Berry Candy

Το μοβ σακουλάκι της γνωστής μαλακής καραμέλας έχει μέσα πέντε γεύσεις: φράουλα (ροζ), berry punch (σκούρο μοβ), melon berry (λαχανί), αγριοκέρασο (κόκκινη) και βατόμουρο (γαλάζια). Γεύσεις που αν τις φας μαζί μπορεί να μην τις καταλάβεις, αλλά διαφέρουν, αν τις δοκιμάσεις ξεχωριστά. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Gum On – Bubble Boom Gum 

Οι συγκεκριμένες γλυκές τσίχλες, που έχουν το σχήμα και τη γεύση καρπουζιού, είναι της εταιρείας Λάβδας και είναι σκέτη απόλαυση. Σου φέρνουν στον νου την παιδική σου ηλικία, όταν μπορούσες να την παλέψεις απλώς μασώντας τσιχλόφουσκες με τις ώρες. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Hell Summer Cool Sun Smiles

Γράφει ότι έχει γεύση φράουλα, αλλά δεν διαφέρει από ένα κανονικό energy drink, εκτός του ότι έχει μια υπέροχη συλλεκτική και ανακυκλώσιμη συσκευασία. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Warheads – Galactic Mix Cubes

Πραγματικά, δεν ξέρεις τι θα βγει όταν ανοίγεις αυτές τις μαλακές καραμέλες. Ένα σκούρο μπλε ζαχαρένιο τετράγωνο που δεν σου γεμίζει το μάτι ή, μάλλον, σε τρομάζει, αλλά έχει εξαιρετικά γλυκόξινη γεύση που φλερτάρει με το εντελώς ξινό και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν θα επιβιώσεις. Για τους πιο τολμηρούς. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

SOUR PATCH KIDS Grape

Περισσότερο ζελεδάκια, παρά μαλακή καραμέλα, σε γεύση σταφύλι, ελάχιστα ξινή. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Haribo Miami Fizz Rainbow

Αλλιώς το περήφανο Haribo με γεύση Miami, που σημαίνει ότι συνδυάζει μήλο, βατόμουρο, φράουλα και λεμόνι. Ξινό, φρουτώδες και άκρως καλοκαιρινό.  

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Dried Beef Jerky - Jack Links – Sweet and Hot

Αυτή η γλυκοκαυτερή λιχουδιά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του περιπτέρου και η καλύτερη γεύση, όπως μας είπε χαμογελαστά ο περιπτεράς – για όσους δεν γνωρίζουν, το beef jerky είναι αποξηραμένο βόειο κρέας (100%) με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Δεν είναι τόσο καυτερό όπως περιμέναμε, αλλά είναι γκουρμεδιά από τις λίγες. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Νόλα το δελφινάκι

Ένα παραμύθι από τις ισπανικές εκδόσεις «Τα ζωάκια του ζωολογικού κήπου». Έρχεται με δύο παιχνίδια, έναν πιγκουίνο και ένα δελφινάκι. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Playmobil Pink

To καλοκαιρινό περιοδικό της Playmobil για κορίτσια, με συλλεκτική φιγούρα beach girl (που τη λένε Αντωνία), κόμικς, αφίσες και παιχνίδια. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Dr Pepper – Cherry

Η πιο παλιά αμερικανική σόδα με γεύση κεράσι. Όχι τόσο γλυκιά όσο περίμενα – μπορεί βέβαια να είχε αλλοιωθεί η γεύση μου από τόσες καραμέλες. Μυρίζει πολύ όμορφα, αλλά, αν θέλεις να τη δοκιμάσεις, καλύτερα να την πιεις παγωμένη.

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Chupa Chups Melon Cream

Το καλύτερο από τα αναψυκτικά που δοκιμάσαμε, με απαλό άρωμα, χρώμα και γεύση πεπονιού που σίγουρα θέλεις να ξαναδοκιμάσεις. Δροσιστικό και ελαφρύ. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Candy Can – Bubble Gum

Αν θέλει κανείς να πιει τσιχλόφουσκες αντί να τις μασήσει, η συγκεκριμένη σόδα είναι το ιδανικό ποτό γι' αυτόν. Γλυκιά όσο δεν πάει, αλλά με ένα απίστευτο πορτοκαλορόζ χρώμα. 

Τι μπορείς να βρεις στα περίπτερα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM