Το εργασιακό περιβάλλον που παχαίνει

Facebook Twitter
0

[via] To Wall Street Journal και το περιοδικό Obesity αποκαλύπτουν άλλο ένα εμπόδιο στον μακρύ και δύσκολο δρόμο της δίαιτας: το εργασιακό περιβάλλον, στο οποίο μερικοί βρίσκονται περισσότερες ώρες απ’ ό,τι στο σπίτι τους.

Το περιοδικό έκανε μια έρευνα με 3300 συμμετέχοντες που βρίσκονται σε διαδικασία δίαιτας και αποκάλυψε ότι όσοι έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον χάνουν ευκολότερα κιλά από τους υπόλοιπους. Μέσα στο περιβάλλον φυσικά, είναι και οι συνάδελφοι.

Τα κίνητρα αυτών που προσφέρουν ή πιέζουν δεν είναι πάντα αγνά. Κάποιοι προσφέρουν κέικ που έφτιαξαν μόνοι τους, περιμένοντας επιβεβαίωση για τις ικανότητές τους στη μαγειρική και επιμένουν λέγοντας «δε γίνεται να μην ξαναφάς κέικ σε όλη σου τη ζωή.»  Άλλοι πιέζουν για ένα ακόμα ποτό μετά τη δουλειά. Μία τούρτα γενεθλίων, στην οποία είναι δύσκολο να πεις όχι για να μην χαλάσεις το κλίμα. Κάποιοι ζηλεύουν αυτούς που μπορούν να κάνουν δίαιτα (ενώ οι ίδιοι όχι). Και κάποιοι θέλουν οπωσδήποτε συνένοχο σ’ αυτά που ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν πρέπει να κάνουν.

Το 29% των ανθρώπων που κάνουν δίαιτα λένε ότι οι συνάδελφοί τους πιέζουν να τρώνε, κοροϊδεύουν τις δίαιτες ή τους παραγγέλνουν φαγητά που ξέρουν ότι δεν πρέπει να τρώνε, έδειξε μια έρευνα σε 325 άτομα που κάνουν δίαιτα για στην εταιρία Medi-Weightloss στη Φλόριντα. Μοιάζει αθώο στην αρχή αλλά σε βάθος χρόνου σημαίνει περιττά κιλά.

Η άρνηση προσφοράς φαγητού δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά στο εργασιακό περιβάλλον, όπου οι σχέσεις μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα στενές ή ήδη τεταμένες. Πώς να κάνεις σαφείς τις προθέσεις σου χωρίς να θίξεις τον άλλον; Ένας διαιτολόγος που δουλεύει σε νοσοκομείο, ο  Ms. Hand, συμβουλεύει τους πελάτες του να προβάρουν την απάντηση για να μην υποχωρήσουν την κρίσιμη στιγμή: «Έχω ξαναδοκιμάσει το φαγητό σου, και είναι πάντα τέλειο, αλλά κάνω δίαιτα αυτή την περίοδο και απαγορεύονται όλα τα έξτρα.»

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ