Το εργασιακό περιβάλλον που παχαίνει

Facebook Twitter
0

[via] To Wall Street Journal και το περιοδικό Obesity αποκαλύπτουν άλλο ένα εμπόδιο στον μακρύ και δύσκολο δρόμο της δίαιτας: το εργασιακό περιβάλλον, στο οποίο μερικοί βρίσκονται περισσότερες ώρες απ’ ό,τι στο σπίτι τους.

Το περιοδικό έκανε μια έρευνα με 3300 συμμετέχοντες που βρίσκονται σε διαδικασία δίαιτας και αποκάλυψε ότι όσοι έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον χάνουν ευκολότερα κιλά από τους υπόλοιπους. Μέσα στο περιβάλλον φυσικά, είναι και οι συνάδελφοι.

Τα κίνητρα αυτών που προσφέρουν ή πιέζουν δεν είναι πάντα αγνά. Κάποιοι προσφέρουν κέικ που έφτιαξαν μόνοι τους, περιμένοντας επιβεβαίωση για τις ικανότητές τους στη μαγειρική και επιμένουν λέγοντας «δε γίνεται να μην ξαναφάς κέικ σε όλη σου τη ζωή.»  Άλλοι πιέζουν για ένα ακόμα ποτό μετά τη δουλειά. Μία τούρτα γενεθλίων, στην οποία είναι δύσκολο να πεις όχι για να μην χαλάσεις το κλίμα. Κάποιοι ζηλεύουν αυτούς που μπορούν να κάνουν δίαιτα (ενώ οι ίδιοι όχι). Και κάποιοι θέλουν οπωσδήποτε συνένοχο σ’ αυτά που ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν πρέπει να κάνουν.

Το 29% των ανθρώπων που κάνουν δίαιτα λένε ότι οι συνάδελφοί τους πιέζουν να τρώνε, κοροϊδεύουν τις δίαιτες ή τους παραγγέλνουν φαγητά που ξέρουν ότι δεν πρέπει να τρώνε, έδειξε μια έρευνα σε 325 άτομα που κάνουν δίαιτα για στην εταιρία Medi-Weightloss στη Φλόριντα. Μοιάζει αθώο στην αρχή αλλά σε βάθος χρόνου σημαίνει περιττά κιλά.

Η άρνηση προσφοράς φαγητού δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά στο εργασιακό περιβάλλον, όπου οι σχέσεις μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα στενές ή ήδη τεταμένες. Πώς να κάνεις σαφείς τις προθέσεις σου χωρίς να θίξεις τον άλλον; Ένας διαιτολόγος που δουλεύει σε νοσοκομείο, ο  Ms. Hand, συμβουλεύει τους πελάτες του να προβάρουν την απάντηση για να μην υποχωρήσουν την κρίσιμη στιγμή: «Έχω ξαναδοκιμάσει το φαγητό σου, και είναι πάντα τέλειο, αλλά κάνω δίαιτα αυτή την περίοδο και απαγορεύονται όλα τα έξτρα.»

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ