ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Το φαγητό ήταν πάντα μια ροκ κατάσταση

Το φαγητό ήταν πάντα μια ροκ κατάσταση Facebook Twitter
0


Πρώτα το «Food Mafia» και τώρα το «Stay Hungry Bitch», δύο προκλητικά ονόματα με πολύ καλό και διαφορετικό φαγητό. Τελικά, ο Ηλίας Σκουλάς είναι μόνο σεφ ή ένας ροκ σταρ της γαστρονομίας;
Για μένα το φαγητό ήταν πάντα μια ροκ κατάσταση. Δεν φοράει αλέκιαστες, καλοσιδερωμένες, λευκές στολές, φοράει t-shirts, μπλουτζίν και σνίκερ. Δεν είναι στάσιμο, εξελίσσεται καθημερινά και ακούει surf, '60s garage punk και rockabilly στο Stay Hungry Bitch, ενώ ηλεκτρικά μπλουζ στο Food Mafia. Βλέπετε, οι μουσικές και τα βινύλια με τα οποία μεγάλωσα μετουσιώνονται σε πιάτα, ειδικά στο Stay Hungry Bitch. Για παράδειγμα, ένα πεϊνιρλί με χειροποίητο κορν-μπιφ το λέμε Misirlou ή τις ασιατικές φτερούγες, «lick my wings». Τα spring rolls ατμού με φρέσκο τόνο και aioli wasabi τα λέμε «Susi Lucy». Όσο για το «σεφ», δεν τρελαίνομαι, το «μαγειρικός νους» νομίζω μου πάει καλύτερα.

Τι σημαίνει για σας το Stay Hungry Bitch και τι θα βρει το κοινό να δοκιμάσει;
Σαν να εκπληρώθηκε αναπάντεχα μια σεξουαλική φαντασίωση (γέλια). Το πεδίο είναι ελεύθερο για κάθε είδους υπερβολή και αυτό με φτιάχνει από μόνο του. Εδώ η υψηλή γαστρονομία και τα υλικά της, όπως η πάπια κονφί, ο κιτρινόπτερος τόνος, το φουαγκρά, φυσικά, το λίπος χήνας ή ο αστακός προσφέρονται τελείως απενοχοποιημένα στο κοινό μέσα σε πιτόψωμα, πάνω σε πεϊνιρλί, τυλιγμένα σε αραχνοΰφαντα φύλλα ρυζιού και μέσα σε ανάλαφρα bao ψωμάκια ατμού. Είχα εντυπωσιαστεί από τα food truck-pop up restaurants όταν βρισκόμουν στο Σαν Φρανσίσκο. Τα αποκωδικοποίησα και τώρα, με την ομάδα του Food Mafia, τη Bεργίνα Βεντούρη και τους φίλους μας, τον Γιάννη Παλαμούτα και την Ντίνα Κουτέλη, έχουμε στήσει το σταθερό μας... food truck σ' ένα πανέμορφο deck στην παραθαλάσσια Βουλιαγμένη. Με αισθητική εμπνευσμένη από τον Sailor Jerry, τον αρχιερέα της τέχνης των τατουάζ από τα '50s, με κατακόκκινα νέον φώτα που προϊδεάζουν λέγοντας ότι προσφέρουμε «Adult Street Food for Innocent People» και με απίθανα, κυρίως, Tiki cocktail από τον Χάρη Κουλά, νομίζω ότι το Stay Hungry Bitch είναι το μέρος όπου θα ήθελα να περάσω και το αποψινό βράδυ!


Food MaFia
Φιλικής Εταιρείας 10, Γλυφάδα, 210 8942177. foodmafia.com.gr, facebook.com/foodmafia.glyfada
Stay Hungry BitcH
Ορφέως 2 & Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, 2108960323

 

0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ