Το φαγητό ήταν πάντα μια ροκ κατάσταση

Το φαγητό ήταν πάντα μια ροκ κατάσταση Facebook Twitter
0


Πρώτα το «Food Mafia» και τώρα το «Stay Hungry Bitch», δύο προκλητικά ονόματα με πολύ καλό και διαφορετικό φαγητό. Τελικά, ο Ηλίας Σκουλάς είναι μόνο σεφ ή ένας ροκ σταρ της γαστρονομίας;
Για μένα το φαγητό ήταν πάντα μια ροκ κατάσταση. Δεν φοράει αλέκιαστες, καλοσιδερωμένες, λευκές στολές, φοράει t-shirts, μπλουτζίν και σνίκερ. Δεν είναι στάσιμο, εξελίσσεται καθημερινά και ακούει surf, '60s garage punk και rockabilly στο Stay Hungry Bitch, ενώ ηλεκτρικά μπλουζ στο Food Mafia. Βλέπετε, οι μουσικές και τα βινύλια με τα οποία μεγάλωσα μετουσιώνονται σε πιάτα, ειδικά στο Stay Hungry Bitch. Για παράδειγμα, ένα πεϊνιρλί με χειροποίητο κορν-μπιφ το λέμε Misirlou ή τις ασιατικές φτερούγες, «lick my wings». Τα spring rolls ατμού με φρέσκο τόνο και aioli wasabi τα λέμε «Susi Lucy». Όσο για το «σεφ», δεν τρελαίνομαι, το «μαγειρικός νους» νομίζω μου πάει καλύτερα.

Τι σημαίνει για σας το Stay Hungry Bitch και τι θα βρει το κοινό να δοκιμάσει;
Σαν να εκπληρώθηκε αναπάντεχα μια σεξουαλική φαντασίωση (γέλια). Το πεδίο είναι ελεύθερο για κάθε είδους υπερβολή και αυτό με φτιάχνει από μόνο του. Εδώ η υψηλή γαστρονομία και τα υλικά της, όπως η πάπια κονφί, ο κιτρινόπτερος τόνος, το φουαγκρά, φυσικά, το λίπος χήνας ή ο αστακός προσφέρονται τελείως απενοχοποιημένα στο κοινό μέσα σε πιτόψωμα, πάνω σε πεϊνιρλί, τυλιγμένα σε αραχνοΰφαντα φύλλα ρυζιού και μέσα σε ανάλαφρα bao ψωμάκια ατμού. Είχα εντυπωσιαστεί από τα food truck-pop up restaurants όταν βρισκόμουν στο Σαν Φρανσίσκο. Τα αποκωδικοποίησα και τώρα, με την ομάδα του Food Mafia, τη Bεργίνα Βεντούρη και τους φίλους μας, τον Γιάννη Παλαμούτα και την Ντίνα Κουτέλη, έχουμε στήσει το σταθερό μας... food truck σ' ένα πανέμορφο deck στην παραθαλάσσια Βουλιαγμένη. Με αισθητική εμπνευσμένη από τον Sailor Jerry, τον αρχιερέα της τέχνης των τατουάζ από τα '50s, με κατακόκκινα νέον φώτα που προϊδεάζουν λέγοντας ότι προσφέρουμε «Adult Street Food for Innocent People» και με απίθανα, κυρίως, Tiki cocktail από τον Χάρη Κουλά, νομίζω ότι το Stay Hungry Bitch είναι το μέρος όπου θα ήθελα να περάσω και το αποψινό βράδυ!


Food MaFia
Φιλικής Εταιρείας 10, Γλυφάδα, 210 8942177. foodmafia.com.gr, facebook.com/foodmafia.glyfada
Stay Hungry BitcH
Ορφέως 2 & Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, 2108960323

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ