Food Daily: Σήμερα, lifestyle

Facebook Twitter
0

στη φωτογραφία η Silvana Mangano

Βασιλικό πόλο

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γουίλιαμ και της Δούκισσας Κέιτ στη Βόρειο Αμερική. Η περίσταση είχε πόλο, επισκέψεις σε μουσεία και πολλά γεύματα μαζί με αστέρες του Χόλυγουντ αλλά και ελαφρώς Β’ κατηγορίας συναντήσεις, όπως αυτή με τη JLo. H υπόθεση βεβαίως είχε και πολύ, πάρα πολύ φαγητό.

Μία διασημότητα του καναλιού Food Network, η Giada de Laurentiis, επιμελήθηκε  του μενού του αγώνα πόλο που έγινε στη Σάντα Μπάρμπαρα (ναι, στη Σάντα Μπάρμπαρα του πολύχρονου σήριαλ, τι γλυκά που δένουν όλες οι β’ κατηγορίας πληροφορίες!)

Giada de Laurentiis

Η de Laurentiis είναι Ιταλίδα, εγγονή της πρώην «Μις Ρώμη» και ηθοποιού, Silvana Mangano. Η Giada έχει πάρει από την ομορφιά της γιαγιάς και της μαμάς και χάρη σ’αυτό το γεγονός συν τις ικανότητές της έχει γίνει σταρ του Food Network, με εκπομπές από το 2003, πράγμα πολύ σπάνιο γι’ αυτό το κανάλι. Μη νομίζετε πάντως ότι μου αρέσει- τη βρίσκω απολύτως ενοχλητική και τα επιφωνήματά της την ώρα που μαγειρεύει με κάνουν να θέλω να μπήξω μολύβια μέσα στ’ αυτιά μου.

Silvana Mangano

Όμως, συνεχίζω το lifestyle θέμα μου για να σας περιγράψω τι έφαγαν οι 3600 καλεσμένοι του πόλο, μαζί με το διάσημο ζευγάρι από την Αγγλία. Η σεφ δεν είχε λάβει οδηγίες για περιορισμό στις θερμίδες ούτε κάποια άλλη ειδική προτίμηση, αφού η Kate υποτίθεται ότι είναι περιπετειώδης στο φαγητό (συμφωνώ, είναι τεράστια περιπέτεια το να μην τρως τίποτα)και ο Γουίλιαμ πολύ καλός μάγειρας. Το μενού ήταν το εξής:

Γκοργκονζόλα, μικρές πίτσες με ντομάτα και βασιλικό, κροστίνι με πέστο από αρακά, καπνιστή μοτσαρέλα με σύκο, κεκάκια με σολωμό και σάλτσα γιαούρτι, κροστίνι με μοσχάρι και μαγιονέζα κάρι, μπιφτεκάκια από κοτόπουλο, σαλάτα Καλιφόρνια (υπάρχουν άπειρες εκδοχές, έχει σίγουρα μαρούλι και αβοκάντο) με παρμεζάνα και μαριναρισμένες γαρίδες, λαζάνια με ντομάτα και ψητά σπαράγγια.


Harry Potter, τέλος

Tο γιγαντιαίο έργο Harry Potter τελείωσε, για κάποιους με δάκρυα ενώ κάποιους τους άφησε αδιάφορους. Δεν έχω διαβάσει ούτε ένα βιβλίο, δεν είδα καμία ταινία, όχι επειδή σνομπάρω –έχω δει όλες τις ταινίες του Hugh Grant, σπουδαίος ηθοποιός, δεν ξέρω πως έγινε, αλλά δεν έτυχε.

Αυτό που έτυχε όμως να δω, είναι η τούρτα που έφτιαξε ο Duff Goldman του ζαχαροπλαστείου Charm City Cakes  με έδρα τη Βαλτιμόρη. O Duff Goldman έγινε διάσημος όταν απέκτησε δικό του σόου στο Food Network, το οποίο είναι τρομερά ευχάριστο, έως και εθιστικό, όπως είναι τα πατατάκια. Βέβαια, πρέπει να παραδεχτώ ότι έχει πολύ ωραίες εκπομπές διάσπαρτες, οι οποίες μπορούν να διδάξουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για το φαγητό.

Ο Duff Goldman έχει την εκπομπή Ace of Cakes και όπως βλέπετε και από το ντροπιαστικό γενάκι του, είναι από τους Αμερικανούς που συμβάλλουν στην γελοιοποίηση της χώρας. Είναι φωνακλάς, ενθουσιάζεται και τσιρίζει με το παραμικρό και γενικά φέρεται σαν κακομαθημένο πεντάχρονο. Για τις τούρτες μιλάει όπως μιλάνε οι κάγκουρες για τα μηχανάκια τους ή για το νέο ηχοσύστημα που έχουν βάλει στο μικροσκοπικό τους αυτοκίνητο. Είναι τόσα κιλά, με τόσα κιλά ζάχαρη με τόσα κιλά κόντρα πλακέ και τα λοιπά και τα λοιπά.

Δεν μπόρεσα όμως να μη θαυμάσω την τούρτα που έφτιαξε για την πρεμιέρα του τελευταίου Harry Potter στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μοντέλο του Hogwart’s School of Magic, ελαφρώς κακοποιημένου. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι τρώγεται και τι όχι, αλλά το πρώτο κομμάτι το έκοψε ο Rupert Grint.


Δείτε κι άλλες, άκρως εντυπωσιακές τούρτες του Duff Goldman:

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ