Γεύσεις του δρόμου στο Circus

Γεύσεις του δρόμου στο Circus Facebook Twitter
0
Γεύσεις του δρόμου στο Circus Facebook Twitter
Σάλα με εξωτικές, διακοσμητικές πινελιές και ανοιχτή κουζίνα...

Ένα ταξίδι στις χώρες του κόσμου μέσα από τις γεύσεις του «δρόμου» ξεκίνησε πρόσφατα να προσφέρει το χαρούμενο all day μαγαζί Circus. Ακροβατεί ανάμεσα στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι και είναι ξώχαρο, όπως δηλώνει και η ονομασία του. Σάλα με εξωτικές, διακοσμητικές πινελιές, ανοιχτή κουζίνα, μαυροπίνακας με τις προτάσεις των κοκτέιλ και μπάρα πληθωρική που βγάζει εντυπωσιακά ποτά, τα οποία συνοδεύονται από κόκκινα μπολ με βουνά ποπ-κορν. Η παιχνιδιάρικη διάθεση περνάει και στα σουπλά, με τους Μπιτλς να σε κοιτούν από την ασπρόμαυρη φωτογραφία με τις κόκκινες μύτες των κλόουν. Η ατμόσφαιρα είναι ευχάριστη και την καλή διάθεση ενισχύουν οι παρέες των φοιτητών και οι μουσικές επιλογές του μαγαζιού με jazz, funky, modern pop.

Ο κατάλογος είναι ελκυστικός και προσφέρει ωραίες και χορταστικές επιλογές, σε τιμές που δεν φοβίζουν το πορτοφόλι. Αρχή με σαλάτα El Paso, με δροσερές πρασινάδες που αναμειγνύονται με μπουκιές κοτόπουλο fajitas, ωραίο guacamole, καλαμπόκι και μαύρα φασόλια (€7,50). Ακολουθούν τα nachos bowl, που είναι tortillas καλαμποκιού με guacamole, sour cream, pico de gallo και chilli con carne (€4). Τρώγεται ευχάριστα, με τα υλικά να ισορροπούν όμορφα μέσα στην τραγανή τορτίγια. Το επόμενο πιάτο μάς πήγε μέχρι το Βιετνάμ: μέσα στη ζεστή, τραγανή μπαγκέτα ήρθε το μαριναρισμένο ψαρονέφρι σε σόγια και μέλι, που η διακριτική γλύκα του συναντά τη γευστική σάλτσα τσίλι με τζίντζερ που δρόσιζε το λεπτοκομμένο αγγούρι και καρότο (€5) – τρώγεται απνευστί. Το αργεντίνικο burrito (€4) αγκάλιαζε ηδονικά η βελούδινη τορτίγια: ζουμερό, ψιλοκομμένο κοτόπουλο, μαριναρισμένο σε φρέσκα μυρωδικά, λαχανικά, νύξεις από κόλιανδρο και κίτρινο τριμμένο τυρί. Εδώ, τα μαχαιροπίρουνα περιττεύουν. Χορταστικό πιάτο ήταν και τα αρωματικά φαλάφελ (€4) που ήρθαν μέσα σε tortilla, ενισχυμένα με σάλτσα ντομάτας, πουρέ μελιτζάνας και ωραία σος από ταχίνι με γιαούρτι. Πετυχημένο το κολασμένο σουφλέ σοκολάτας (€4,50), που η υγρή και πλούσια καρδιά του έκρυβε τη φλόγα του τσίλι που σβήνει το παγωτό. Με δυο λόγια, στο Circus θα περάσεις όμορφα. Η επιτυχημένη συνταγή του τα έχει όλα: καλοφτιαγμένο φαγητό σε προσιτές τιμές, ωραία ποτά, εξωτική ατμόσφαιρα, μουσικές και ανθρώπους που θα σε φροντίσουν με αληθινό χαμόγελο. Καθόλου τυχαίο που καθημερινά σφύζει από νέους ανθρώπους.

Circus, Ναυαρίνου 11, Κολωνάκι, 210 3615255.

Γεύσεις του δρόμου στο Circus Facebook Twitter
Η επιτυχημένη συνταγή του τα έχει όλα: καλοφτιαγμένο φαγητό σε προσιτές τιμές, ωραία ποτά, εξωτική ατμόσφαιρα, μουσικές και ανθρώπους που θα σε φροντίσουν με αληθινό χαμόγελο.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ