Γεύσεις του δρόμου στο Circus

Γεύσεις του δρόμου στο Circus Facebook Twitter
0
Γεύσεις του δρόμου στο Circus Facebook Twitter
Σάλα με εξωτικές, διακοσμητικές πινελιές και ανοιχτή κουζίνα...

Ένα ταξίδι στις χώρες του κόσμου μέσα από τις γεύσεις του «δρόμου» ξεκίνησε πρόσφατα να προσφέρει το χαρούμενο all day μαγαζί Circus. Ακροβατεί ανάμεσα στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι και είναι ξώχαρο, όπως δηλώνει και η ονομασία του. Σάλα με εξωτικές, διακοσμητικές πινελιές, ανοιχτή κουζίνα, μαυροπίνακας με τις προτάσεις των κοκτέιλ και μπάρα πληθωρική που βγάζει εντυπωσιακά ποτά, τα οποία συνοδεύονται από κόκκινα μπολ με βουνά ποπ-κορν. Η παιχνιδιάρικη διάθεση περνάει και στα σουπλά, με τους Μπιτλς να σε κοιτούν από την ασπρόμαυρη φωτογραφία με τις κόκκινες μύτες των κλόουν. Η ατμόσφαιρα είναι ευχάριστη και την καλή διάθεση ενισχύουν οι παρέες των φοιτητών και οι μουσικές επιλογές του μαγαζιού με jazz, funky, modern pop.

Ο κατάλογος είναι ελκυστικός και προσφέρει ωραίες και χορταστικές επιλογές, σε τιμές που δεν φοβίζουν το πορτοφόλι. Αρχή με σαλάτα El Paso, με δροσερές πρασινάδες που αναμειγνύονται με μπουκιές κοτόπουλο fajitas, ωραίο guacamole, καλαμπόκι και μαύρα φασόλια (€7,50). Ακολουθούν τα nachos bowl, που είναι tortillas καλαμποκιού με guacamole, sour cream, pico de gallo και chilli con carne (€4). Τρώγεται ευχάριστα, με τα υλικά να ισορροπούν όμορφα μέσα στην τραγανή τορτίγια. Το επόμενο πιάτο μάς πήγε μέχρι το Βιετνάμ: μέσα στη ζεστή, τραγανή μπαγκέτα ήρθε το μαριναρισμένο ψαρονέφρι σε σόγια και μέλι, που η διακριτική γλύκα του συναντά τη γευστική σάλτσα τσίλι με τζίντζερ που δρόσιζε το λεπτοκομμένο αγγούρι και καρότο (€5) – τρώγεται απνευστί. Το αργεντίνικο burrito (€4) αγκάλιαζε ηδονικά η βελούδινη τορτίγια: ζουμερό, ψιλοκομμένο κοτόπουλο, μαριναρισμένο σε φρέσκα μυρωδικά, λαχανικά, νύξεις από κόλιανδρο και κίτρινο τριμμένο τυρί. Εδώ, τα μαχαιροπίρουνα περιττεύουν. Χορταστικό πιάτο ήταν και τα αρωματικά φαλάφελ (€4) που ήρθαν μέσα σε tortilla, ενισχυμένα με σάλτσα ντομάτας, πουρέ μελιτζάνας και ωραία σος από ταχίνι με γιαούρτι. Πετυχημένο το κολασμένο σουφλέ σοκολάτας (€4,50), που η υγρή και πλούσια καρδιά του έκρυβε τη φλόγα του τσίλι που σβήνει το παγωτό. Με δυο λόγια, στο Circus θα περάσεις όμορφα. Η επιτυχημένη συνταγή του τα έχει όλα: καλοφτιαγμένο φαγητό σε προσιτές τιμές, ωραία ποτά, εξωτική ατμόσφαιρα, μουσικές και ανθρώπους που θα σε φροντίσουν με αληθινό χαμόγελο. Καθόλου τυχαίο που καθημερινά σφύζει από νέους ανθρώπους.

Circus, Ναυαρίνου 11, Κολωνάκι, 210 3615255.

Γεύσεις του δρόμου στο Circus Facebook Twitter
Η επιτυχημένη συνταγή του τα έχει όλα: καλοφτιαγμένο φαγητό σε προσιτές τιμές, ωραία ποτά, εξωτική ατμόσφαιρα, μουσικές και ανθρώπους που θα σε φροντίσουν με αληθινό χαμόγελο.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ