Ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter
Το Zillers στο κέντρο της χριστουγεννιάτικης Αθήνας είναι μια γευστική αναφορά που ξεχωρίζει και σε παρασύρει να ανέβεις λίγο πιο πάνω από την πόλη.
0

Zillers roof garden

Εορταστική ατμόσφαιρα και γεύσεις πάνω από τη στολισμένη Αθήνα.

Βλέποντας τη στολισμένη Αθήνα, σου γεννιέται η επιθυμία να μπορούσες να απογειωθείς και να απολαύσεις από ψηλά την εικόνα της. Αν μάλιστα αυτή η φαντασίωση συνοδεύεται και από μια γαστρονομική εμπειρία, ακόμα καλύτερα. 

Η ταράτσα του Zillers είναι το σημείο της πόλης που μπορεί να πλησιάσει όσο πιο πολύ γίνεται στη φαντασία, προσφέροντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα με θέα την Ακρόπολη και γεύσεις που ταιριάζουν απόλυτα στο κλίμα των ημερών. Ο βραβευμένος Παύλος Κυριάκης στον ρόλο του executive chef δημιουργεί ένα μενού άκρως χειμωνιάτικο, που μυρίζει ελληνική ύπαιθρο και μπορεί να συνοδεύσει καθημερινά lunch breaks ή after shopping βόλτες. 

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter
Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Στον μεσημεριανό κατάλογο θα βρεις δημιουργικές προτάσεις, όπως τα μοσχαρίσια μάγουλα με κουσκούς και κρέμα Μετσοβόνε, το βοδινό λουκάνικο με ξινό τραχανά και λάδι αγριοσέλινου αλλά και το εκπληκτικό πεϊνιρλί με κασέρι Ξάνθης, παστράμι και αυγό. Κάθε γεύση αποκαλύπτει τη δημιουργική ματιά του σεφ αλλά και την ποιότητα των εκλεκτών υλικών που συνθέτουν τα πιάτα.

Η βραδινή βόλτα στο Zillers είναι ένα ταξίδι γευσιγνωσίας με γαστρονομικές προτάσεις που εντυπωσιάζουν και συνδυάζονται εξαιρετικά σε δύο διαφορετικά μενού. Στις επιλογές θα βρεις το μοσχαρίσιο φιλέτο με παστινάκι, καμένο βούτυρο και πράσινο μήλο, αλλά και το καραμελωμένο ορτύκι με λαγόχορτο, τα χτένια με αυγό ορτυκιού αλλά και τον αστακό με φρέσκια πάστα, μπισκ αστακού αρωματισμένη με περγαμόντο και λάδι εστραγκόν. 

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα πιάτα ημέρας γίνονται μικρές γιορτινές εκπλήξεις που θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Όσο για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το μενού degustation που έχει ετοιμάσει το Zillers είναι μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις, συνοδεύοντας φυσικά με τις εορταστικές μίξεις του Φώτη Κουλέτου στο μπαρ. 

Το Zillers στο κέντρο της χριστουγεννιάτικης Αθήνας είναι μια γευστική αναφορά που ξεχωρίζει και σε παρασύρει να ανέβεις λίγο πιο πάνω από την πόλη.

Μητροπόλεως 54, Αθήνα, 210 3222277, Facebook: The Zillers Athens Boutique Hotel, Instagram: thezillersathens, thezillersathenshotel.com

The Athenian Callirhoe

Γιορτές με μια εμπειρία πολλών αστέρων!

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Το ξενοδοχείο The Athenian Callirhoe αγαπά τα Χριστούγεννα, γι’ αυτό φόρεσε τα γιορτινά του και ετοίμασε όχι ένα αλλά τέσσερα διαφορετικά εορταστικά μενού που θα εναλλάσσονται μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου. Στο roof garden του 8ου ορόφου θα γιορτάσουμε με την ωραιότερη θέα της Αθήνας, απολαμβάνοντας τη μεγαλοπρεπή ατμόσφαιρα του κεντρικού και πάντα σύγχρονου The Athenian Callirhoe, που είναι εύκολα προσβάσιμο και με το μετρό.

Τα ολοκληρωμένα ατομικά μενού ξεκινούν από τα €34/άτομο και ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους, αφού συνδυάζουν αγαπημένες ελληνικές και διεθνείς γεύσεις. Ειδικά όμως για την ημέρα και την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς, που θα υπάρχει και live διεθνής μουσική από τριμελή μπάντα, ο executive chef Σπύρος Μάλλιος και η ομάδα του θα ετοιμάσουν έναν τόσο λαχταριστό συνδυασμό γεύσεων, ώστε το 2021 να φύγει χορτάτο! Την παράσταση, βέβαια, κλέβει το υπερπλούσιο πρωτοχρονιάτικο μενού των €85 που ξεκινά με καλωσόρισμα ποτηριού prosecco, περιλαμβάνει 8 διαφορετικά πιάτα και σου δίνει πρόσβαση στα μοναδικά πυροτεχνήματα της Ακρόπολης!

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter
Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Το ξενοδοχείο στρώνει ένα μεγαλοπρεπές τραπέζι και ανοίγει τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό για μια εμπειρία που θα συναρπάσει όλες σας τις αισθήσεις. Κότσι αρνιού, γαλοπούλα γεμιστή, φιλέτο Wellington, σοκολάτα Gianduja και πανετόνε με μους κάστανο είναι μόνο κάποιες από τις γεύσεις που θα δείτε να φιγουράρουν στο μενού που μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα του The Athenian Callirhoe.

Ο πλούσιος αμερικάνικος μπουφές θα είναι και φέτος ανοιχτός από νωρίς το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Είσαι έτοιμος για μια εμπειρία πολλών αστέρων;

www.tac.gr, 210 9215353 

Ivis 4 restaurant

Αλλαγή του χρόνου με μοναδικές γεύσεις και αυθεντική φιλοξενία.

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Το Ivis 4 είναι το food spot που θα σου έρθει πρώτο στο μυαλό όταν θέλεις να απολαύσεις ένα πραγματικά ωραίο φαγητό, χωρίς να προβληματιστείς σε τίποτα. Γιατί εδώ η γαστρονομία παρουσιάζεται στην πιο οικεία μορφή της, που θυμίζει κυριακάτικο τραπέζι, αλλά ταυτόχρονα σε εκπλήσσει με τη δημιουργικότητα κάθε συνταγής. Φυσικά, το όνομα του Γιάννη Λουκάκου, που βρίσκεται πίσω από την επιμέλεια του μενού, αλλά και το στήσιμο του μαγαζιού σε προετοιμάζουν γι’ αυτό που θα συναντήσεις γευστικά. Όπως ακριβώς οι καθημερινές βόλτες στο Ivis 4 έχουν ένα ξεχωριστό άρωμα έτσι και οι γιορτινές ημέρες γίνονται μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις.

Στο μενού του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν ο σεφ έχει ετοιμάσει μια φανταστική βελουτέ πατάτας με μπέικον και μανιτάρια και μια άκρως ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με ρόδι, πράσινο μήλο, τραγανό προσούτο, φουντούκι & βινεγκρέτ από εσπεριδοειδή & ταλαγάνι ψητό με σάλτσα από αποξηραμένα φρούτα, μπέικον και κουκουνάρι για ξεκίνημα. Ακολουθεί επιλογή ανάμεσα σε μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ με πατάτες ογκρατέν, λαχανάκι Βρυξελλών και σάλτσα με μαύρη τρούφα ή μυλοκόπι φρικασέ με σελινόριζα, αγκινάρες Ιερουσαλήμ και σάλτσα αυγολέμονο.

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter
Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Στο επιδόρπιο θα γευτείς μια μοναδική ψημένη κρέμα πορτοκαλιού με γλυκό πορτοκάλι, φουντούκια και παγωτό βανίλια. Τα δύο νέα χειμερινά κοκτέιλ θα συνοδεύσουν τις γεύσεις όπως τους αξίζει: Fig Illusion με ουίσκι, πουρέ σύκο και σιρόπι από φρούτα του δάσους και Honey Spirit με κονιάκ, μέλι και εσπεριδοειδή για να επιλέξεις εκείνο που ταιριάζει στην ξεχωριστή βραδιά. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η ταράτσα στον πέμπτο όροφο θα σε υποδεχτεί για να απολαύσεις τα βεγγαλικά της αλλαγής του χρόνου στον ουρανό της Αθήνας. Μια εμπειρία που θα σε κάνει να υποδεχτείς τον νέο χρόνο όπως ακριβώς το ονειρεύεσαι, με γεύσεις, αισιοδοξία και ζεστασιά σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας.

Ήβης 4, Ψυρρή, 210 3213340, Facebook: ivis4restaurant, Instagram: ivis4restaurant

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT