Go West

Go West Facebook Twitter
0
Apolis
Λόφος Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Σ’ έναν απ’ τους πιο ιδιαίτερους κι εκλεκτικά διαμορφωμένους χώρους της Πετρούπολης αναδεικνύεται η μπιραρία Apolis. Πλήρως ανακαινισμένη, έχοντας ως κύρια στοιχεία το ξύλο και το δέρμα και με σύμμαχο μια υπέροχη θέα από ψηλά, που σου προσφέρει απλόχερα όλο το Λεκανοπέδιο, υπόσχεται χειμωνιάτικες βραδιές γεμάτες ζεστασιά, φιλοξενία, γευστικά πιάτα κι απολαυστικές μπίρες.

Δάφνη
Μεγ. Αλεξάνδρου 86, Περιστέρι, 210 5773721

Τα σπιτικά και γευστικά πιάτα, βασισμένα στην καλή ελληνική κουζίνα, και ο καθαρός και προσεγμένος χώρος παραμένουν τα δυνατά στοιχεία ενός απ’ τους πιο δημοφιλείς χώρους εστίασης του Περιστερίου. Το μεζεδοπωλείο Δάφνη παραμένει ένας απ’ τους πιο δυνατούς προορισμούς στο ταξίδι της γεύσης. Στα ατού του συγκεκριμένου χώρου και τ’ απολαυστικά γλυκά που σερβίρονται από το μαγαζί δωρεάν μετά το φαγητό.

Καφενές
28ης Οκτωβρίου 42, Πετρούπολη, 210 5061222

 Ανοιχτός απ’ το πρωί μέχρι το ξημέρωμα, ο Καφενές υπόσχεται να ικανοποιήσει κάθε προσδοκία σας. Κρασί, ρακόμελο και ούζο, συνοδευμένα από γευστικές ποικιλίες, σερβίρονται όλη μέρα για ξεχωριστές απολαύσεις, ενώ ποτά και διασκεδαστική μουσική με ελληνικές και ξένες ροκ έντεχνες επιλογές απογειώνουν τις βραδιές σας. Μην ξεχάσετε να επωφεληθείτε και από το happy hour που διαρκεί από τις 10:30 έως τις 7 και προσφέρει καφέδες και χυμούς μόλις με 2 ευρώ.

Άτταλος
Πάρκο Ειρήνης, Καματερό, 210 2389009

Ένα καταπράσινο πάρκο, μια καταπληκτική θέα και μια μεγάλη ποικιλία χώρων συνθέτουν το σκηνικό ενός απ’ τους πιο απολαυστικούς πολυχώρους των δυτικών προαστίων. Ο Άτταλος στο πάρκο Ειρήνης, στο Καματερό, προσφέρει καφέ μαζί με γλυκό, παγωτό ή σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ τη θέση τους παίρνουν ποτά και κοκτέιλ που συνοδεύονται από εκρηκτικές μουσικές. Παράλληλα, λειτουργεί αίθουσα για κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ διατίθεται και δωρεάν, ασύρματη πρόσβαση στο internet.

Ποτοεμπορική
Αγ. Παρασκευής 17-19, Περιστέρι, 210 5787970

Όντας στο εμπόριο αλκοολούχων ποτών από το 1981, η Ποτοεμπορική Α.Ε. προσδίδει στη λιανική και χονδρική πώληση ποτών και κρασιών την απαράμιλλη εμπειρία και τεχνογνωσία της. Η κάβα της στο Περιστέρι, διακοσμημένη με ιδιαίτερη φροντίδα, προσφέρει τεράστια ποικιλία προϊόντων που ξεχωρίζουν για τις προσιτές τιμές τους και την άριστη ποιότητά τους.

Ιgodo
Μεγ. Αλεξάνδρου 75, Περιστέρι, 210 5746414

H πολύχρονη ιστορία του στο Περιστέρι το καθιστά ιδανική επιλογή. Σ’ ένα ευχάριστο περιβάλλον, πλημμυρισμένο από φάνκι, σόουλ, και τζαζ μουσική, το Igodo είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί με τις καλύτερες προθέσεις για τις πιο δυνατές κι αξέχαστες μουσικές εμπειρίες.

mat.
Περιστέρι, Εθνικής Αντιστάσεως 1, πλατεία Δημαρχείου, 210 5725590, Τwitter: @matfashion,  www.matfashion.com

H mat, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία, αποφάσισε πριν από 20 χρόνια ν’ αναλάβει πρωτοβουλία και ν’ αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο της μόδας, έναν χώρο που δημιουργεί πρότυπα και προωθεί την εικόνα της αποστεωμένης γυναίκας. Στόχος είναι να δίνεται η ευκαιρία στις γυναίκες με παραπάνω κιλά να μην κλαίνε όταν βγαίνουν απ’ τα καταστήματα, αλλά να αισθάνονται όμορφα με τον εαυτό τους!

Το νέο κατάστημα της MAT FASHION στο Περιστέρι αποτελεί το απόλυτο fashion σποτ της real-size μόδας για τα δυτικά προάστια! Δεν χρειάζεται να το αναζητήσετε πολύ, αφού βρίσκεται στην πλατεία Δημαρχείου, στο κεντρικότερο σημείο του Περιστερίου, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 1. To αγαπημένο brand αναμένει τις proud-to-be curvy οπαδούς του για τις αγορές της νέας τους γκαρνταρόμπας. Σ’ έναν μοντέρνο χώρο δύο επιπέδων, με ξεχωριστή αισθητική και ιδιαίτερους φωτισμούς, μπορεί κανείς να βρει την πλήρη συλλογή ρούχων και αξεσουάρ της MAT FASHION. Το νέο κατάστημα

αναμένεται να φιλοξενήσει τους επόμενους μήνες όλες τις exclusive συλλογές της δημοφιλούς σειράς και να πρωταγωνιστήσει με special events και happenings που θα συζητηθούν. Από τη νέα, urban συλλογή ξεχωρίσαμε αμέσως τα rebel-chic σύνολα, τα άνετα πλεκτά και τα κομψά casual outfits, ενώ θεωρούμε must αγορές τα άνετα και κολακευτικά jeans για όλες τις ώρες της ημέρας και τα βραδινά φορέματα σε hip χρώματα της σεζόν, όπως το βαθύ πορτοκαλί, το διαχρονικό μαύρο, το γκρι και το καφέ.

Και επειδή η mat. φροντίζει για τις… «ζουμερές» αναγνώστριες της LifO, σας επιφυλάσσει μια έκπληξη. Επισκεφθείτε το νέο κατάστημα και κερδίστε άμεσα έκπτωση -10% σε όλες σας τις αγορές. Μείνετε συντονισμένες σε Facebook και Twitter για συνεχή ενημέρωση και τα νέα openings σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Simply Burgers
Παρασκευοπούλου 44Β, Μπουρνάζι, 210 5761501

 Η πιο προσεγμένη κι ολοκληρωμένη συνταγή για καλό και ποιοτικό φαγητό βρίσκεται ακριβώς στον πυρήνα της διασκέδασης του Περιστερίου, στο Μπουρνάζι. Ζουμερά, λαχταριστά μπιφτέκια, φρεσκότατες σαλάτες φτιαγμένες με μεράκι και γευστικά πιάτα που θ’ απογειώσουν τις αισθήσεις σάς καλούν να τα δοκιμάσετε σ’ ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Διαφορετικά, ένα άρτιο και άψογο delivery υπόσχεται να σας μεταφέρει την ίδια ακριβώς ποιότητα στον χώρο σας, με τη συνοδεία λαχταριστών brownies.

Αργώ.
Καρκαβίτσα 16 & Αντιπάρου 2 (πλατεία Μαχαραγιά), Περιστέρι, 210 5717049

Σ’ έναν χώρο πλήρως ανακαινισμένο, όπου κυριαρχούν το ξύλο, η πέτρα και το σίδερο, στεγασμένη σε μια παλιά μονοκατοικία μόλις 50 μέτρα απ’ τη στάση μετρό του Περιστερίου, η Αργώ, με εχέγγυο τη 18χρονη πείρα της, υπόσχεται ένα αξέχαστο σεργιάνι σε ρεμπέτικα και λαϊκά «νερά». Το μουσικό ταξίδι γίνεται παρέα με ελληνικούς μεζέδες, κρέας στα κάρβουνα, καλό κρασί και τσίπουρο. Ο χώρος διατίθεται και για κοινωνικές εκδηλώσεις σε πολύ προσιτές τιμές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT