Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga

Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
0
Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Με το που θα διαβείς το κατώφλι του Beluga, αμέσως θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα η ατμοσφαιρική διακόσμηση...

Η συνοικία της Τρούμπας, κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, έχει πλούσια ιστορία από τις αρχές του εικοστού αιώνα. Μια ιστορία με γραφικότητα και σκληρή πραγματικότητα, με παρανομία και βαριές, κακόφημες πτυχές, αλλά και εικόνες που αποτέλεσαν έμπνευση για τον κινηματογράφο, τη μουσική, τη λογοτεχνία. Εδώ και αρκετά χρόνια η περιοχή κινείται σε μάλλον χαμηλούς τόνους τη νύχτα, όμως φαίνεται ότι κάτι θα αλλάξει. Αν επισκεφθείς το Beluga, το νέο bar-restaurant που φτιάχτηκε εκεί, δεν μπορεί παρά να πειστείς ότι η μεταβολή αυτή έχει ξεκινήσει ήδη. Το Beluga μπορεί να αποτελέσει το εγχείρημα-σταθμό για την αναβάθμιση ολόκληρης της πασίγνωστης συνοικίας του Πειραιά. Η επιλογή του concept και η υλοποίησή του είναι τόσο εξαιρετικές και το αποτέλεσμα τόσο ισχυρό, που από μόνο του το νέο bar-restaurant μπορεί να κάνει την περιοχή προορισμό διασκέδασης.

Με το που θα διαβείς το κατώφλι του Beluga, αμέσως θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα η ατμοσφαιρική διακόσμηση. Ο μεγάλος χώρος και η ιστορία της περιοχής χάρισε έμπνευση στον Πειραιώτη διακοσμητή Νίκο Σκοπελίτη που σχεδίασε τα εντυπωσιακά φωτιστικά και χάρισε έναν αέρα «retro science fiction». Kάλυψε τη μία πλευρά με ένα μεταλλικό γλυπτό με γεωμετρικά σχήματα που παραπέμπει στον Ολλανδό ζωγράφο Πίιτ Μοντριάν, του οποίου η τέχνη έχει εμπνεύσει και τον Γάλλο μόδιστρο Ιβ Σεν Λοράν. Η μεγάλη μπάρα είναι εντυπωσιακή, με το φωτισμένο μινιόν γυάλινο ασανσέρ που φιλοξενεί τα premium ποτά να είναι σε κίνηση, ανάλογα με τις παραγγελίες – ωραία ιδέα. Στο βάθος, το εστιατόριο είναι λίγο υπερυψωμένο, με το γυάλινο δάπεδο να αποκαλύπτει σε επίπεδα ένα κομμάτι από τα αρχαία τείχη του Πειραιά. Είναι μαγικό και συνάμα μοναδικό να αισθάνεσαι ότι κάτω από τα πόδια σου βρίσκεται ιστορία 2.500 ετών. Δίπλα στη σάλα ανακαλύπτεις έναν μυστικό κήπο για τις ηλιόλουστες μέρες. Το πατάρι πάνω από την είσοδο θυμίζει σκηνικό από «κόκκινα φανάρια», φόρος τιμής στην Τρούμπα, μια προσέγγιση που υποστηρίζεται από ζωντανά events.

Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Η ζουμερή, μοσχαρίσια ταλιάτα, ψημένη διακριτικά στο γκριλ, σερβίρεται με φύλλα τραγανής ρόκας και φλοίδες παρμεζάνας...

Εκεί, λοιπόν, σε αυτό το γοητευτικό περιβάλλον με τις ωραίες μουσικές που ανεβάζουν το κέφι και ενισχύουν τη ζεστή φιλοξενία, θα δοκιμάσετε νόστιμα πιάτα που ετοιμάζει με κέφι ο σεφ Στράτος Κουλέλης. Αρχή με καρπάτσιο από φρέσκο λαβράκι λεπτοκομμένο, με μεταξένια υφή, ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, φινόκιο, ροζ πιπέρι και μια «πινελιά» λάδι λευκής τρούφας που ανεβάζει γευστικά την ένταση του πιάτου (€12,50). Προκλητικές ήρθαν οι Tiger γαρίδες τεμπούρα με spicy mayo, ραντισμένες με μαυροκούκι (€14,5). Τρώγονται με μεγάλη ευχαρίστηση, αφήνοντας μια πικάντικη επίγευση. Η δροσερή, πράσινη σαλάτα συνοδεύεται με μαριναρισμένα φιλετάκια φρέσκου σολομού, ψημένα ανάλαφρα, και ενισχύεται με καλοφτιαγμένη σάλτσα ρεμουλάντ (€11). Είναι ωραία αρτυμένη και κάθε μπουκιά είναι απολαυστική. Πριν περάσουμε στα κυρίως, ένα αρωματικό σορμπέ μάνγκο με ξύσμα λάιμ είναι ό,τι πρέπει για να σας προετοιμάσει για τις λαχταριστές φρέσκες ταλιατέλες με γαρίδες, τσόριθο, τσίλι και εστραγκόν (€16,50). Ένα πιάτο καλοφτιαγμένο και γευστικό. Η ζουμερή, μοσχαρίσια ταλιάτα, ψημένη διακριτικά στο γκριλ, σερβίρεται με φύλλα τραγανής ρόκας και φλοίδες παρμεζάνας (€16,50). Τη διαφορά στη γεύση κάνουν οι σταγόνες από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Αρχαία Ολυμπία, παραγωγή του ιδιόκτητη του Beluga, Σπύρου Μητρόπουλου, που με τον συνέταιρό του Σάββα Παντελίδη φροντίζουν με ζέση και την πιο μικρή λεπτομέρεια για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τη σούπα σοκολάτας με σάλτσα από φρούτα του δάσους (€7,50), που είναι θεϊκή. Στο Beluga θα περάσεις όμορφα, θα πιεις ωραία κοκτέιλ, θα φας καλά, θα κάνεις κέφι με τη μουσική και θα αισθανθείς ότι σε περιποιήθηκαν αληθινά. Αξίζει να μπει στην ατζέντα σου.

Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Ο μεγάλος χώρος και η ιστορία της περιοχής χάρισε έμπνευση στον Πειραιώτη διακοσμητή Νίκο Σκοπελίτη που σχεδίασε τα εντυπωσιακά φωτιστικά και χάρισε έναν αέρα «retro science fiction»...
Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Στο Beluga θα περάσεις όμορφα, θα πιεις ωραία κοκτέιλ, θα φας καλά, θα κάνεις κέφι με τη μουσική και θα αισθανθείς ότι σε περιποιήθηκαν αληθινά. Αξίζει να μπει στην ατζέντα σου...

☛ Beluga, 2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, 210 4116505

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT