Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga

Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
0
Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Με το που θα διαβείς το κατώφλι του Beluga, αμέσως θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα η ατμοσφαιρική διακόσμηση...

Η συνοικία της Τρούμπας, κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, έχει πλούσια ιστορία από τις αρχές του εικοστού αιώνα. Μια ιστορία με γραφικότητα και σκληρή πραγματικότητα, με παρανομία και βαριές, κακόφημες πτυχές, αλλά και εικόνες που αποτέλεσαν έμπνευση για τον κινηματογράφο, τη μουσική, τη λογοτεχνία. Εδώ και αρκετά χρόνια η περιοχή κινείται σε μάλλον χαμηλούς τόνους τη νύχτα, όμως φαίνεται ότι κάτι θα αλλάξει. Αν επισκεφθείς το Beluga, το νέο bar-restaurant που φτιάχτηκε εκεί, δεν μπορεί παρά να πειστείς ότι η μεταβολή αυτή έχει ξεκινήσει ήδη. Το Beluga μπορεί να αποτελέσει το εγχείρημα-σταθμό για την αναβάθμιση ολόκληρης της πασίγνωστης συνοικίας του Πειραιά. Η επιλογή του concept και η υλοποίησή του είναι τόσο εξαιρετικές και το αποτέλεσμα τόσο ισχυρό, που από μόνο του το νέο bar-restaurant μπορεί να κάνει την περιοχή προορισμό διασκέδασης.

Με το που θα διαβείς το κατώφλι του Beluga, αμέσως θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα η ατμοσφαιρική διακόσμηση. Ο μεγάλος χώρος και η ιστορία της περιοχής χάρισε έμπνευση στον Πειραιώτη διακοσμητή Νίκο Σκοπελίτη που σχεδίασε τα εντυπωσιακά φωτιστικά και χάρισε έναν αέρα «retro science fiction». Kάλυψε τη μία πλευρά με ένα μεταλλικό γλυπτό με γεωμετρικά σχήματα που παραπέμπει στον Ολλανδό ζωγράφο Πίιτ Μοντριάν, του οποίου η τέχνη έχει εμπνεύσει και τον Γάλλο μόδιστρο Ιβ Σεν Λοράν. Η μεγάλη μπάρα είναι εντυπωσιακή, με το φωτισμένο μινιόν γυάλινο ασανσέρ που φιλοξενεί τα premium ποτά να είναι σε κίνηση, ανάλογα με τις παραγγελίες – ωραία ιδέα. Στο βάθος, το εστιατόριο είναι λίγο υπερυψωμένο, με το γυάλινο δάπεδο να αποκαλύπτει σε επίπεδα ένα κομμάτι από τα αρχαία τείχη του Πειραιά. Είναι μαγικό και συνάμα μοναδικό να αισθάνεσαι ότι κάτω από τα πόδια σου βρίσκεται ιστορία 2.500 ετών. Δίπλα στη σάλα ανακαλύπτεις έναν μυστικό κήπο για τις ηλιόλουστες μέρες. Το πατάρι πάνω από την είσοδο θυμίζει σκηνικό από «κόκκινα φανάρια», φόρος τιμής στην Τρούμπα, μια προσέγγιση που υποστηρίζεται από ζωντανά events.

Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Η ζουμερή, μοσχαρίσια ταλιάτα, ψημένη διακριτικά στο γκριλ, σερβίρεται με φύλλα τραγανής ρόκας και φλοίδες παρμεζάνας...

Εκεί, λοιπόν, σε αυτό το γοητευτικό περιβάλλον με τις ωραίες μουσικές που ανεβάζουν το κέφι και ενισχύουν τη ζεστή φιλοξενία, θα δοκιμάσετε νόστιμα πιάτα που ετοιμάζει με κέφι ο σεφ Στράτος Κουλέλης. Αρχή με καρπάτσιο από φρέσκο λαβράκι λεπτοκομμένο, με μεταξένια υφή, ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, φινόκιο, ροζ πιπέρι και μια «πινελιά» λάδι λευκής τρούφας που ανεβάζει γευστικά την ένταση του πιάτου (€12,50). Προκλητικές ήρθαν οι Tiger γαρίδες τεμπούρα με spicy mayo, ραντισμένες με μαυροκούκι (€14,5). Τρώγονται με μεγάλη ευχαρίστηση, αφήνοντας μια πικάντικη επίγευση. Η δροσερή, πράσινη σαλάτα συνοδεύεται με μαριναρισμένα φιλετάκια φρέσκου σολομού, ψημένα ανάλαφρα, και ενισχύεται με καλοφτιαγμένη σάλτσα ρεμουλάντ (€11). Είναι ωραία αρτυμένη και κάθε μπουκιά είναι απολαυστική. Πριν περάσουμε στα κυρίως, ένα αρωματικό σορμπέ μάνγκο με ξύσμα λάιμ είναι ό,τι πρέπει για να σας προετοιμάσει για τις λαχταριστές φρέσκες ταλιατέλες με γαρίδες, τσόριθο, τσίλι και εστραγκόν (€16,50). Ένα πιάτο καλοφτιαγμένο και γευστικό. Η ζουμερή, μοσχαρίσια ταλιάτα, ψημένη διακριτικά στο γκριλ, σερβίρεται με φύλλα τραγανής ρόκας και φλοίδες παρμεζάνας (€16,50). Τη διαφορά στη γεύση κάνουν οι σταγόνες από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Αρχαία Ολυμπία, παραγωγή του ιδιόκτητη του Beluga, Σπύρου Μητρόπουλου, που με τον συνέταιρό του Σάββα Παντελίδη φροντίζουν με ζέση και την πιο μικρή λεπτομέρεια για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τη σούπα σοκολάτας με σάλτσα από φρούτα του δάσους (€7,50), που είναι θεϊκή. Στο Beluga θα περάσεις όμορφα, θα πιεις ωραία κοκτέιλ, θα φας καλά, θα κάνεις κέφι με τη μουσική και θα αισθανθείς ότι σε περιποιήθηκαν αληθινά. Αξίζει να μπει στην ατζέντα σου.

Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Ο μεγάλος χώρος και η ιστορία της περιοχής χάρισε έμπνευση στον Πειραιώτη διακοσμητή Νίκο Σκοπελίτη που σχεδίασε τα εντυπωσιακά φωτιστικά και χάρισε έναν αέρα «retro science fiction»...
Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Στο Beluga θα περάσεις όμορφα, θα πιεις ωραία κοκτέιλ, θα φας καλά, θα κάνεις κέφι με τη μουσική και θα αισθανθείς ότι σε περιποιήθηκαν αληθινά. Αξίζει να μπει στην ατζέντα σου...

☛ Beluga, 2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, 210 4116505

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT
Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά.

Το κρασί με απλά λόγια / Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά

Ο καθηγητής αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αμπελοοινικό κόσμο αυτήν τη στιγμή.
THE LIFO TEAM
CHECK Manari:

Γεύση / Manari: O Άρης Βεζενές έφτιαξε την ταβέρνα που έλειπε από το κέντρο

Με βλέμμα στην παράδοση, βελτιώνοντας όσα μπορούν να αναβαθμιστούν σε μια ταβέρνα το 2024 χωρίς να «κλοτσάνε», ο μεγάλος restaurateur προσφέρει κλασικά ταβερνίσια και προσιτά πιάτα, «μπινελίκια» και παϊδάκια-λουκούμια που θα ψήνονται στο κέντρο της πόλης - πράγμα σπάνιο πια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ