Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
0
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Μετά τα δείγματα γραφής στο Κολωνάκι και το ξενοδοχείο Costa Navarino, το Inbi κατεβαίνει στα νότια...Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Η γιαπωνέζικη κουζίνα όπως όλα δείχνουν κερδίζει τους φιλοπερίεργους ουρανίσκους και οι επιτυχημένες προσεγγίσεις που αξιοποιούν σωστά τις προσταγές της διατηρούν σε εγρήγορση τους φανατικούς οπαδούς της. Ο λόγος για το εστιατόριο Inbi το οποίο μας έχει δώσει μερικά από τα καλύτερα δείγματα γιαπωνέζικης κουζίνας τόσο στο Κολωνάκι όσο και στο Costa Navarino όπου λειτούργησε το καλοκαίρι και τώρα παρατάσσει τα τσόπστικς του στη Γλυφάδα και περιμένει τους εραστές της fusion Japanese κουζίνας.

«Η επιλογή της Γλυφάδας αντιπροσωπεύει την πρόθεση μας να δημιουργήσουμε ένα ανάλαφρο εστιατόριο με funky διάθεση και εξειδικευμένο προσωπικό σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια. Από το 2009 που ξεκινήσαμε προσπαθούμε να κάνουμε καινούργια πράγματα», λέει ο Βίκτωρας Κουρούπης, διευθυντής και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Inbi στα γιαπωνέζικα σημαίνει ερωτισμός. Το μενού του καινούργιου Inbi χαρακτηρίζεται από την γνωστή στους φίλους του ιαπωνική κομψότητα στις γεύσεις και την επιμονή στην ποιότητα, αρετές που πραγματικά το έχουν κάνει σημείο αναφοράς.

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Inbi στα γιαπωνέζικα σημαίνει ερωτισμός και ο διάκοσμος του ολοκαίνουργιου εστιατορίου σχεδιασμένος από την αρχιτέκτονα- Interior Designer Αμαλία Ποντίκα δικαιώνει αυτό ακριβώς που δηλώνει η ονομασία του. Η σάλα ντυμένη με γήινα χρώματα εκφράζει μια θέρμη. «Ακολούθησα τις λιτές γραμμές και το μινιμαλιστικό ντιζάιν. Τα υλικά που αναδεικνύουν την διακόσμηση είναι το σκούρο ξύλο, ο γρανίτης, τα γήινα χρώματα και ο θεατρικός φωτισμός. Το αποτέλεσμα είναι μια ζεστή ατμόσφαιρα που αποπνέει αισθησιασμό», λέει η Αμαλία Ποντίκα.

Πραγματικά ο χώρος σε βοηθά να κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο και σε προετοιμάζει να γευτείς μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία.

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Το μενού του καινούργιου Inbi χαρακτηρίζεται από την γνωστή στους φίλους του ιαπωνική κομψότητα στις γεύσεις και την επιμονή στην ποιότητα, αρετές που πραγματικά το έχουν κάνει σημείο αναφοράς για το συγκεκριμένο είδος. Επικεφαλής της κουζίνας έχουν τεθεί οι executive chefs Παναγιώτης Τζιουρτζιούμης, Σταμάτης Σκριάπας ενώ τα μαχαίρια του sushi χειρίζεται με μαεστρία ο chef Takaaki Otsouka. «Στην κουζίνα είμαστε προσηλωμένοι στα φρέσκα υλικά και προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πρώτες ύλες από την Ιαπωνία. Σεβόμαστε τις γιαπωνέζικες τεχνικές που συνδυάζονται με δυτικές επιρροές για να δώσουν τελικά την fusion γιαπωνέζικη κουζίνα που έχει αποτελέσει την μαγειρική υπογραφή του Inbi» λέει ο σεφ Παναγιώτης Τζιουρτζιούμης.


Πράγματι αυτήν την φιλοσοφία των ανθρώπων της κουζίνας του Inbi την διαπιστώνεις στην πράξη με πιάτα όπως το ταρτάρ τόνου με σος από γιαπωνέζικο κίτρο και χαβιάρι, το γέλοου τέιλ τατάκι με σος από πάστα σόγιας και λάδι τρούφας, τη σιγομαγειρεμένη πανσέτα, γλασαρισμένη σε γιούζου-μέλι και τζίντζερ-χαλαπένιο γκρεμολάτα, τις γαρίδες και χτένια με τζίντζερ σος και λάδι τρούφας, το φιλέτο μόσχου με σάκε σόγια σος αρωματισμένη με γιούζου. Πέρα από αυτά η κουζίνα θα βγάζει πιάτα ημέρας που αντλούν έμπνευση από την γιαπωνέζικη κουζίνα της καθημερινότητας.

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Στο sushi bar, δοκιμάζεις μια σειρά επιλογών από sushi, nigiri και sashimi που εύκολα σε γοητεύουν αν είσαι απαιτητικός λάτρης της ιαπωνικής κουζίνας και σε προσελκύουν αν θες να ανακαλύψεις μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Τα γλυκά επιμελείται ο consultant pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος και έχει γίνει ειδική προσπάθεια να φανούν και εκεί οι ιαπωνικές καταβολές του εστιατόριου με υλικά όπως το μαύρο σουσάμι και η καραμέλα σόγια σος.

Τις γεύσεις συνοδεύει μια ολοκληρωμένη λίστα κρασιών και σάκε αλλά τις εντυπώσεις κερδίζουν οι προτάσεις κοκτέιλ των Δημήτρη Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Φράγκου που είναι οι νέοι head bartenders. Άλλωστε το νέο Inbi δίνει μεγάλη έμφαση στο bar με ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία από τους ανθρώπους που το υπηρετούν.

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

«Ανέκαθεν πιστεύαμε στις κορυφαίες στιγμές συγκίνησης. Στιγμές που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την γεύση, άλλωστε όταν μοιράζεσαι τη γευστική απόλαυση βρίσκεις το δρόμο σου στην εξέλιξη. Ευωδιαστές γεύσεις, πολυνησιακά ερεθίσματα, κουλτούρες λαών, φρούτα και βότανα που ζουν και αναπτύσσονται στην νοτιοανατολική Ασία, αρώματα Μεσογείου σε πλήρη αρμονία που σε καλούν να ασχοληθείς μαζί τους», σημειώνει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Παναγιώτης Φράγκος συμπληρώνει: «Πιστεύουμε πως με την επιστημονική γνώση για το συνδυασμό των γεύσεων ερχόμαστε πιο κοντά στο να μεταμορφώσουμε συνεχώς όλα τα υλικά μας προς της τελειότητα. Η συνεχής αναζήτηση και η άριστη τεχνική θεωρούμε πως είναι η μεγάλη μας επιτυχία. Δεν είναι μόνο η γεύση των φρούτων, των μπαχαρικών, των βοτάνων και των υλικών μας. Είναι και οι άπειρες δυνατότητες καθώς και η συνεχής ανανέωση των γεύσεων μέσα από αναμείξεις και συνδυασμούς».

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

To Inbi είναι ανοιχτό καθημερινά το βράδυ, και Σάββατο – Κυριακή και μεσημέρι.

Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα σερβίρει μενού degustation.

Inbi, Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, τηλ. 210 8944982, 210 9680606

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ