Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το μεγάλο γλυπτό της εισόδου είναι ένα χέρι το οποίο σχηματίζει τη λέξη «σ' αγαπώ» στη νοηματική και περιτριγυρίζεται από μεγάλα δέντρα, πολύ πράσινο, άνετα τραπέζια και λατινοαμερικάνικη διακόσμηση, μόλις εκατό μέτρα από τη Βασιλίσσης Σοφίας.
0



ΤΟ «ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»
εστιατόριο, καφέ και μπαρ, μέσα στο ομώνυμο πάρκο, θεωρούνταν από πολλούς ένα εμβληματικό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Από όταν άνοιξε τις πόρτες του, το 1992, κατάφερε να φέρει στη ζωή ένα σκοτεινό και απόμακρο πάρκο στο Μέγαρο Μουσικής, που κάποτε φιλοξενούσε μόνο στρατιωτικά κτίρια και φυλακές. Μέχρι και το 2017, που έκλεισε οριστικά, είχε προσφέρει μία έξοδο διαφυγής από την πολύβουη Αθήνα, όχι μόνο σε σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και σε γενιές καθημερινών ανθρώπων, που έχουν πλέον να θυμούνται τις πιο όμορφες, νοσταλγικές αναμνήσεις.

Αυτό έχει σκοπό να κάνει για μία νέα γενιά Αθηναίων και μη το Noah, που άνοιξε τις πόρτες του πριν από μερικές μέρες, στη θέση που βρισκόταν κάποτε το «Πάρκο Ελευθερίας» και λίγο αργότερα το «My Park», αλλάζοντας ιδιοκτησία και βάζοντας ένα νέο «στοίχημα».

  

Καθετί στο Noah έχει τον δικό του ρόλο, όλα όμως είναι εξίσου σημαντικά: από τα signature cocktails τα οποία έχει επιμεληθεί προσεκτικά ο Βασίλης Νικήτας, μέχρι την πίτσα που ψήνεται στον πέτρινο φούρνο του μαγαζιού και τις επιλογές σε κρέας, ψάρι και vegetarian/vegan πιάτα, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Σκοπός του Noah δεν είναι να αντικαταστήσει τις αναμνήσεις αυτές, αλλά να δώσει μία νέα ζωή σε ένα μέρος του πάρκου που αποτέλεσε το σημείο διασκέδασης του κέντρου για 25 χρόνια. «Δεν είχα στο μυαλό μου πως ήταν ένα εμβληματικό μαγαζί – θέλησα να το δουλέψω σαν να μην ήταν, γιατί αν το έκανα, ίσως να μην το αλλάζαμε τόσο. Θέλαμε να κάνουμε κάτι πολύ "δυνατό" – ένα iconic μαγαζί που θα δημιουργήσει νέα ιστορία», μας λέει ο Βασίλης Στεφανάκης, ένας από τους ιδιοκτήτες του Noah.

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το ποτό, το φαγητό, η διακόσμηση, η μουσική – όλα δένουν τόσο πετυχημένα και αρμονικά μεταξύ τους, που η ατμόσφαιρα είναι εξωτική, χαλαρωτική και σίγουρα καλοκαιρινή.


Περπατώντας μέσα από το πάρκο Ελευθερίας και περνώντας μερικά λεπτά για να ανακαλύψεις την εντυπωσιακή είσοδο του Noah, νιώθεις πως πλησιάζεις ένα μέρος πολύ ξεχωριστό. Διακρίνοντας τα πορτοκαλί χρώματα και το μεγάλο συντριβάνι στην είσοδο, ξέρεις πως δεν θα βρεθείς σε ένα ακόμη καφέ-μπαρ. Το μεγάλο γλυπτό της εισόδου είναι ένα χέρι το οποίο σχηματίζει τη λέξη «σ' αγαπώ» στη νοηματική και περιτριγυρίζεται από μεγάλα δέντρα, πολύ πράσινο, άνετα τραπέζια και λατινοαμερικάνικη διακόσμηση, μόλις εκατό μέτρα από τη Βασιλίσσης Σοφίας. Αυτό ήταν άλλωστε και το «στοίχημα» που έβαλε η ομάδα του Noah – να μπορεί να δημιουργεί την αίσθηση πως κάνεις διακοπές και βρίσκεσαι σε κάποιο beach bar.

Αυτό το μαγικό συναίσθημα κατάφερε να δημιουργήσει και μέσω της διακόσμησης ο Άλεξ Πετράκης (που έχει σχεδιάσει και το Upopa Epops) έχοντας απλά την οδηγία να φτιάξει μία αυλή βγαλμένη από τη Λατινική Αμερική. Η συγκεκριμένη ιδέα δεν είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μενού ποτών και φαγητών του Noah, αλλά βασίζεται στην κεντρική ιδέα του να δημιουργηθεί ένα καλοκαιρινό μαγαζί, που θα σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής – και γύρω από αυτή την ιδέα χτίστηκε ολόκληρο.

Καθετί στο Noah έχει τον δικό του ρόλο, όλα όμως είναι εξίσου σημαντικά: από τα signature cocktails τα οποία έχει επιμεληθεί προσεκτικά ο Βασίλης Νικήτας, μέχρι την πίτσα που ψήνεται στον πέτρινο φούρνο του μαγαζιού και τις επιλογές σε κρέας, ψάρι και vegetarian/vegan πιάτα, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο Βασίλης Παπαθεοδώρου. Για όσους δεν προτιμούν το αλκοόλ, οι επιλογές περιλαμβάνουν γευστικές λεμονάδες και νόστιμα smoothies ανάμεσα σε άλλα.

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Αυτός είναι και λόγος που το Noah ήδη ξεχωρίζει – δεν είναι ένα μπαρ, ένα εστιατόριο ή ένα καφέ. Δεν έχει ταμπέλα.

Το ποτό, το φαγητό, η διακόσμηση, η μουσική – όλα δένουν τόσο πετυχημένα και αρμονικά μεταξύ τους, που η ατμόσφαιρα είναι εξωτική, χαλαρωτική και σίγουρα καλοκαιρινή. Όλα αυτά έχει αγαπήσει ο κόσμος που γεμίζει το Noah από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και μάλιστα, αποτέλεσε αφορμή έτσι ώστε να γίνονται σχέδια και για δεύτερο μπαρ που θα μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερους.

Στα άμεσα σχέδια βρίσκεται και το project «πικ νικ», όπου όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να φέρνει τα πράγματά του και να κάθεται στο γκαζόν του πάρκου απ' έξω, απολαμβάνοντας τον καλοκαιρινό ήλιο. Πριν από αυτό, θα έχει πάρει το χάρτινο κουτί πίτσας από το Noah (το οποίο έχει και τρίλιζα πάνω στο καπάκι) και το cocktail του, ενώ τα πρωινά του Σαββατοκύριακου θα μπορεί να κάνει μαθήματα γιόγκα, στο πλαίσιο ενός γενικότερου wellness προγράμματος που θα εμπλουτισθεί με τον καιρό. Ένας από τους στόχους των ανθρώπων πίσω από το Noah, είναι να δημιουργηθεί ενός είδους community, το οποίο θα ξεφεύγει από τα όρια του «μπαρ» και θα αποτελεί ένα spot για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο κέντρο της πόλης.

Αυτός είναι και λόγος που το Noah ήδη ξεχωρίζει – δεν είναι ένα μπαρ, ένα εστιατόριο ή ένα καφέ. Δεν έχει ταμπέλα. Το άνοιγμά του έχει σκοπό να σηματοδοτεί το ξεκίνημα του καλοκαιριού –ακόμα κι αν έξω δεν είναι ακόμα καλοκαίρι– και το κλείσιμό του να μοιάζει όπως όταν βρίσκεσαι στο λιμάνι του αγαπημένου σου νησιού και ετοιμάζεσαι να μπεις στο πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής – τη στιγμή εκείνη που σκέφτεσαι «Τελείωσε; Κιόλας;».

Και το επόμενο βράδυ να είσαι ξανά εκεί. Να ξεκινάς τις διακοπές σου από την αρχή, νιώθοντας σαν να είσαι σε ένα εξωτικό beach bar, πολύ μακριά από την πόλη, πολύ κοντά στη φύση, διασκεδάζοντας πραγματικά, χωρίς να σκέφτεσαι τη βαβούρα της πόλης – ακόμα κι αν είσαι μερικά μέτρα μακριά της.

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter

  

Noah, Ευζώνων, Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής

www.noahlife.gr

210 7233419

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM