Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το μεγάλο γλυπτό της εισόδου είναι ένα χέρι το οποίο σχηματίζει τη λέξη «σ' αγαπώ» στη νοηματική και περιτριγυρίζεται από μεγάλα δέντρα, πολύ πράσινο, άνετα τραπέζια και λατινοαμερικάνικη διακόσμηση, μόλις εκατό μέτρα από τη Βασιλίσσης Σοφίας.
0



ΤΟ «ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»
εστιατόριο, καφέ και μπαρ, μέσα στο ομώνυμο πάρκο, θεωρούνταν από πολλούς ένα εμβληματικό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Από όταν άνοιξε τις πόρτες του, το 1992, κατάφερε να φέρει στη ζωή ένα σκοτεινό και απόμακρο πάρκο στο Μέγαρο Μουσικής, που κάποτε φιλοξενούσε μόνο στρατιωτικά κτίρια και φυλακές. Μέχρι και το 2017, που έκλεισε οριστικά, είχε προσφέρει μία έξοδο διαφυγής από την πολύβουη Αθήνα, όχι μόνο σε σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και σε γενιές καθημερινών ανθρώπων, που έχουν πλέον να θυμούνται τις πιο όμορφες, νοσταλγικές αναμνήσεις.

Αυτό έχει σκοπό να κάνει για μία νέα γενιά Αθηναίων και μη το Noah, που άνοιξε τις πόρτες του πριν από μερικές μέρες, στη θέση που βρισκόταν κάποτε το «Πάρκο Ελευθερίας» και λίγο αργότερα το «My Park», αλλάζοντας ιδιοκτησία και βάζοντας ένα νέο «στοίχημα».

  

Καθετί στο Noah έχει τον δικό του ρόλο, όλα όμως είναι εξίσου σημαντικά: από τα signature cocktails τα οποία έχει επιμεληθεί προσεκτικά ο Βασίλης Νικήτας, μέχρι την πίτσα που ψήνεται στον πέτρινο φούρνο του μαγαζιού και τις επιλογές σε κρέας, ψάρι και vegetarian/vegan πιάτα, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Σκοπός του Noah δεν είναι να αντικαταστήσει τις αναμνήσεις αυτές, αλλά να δώσει μία νέα ζωή σε ένα μέρος του πάρκου που αποτέλεσε το σημείο διασκέδασης του κέντρου για 25 χρόνια. «Δεν είχα στο μυαλό μου πως ήταν ένα εμβληματικό μαγαζί – θέλησα να το δουλέψω σαν να μην ήταν, γιατί αν το έκανα, ίσως να μην το αλλάζαμε τόσο. Θέλαμε να κάνουμε κάτι πολύ "δυνατό" – ένα iconic μαγαζί που θα δημιουργήσει νέα ιστορία», μας λέει ο Βασίλης Στεφανάκης, ένας από τους ιδιοκτήτες του Noah.

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το ποτό, το φαγητό, η διακόσμηση, η μουσική – όλα δένουν τόσο πετυχημένα και αρμονικά μεταξύ τους, που η ατμόσφαιρα είναι εξωτική, χαλαρωτική και σίγουρα καλοκαιρινή.


Περπατώντας μέσα από το πάρκο Ελευθερίας και περνώντας μερικά λεπτά για να ανακαλύψεις την εντυπωσιακή είσοδο του Noah, νιώθεις πως πλησιάζεις ένα μέρος πολύ ξεχωριστό. Διακρίνοντας τα πορτοκαλί χρώματα και το μεγάλο συντριβάνι στην είσοδο, ξέρεις πως δεν θα βρεθείς σε ένα ακόμη καφέ-μπαρ. Το μεγάλο γλυπτό της εισόδου είναι ένα χέρι το οποίο σχηματίζει τη λέξη «σ' αγαπώ» στη νοηματική και περιτριγυρίζεται από μεγάλα δέντρα, πολύ πράσινο, άνετα τραπέζια και λατινοαμερικάνικη διακόσμηση, μόλις εκατό μέτρα από τη Βασιλίσσης Σοφίας. Αυτό ήταν άλλωστε και το «στοίχημα» που έβαλε η ομάδα του Noah – να μπορεί να δημιουργεί την αίσθηση πως κάνεις διακοπές και βρίσκεσαι σε κάποιο beach bar.

Αυτό το μαγικό συναίσθημα κατάφερε να δημιουργήσει και μέσω της διακόσμησης ο Άλεξ Πετράκης (που έχει σχεδιάσει και το Upopa Epops) έχοντας απλά την οδηγία να φτιάξει μία αυλή βγαλμένη από τη Λατινική Αμερική. Η συγκεκριμένη ιδέα δεν είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μενού ποτών και φαγητών του Noah, αλλά βασίζεται στην κεντρική ιδέα του να δημιουργηθεί ένα καλοκαιρινό μαγαζί, που θα σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής – και γύρω από αυτή την ιδέα χτίστηκε ολόκληρο.

Καθετί στο Noah έχει τον δικό του ρόλο, όλα όμως είναι εξίσου σημαντικά: από τα signature cocktails τα οποία έχει επιμεληθεί προσεκτικά ο Βασίλης Νικήτας, μέχρι την πίτσα που ψήνεται στον πέτρινο φούρνο του μαγαζιού και τις επιλογές σε κρέας, ψάρι και vegetarian/vegan πιάτα, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο Βασίλης Παπαθεοδώρου. Για όσους δεν προτιμούν το αλκοόλ, οι επιλογές περιλαμβάνουν γευστικές λεμονάδες και νόστιμα smoothies ανάμεσα σε άλλα.

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Αυτός είναι και λόγος που το Noah ήδη ξεχωρίζει – δεν είναι ένα μπαρ, ένα εστιατόριο ή ένα καφέ. Δεν έχει ταμπέλα.

Το ποτό, το φαγητό, η διακόσμηση, η μουσική – όλα δένουν τόσο πετυχημένα και αρμονικά μεταξύ τους, που η ατμόσφαιρα είναι εξωτική, χαλαρωτική και σίγουρα καλοκαιρινή. Όλα αυτά έχει αγαπήσει ο κόσμος που γεμίζει το Noah από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και μάλιστα, αποτέλεσε αφορμή έτσι ώστε να γίνονται σχέδια και για δεύτερο μπαρ που θα μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερους.

Στα άμεσα σχέδια βρίσκεται και το project «πικ νικ», όπου όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να φέρνει τα πράγματά του και να κάθεται στο γκαζόν του πάρκου απ' έξω, απολαμβάνοντας τον καλοκαιρινό ήλιο. Πριν από αυτό, θα έχει πάρει το χάρτινο κουτί πίτσας από το Noah (το οποίο έχει και τρίλιζα πάνω στο καπάκι) και το cocktail του, ενώ τα πρωινά του Σαββατοκύριακου θα μπορεί να κάνει μαθήματα γιόγκα, στο πλαίσιο ενός γενικότερου wellness προγράμματος που θα εμπλουτισθεί με τον καιρό. Ένας από τους στόχους των ανθρώπων πίσω από το Noah, είναι να δημιουργηθεί ενός είδους community, το οποίο θα ξεφεύγει από τα όρια του «μπαρ» και θα αποτελεί ένα spot για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο κέντρο της πόλης.

Αυτός είναι και λόγος που το Noah ήδη ξεχωρίζει – δεν είναι ένα μπαρ, ένα εστιατόριο ή ένα καφέ. Δεν έχει ταμπέλα. Το άνοιγμά του έχει σκοπό να σηματοδοτεί το ξεκίνημα του καλοκαιριού –ακόμα κι αν έξω δεν είναι ακόμα καλοκαίρι– και το κλείσιμό του να μοιάζει όπως όταν βρίσκεσαι στο λιμάνι του αγαπημένου σου νησιού και ετοιμάζεσαι να μπεις στο πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής – τη στιγμή εκείνη που σκέφτεσαι «Τελείωσε; Κιόλας;».

Και το επόμενο βράδυ να είσαι ξανά εκεί. Να ξεκινάς τις διακοπές σου από την αρχή, νιώθοντας σαν να είσαι σε ένα εξωτικό beach bar, πολύ μακριά από την πόλη, πολύ κοντά στη φύση, διασκεδάζοντας πραγματικά, χωρίς να σκέφτεσαι τη βαβούρα της πόλης – ακόμα κι αν είσαι μερικά μέτρα μακριά της.

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter

  

Noah, Ευζώνων, Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής

www.noahlife.gr

210 7233419

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ