Ο κήπος του Πάπα

Facebook Twitter
0

 


κήποι για "περισυλλογή"

Το τραπέζι του Πάπα έχει καθημερινά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ελαφρά παστεριωμένο γάλα, φρέσκα αβγά, κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής, μέλι, ροδάκινα και βερίκοκα – όλα από την φάρμα γύρω από την παπική βίλα στο Castel Gandolfo. Μια φάρμα που ίσως δεν διαφέρει πολύ από άλλες, αλλά προσελκύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του ιδιοκτήτη του, ο οποίος επιτρέπει πρόσβαση σε πολύ λίγους. Η περιέργεια του κοινού αυξάνεται λόγω του γεγονότος ότι για χρόνια, οι δημοσιογράφοι στους οποίους επιτρέπεται πρόσβαση είναι όσοι δουλεύουν για την εφημερίδα του Βατικανό.

εξωτερική άποψη του κάστρου

Η φάρμα έχει έκταση 50 στρέμματα και συμπεριλαμβάνει έναν ελαιώνα, οπωροφόρα, θερμοκήπια για καλλωπιστικά φυτά που διακοσμούν τα διαμερίσματα και τις αίθουσες συνεδριάσεων.

Το Castel Gandolfo είναι η εξοχική κατοικία του Πάπα και είναι σπάνιο να επιτραπεί σε κάποιον η είσοδος. Οι 30 εργαζόμενοι, οι οποίοι δουλεύουν στα ζώα και στους κήπους, είναι πολύ προσεκτικοί στο να μην αποκαλύψουν τίποτα για το Μεγάλο Αφεντικό. Πέρα από τον εξοχικό χαρακτήρα όμως η φάρμα έχει μεγάλη παραγωγή και φέρνει 250 χιλιάδες ευρώ έσοδα κάθε χρόνο από τις πωλήσεις (μόνο για υπάλληλους του Πάπα) συμμετέχοντας γενναία στα έξοδα της βίλας.

η είσοδος της βίλας

64 βοοειδή εκ των οποίων τα 26 βρίσκονται σε φάση αναπαραγωγής φέρνουν 450-600 λίτρα γάλα καθημερινά. Οι αγελάδες τρέφονται με ντόπιο σανό, ορισμένα είδη γρασιδιού, όλα αγνά και με προδιαγραφές σύμφωνα με τους κανονισμούς παραγωγής παρμεζάνας που ισχύουν στη βόρεια Ιταλία.

τα κοτέτσια της φάρμας


Πέρα από τα λαχανικά που φυτρώνουν και τα ζώα που ζουν εκεί (60 κότες για κρέας, 300 για αβγά, πολλές φορές δέχονται και δωρεές, όπως η περυσινή με 500 χιλιάδες μέλισσες. Κάποια εποχή ζούσαν δύο αγριογούρουνα και πιο παλιά ακόμα, ένα κοπάδι γαζέλες, δώρο από την Αίγυπτο.

Στο βίντεο, ο Πάπας Βενέδικτος XVI κάνει διακοπές (από τι;) στη βίλλα του κάστρου Gandolfo.

Ευχαρίστως θα πήγαινα για διακοπές στα κοτέτσια.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT