Οι πέντε πιο απλές συνταγές για να απολαύσεις τις φράουλες τώρα την Ανοιξη

Οι πέντε πιο απλές συνταγές για να απολαύσεις τις φράουλες τώρα την Ανοιξη Facebook Twitter
0


Οι φράουλες της γιαγιάς

Πλένουμε, καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στα δύο.
Τις πασπαλίζουμε με λίγη ακατέργαστη ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ή λίγες σταγόνες κονιάκ.
Τις βάζουμε στο ψυγείο.
Τις τρώμε σκέτες ή με σπασμένη μαρέγκα στο ζουμάκι τους ή με παγωτό βανίλια ή με κρέμα γάλακτος που την έχουμε χτυπήσει σε σαντιγύ.

Οι πέντε πιο απλές συνταγές για να απολαύσεις τις φράουλες τώρα την Ανοιξη Facebook Twitter

Μικρό φραουλένιο τιραμισού για δύο!

Για κάθε ποτήρι:
6 σαβαγιάρ
8-10 φράουλες ώριμες
1/2 σκαφάκι μασκαρπόνε
λίγο κονιάκ ή λικέρ με γεύση πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
κακάο ή τριμμένη κουβετούρα και ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Σπάμε τρία σαβαγιάρ σε ένα ποτήρι.
Τα ραντίζουμε ελαφρά με κονιάκ.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε με το σύρμα να αφρατέψει και το ανακατεύουμε ελαφρά με τη μαρμελάδα φράουλα.
Βάζουμε μιά μεγάλη κουταλιά από το μίγμα στα σαβαγιάρ , ψιλοκόβουμε λίγες φράουλες και το σκεπάζουμε με τρία ακόμα σπασμένα σαβαγιάρ.
Σκεπάζουμε πάλι με μιά ακόμα κουταλιά από το μίγμα και φρέσκιες φράουλες.
Πασπαλίζουμε το ποτήρι με κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα και στο τέλος με λίγη άχνη.
Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να κρυώσει καλά το γλυκό και το σερβίρουμε αμέσως μετά.

Οι πέντε πιο απλές συνταγές για να απολαύσεις τις φράουλες τώρα την Ανοιξη Facebook Twitter

Ένα φραουλένιο power smoothie για πρωινό

(αντί για φρέντο!)

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες
μία ψιλοκομμένη ώριμη μπανάνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας -προεραιτικό

Χτυπάμε στο μπλέντερ λίγο τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνει σαν σκόνη (ορισμένες νιφάδες είναι πιό χονδρές από άλες)
Προσθέτουμε τις φράουλες και τη μπανάνα και μετά λίγα δευτερόλεπτα το γιαούρτι και το μέλι (και τη κανέλα ) μέχρι να γίνει το μίγμα νερουλό και ομοιογενές.
Σερβίρουμε με χοντρό καλαμάκι.

Οι πέντε πιο απλές συνταγές για να απολαύσεις τις φράουλες τώρα την Ανοιξη Facebook Twitter

Η δική σου μαρμελάδα φράουλα σε μισή ωρίτσα!

1 1/2 κιλό ώριμες φράουλες, πλυμένες, στεγνωμένες, οι μισές κομμένες στη μέση και οι μισές ολόκληρες
850 γραμ. ζάχαρη
2 ξυνόμηλα ξεφλουδισμένα
το χυμό από δύο λεμόνια

Βάζω στο μπλέντερ τα μήλα και το χυμό λεμονιού και τα αλέθω πολύ καλά.
Βάζω όλα τα υλικά μαζί σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύω λίγο στο κέντρο και ξαφρίζω με το που εμφανιστεί ο αφρός για να μη "σπάσει" και μετά είναι πιό δύσκολο.
Οταν εμφανιστούν οι φουσκάλες στην επιφάνειά της η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Η όλη διαδικασία του βρασίματος κρατά 20-30 λεπτά.
Η μαρμελάδα αυτή σφίγγει αρκετά γι' αυτό μην διστάσετε να την απομακρύνετε από τη φωτιά όταν ακόμα φαίνεται νερουλή.
Προσωπικά, μόλις περάσουν τα 20 λεπτά που σιγοβράζει η μαρμελάδα κλέινω την φωτιά και την αφήνω εκεί, ακόμα νερουλή, μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί.
Μετά τη βάζω σε γυάλινα βάζα που απλά τα έχω γεμίσει μέχρι επάνω με βραστό νερό (και τα καπάκια) χωρίς να μπαίνω σε περισσότερο κόπο αποστείρωσης.
(Ναί, τόσο απλό. Εγγυημένα!)

Οι πέντε πιο απλές συνταγές για να απολαύσεις τις φράουλες τώρα την Ανοιξη Facebook Twitter

Φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα

Πλένω καλά τις φράουλες κρατώντας τα πράσινα φυλλαράκια.
Τις ακουμπώ σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.
Παίρνω μία-μία στο χέρι σου και πίεσε το χαρτί κουζίνας να μην υπάρχει ίχνος υγρασίας.
Λιώνω σε μπαίν μαρί ή σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο μικροκυμάτων μία ή δύο κουβερτούρες (γάλακτος ή μπίτερ, ό,τι προτιμάτε).
Βουτάω μία-μία τις φράουλες στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση περίπου.
Τις ακουμπώ σε λαδόκολλα πάνω σε ένα δίσκο.
Βάζω τις φράουλες στο ψυγείο για δέκα λεπτά.
Πριν τις σερβίρω, τις πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη για περισσότερη ομορφιά!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT