Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che"

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Σε έναν τοίχο ύψους 14 μέτρων, η εντυπωσιακή τοιχογραφία με τη Φρίντα Κάλο τραβά αμέσως την προσοχή. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Η αυλή του ολοκαίνουριου εστιατορίου Che στον Πειραιά αποπνέει έντονο άρωμα χασιέντας σε ένα διατηρητέο κτίριο της δεκαετίας του '20 που μεταμορφώθηκε με γούστο και σε ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική. Δοκιμάζω το πλούσιο τραγανό τάκος με γαρίδες και σάλτσα από φιστίκι αράπικο και κοιτάζω με ενδιαφέρον τον χώρο. Σε έναν τοίχο ύψους 14 μέτρων, η εντυπωσιακή τοιχογραφία με τη Φρίντα Κάλο τραβά αμέσως την προσοχή τη δική σου αλλά και των οδηγών που περνούν από τον δρόμο και φρενάρουν για να τη χαζέψουν. Το χαρακτηριστικό σομόν χρώμα της Σάντα Φε και οι ζωγραφισμένοι κάκτοι διατρέχουν τον τοίχο της αυλής με τα τροπικά φυτά που σφύζει από κόσμο.


Ο Τζίμης Αποστόλου έχει διαγράψει μια πορεία πολλών χρόνων στην εστίαση και η ιδέα του για ένα εστιατόριο λατινοαμερικάνικο είχε αποδέκτη τον Ιωσήφ Καπετανάκη. Όλα είναι φροντισμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Γούστο και ποιότητα πάνε χέρι-χέρι και αποκαλύπτουν ένα όμορφο, χαρούμενο σύμπαν που θα δώσει άλλη νότα στην έξοδό σου. Το μπαρ της αυλής είναι φτιαγμένο από μπαμπού και οι ρετρό πολυθρόνες ρατάν ενισχύουν το αποικιακό στυλ. Ήδη από την είσοδο η τροπική διακόσμηση κάνει αισθητή την παρουσία της: ταπετσαρία φερμένη από το Λος Άντζελες, φύλλα μπανανιάς, περουβιανά φωτιστικά και πολύχρωμες μαξιλάρες. Το μπαρ, με μάρμαρο από την Αιθιοπία στις αποχρώσεις κόκκινου, καφέ και πράσινου, βρίσκεται στη μια πλευρά, ενώ δύο χειροποίητα φωτιστικά βγαίνουν από τα πλάγια.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Έντονα χρώματα, πίνακες vintage, έπιπλα αυθεντικά και ανεμιστήρες οροφής συμπληρώνουν μαγικά το σκηνικό, με τις κουβανέζικες μουσικές να ανεβάζουν τη διάθεση. Η κουζίνα ακολουθεί λατινοαμερικάνικα μονοπάτια με επικεφαλής τον σεφ Δημήτρη Φέτση που έχει ζήσει 10 χρόνια στον Παναμά και τώρα, όπως ο ίδιος λέει: «Στην κουζίνα του Che βιώνω κάποιες μνήμες από τη μαγειρική μου εμπειρία στον Παναμά. Η φιλοσοφία της κουζίνας ακολουθεί το ύφος του μαγαζιού. Πήρα στοιχεία από τις κουζίνες της Λατινικής Αμερικής κι έκανα μια μείξη, χαρίζοντας εξωτισμό στα πιάτα, που βγαίνουν σε προσιτές τιμές. Δουλεύω πολύ με ρίζες, όπως η γιούκα, φτιάχνω δικά μου μείγματα μπαχαρικών με super foods, ακόμη και τα νιόκι γλυκοπατάτας είναι χειροποίητα».

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Το Secreto Iberico είναι από τα πιάτα που ξεχωρίζουν.


Στο Che μπορείς από το πρωί να πιεις τον καφέ σου και να απολαύσεις το πρωινό σου. Στο μενού υπάρχουν προτάσεις με το όνομα «Antojos» που σημαίνει «πιάτα του πόθου, που σε κάνουν να επιστρέφεις». Για να μπεις στο λατινοαμερικάνικο κλίμα θα επιλέξεις ένα κλασικό παραδοσιακό πιάτο από το Μεξικό, το Chimichanga, με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι. Είναι μια πειραγμένη εκδοχή του σεφ, ο οποίος αντικαθιστά το ρύζι της παραδοσιακής συνταγής με τηγανητή κινόα, αντί για πιπεριές βάζει μοβ λάχανο coleslaw και η γέμιση ενισχύεται με πληθωρική σάλτσα με χούμους από μαύρα φασόλια και ταχίνι (€8,50). Ένα πιάτο γευστικό και απόλυτα χορταστικό. Στη λίστα με τα ορεκτικά φιγουράρουν enchiladas με κοτόπουλο και μαγιονέζα σκόρδου αλλά και άγρια μανιτάρια με πουρέ μοβ πατάτας και καμένο taleggio. Στα κυρίως πιάτα, η γευστική ένταση ανεβαίνει με απολαυστικές προτάσεις όπως τα μάγουλα Iberico με παπαρδέλες σε σάλτσα κακάο, το σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι με νιόκι γλυκοπατάτας αλλά και η αμερικάνικη πικάνια Black Angus με θυμαρίσιες περουβιανές πατάτες ψημένες στη στάχτη. Φίνο πιάτο και με ωραία παρουσίαση είναι το φρέσκο ζουμερό μυλοκόπι που ψήνεται μέσα σε μπανανόφυλλο, ακολουθώντας τον τρόπο μαγειρικής των Ινδιάνων της Λατινικής Αμερικής. Το ψάρι συνηθίζουν να το συνοδεύουν με γιούκα βραστή, που εδώ ενισχύεται με σάλτσα σκόρδου κονφί και αρωματικά (€14). Ένα από τα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι το Secreto Iberico: λεπτές φέτες χοιρινού κρέατος συνδυάζονται μοναδικά με βούτυρο κουκουναριού και τοποθετούνται πάνω σε ψητό αβοκάντο, ψητά φύλλα αντίδι, υπέροχες καπνισμένες αγκινάρες και πινελιές γουακαμόλε. Στο παιχνίδι των υφών συμμετέχει όμορφα η τραγανή κρούστα ψωμιού, αρωματισμένη με αντζούγια. Επιβάλλεται να πάρετε επιδόρπιο. Δοκιμάστε την προκλητική γεύση του Tres Leches με δαντέλα αμυγδάλου. Η κάρτα των κρασιών προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και προτάσεις από Ισπανία, Χιλή, Αργεντινή και Καλιφόρνια. Στο μπαρ, ο Γιώργος Φιλιππίδης συνεργάζεται άριστα με τον σεφ, αξιοποιώντας κάποια από τα υλικά της κουζίνας στα ευφάνταστα κοκτέιλ του. Στην καρδιά του Πειραιά σάς περιμένει ένας φιλικός, χαρούμενος, εξωτικός χώρος, το Che, που στα αργεντίνικα σημαίνει «φίλε μου».

Δείτε φωτογραφίες από το χαρούμενο σύμπαν του Che σε slideshow:

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Che, Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 210 4296660

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ