Ομελέτα με τα μακαρόνια που περίσσεψαν από χθες

Ομελέτα με τα μακαρόνια που περίσσεψαν από χθες Facebook Twitter
Ομελέτα με μακαρόνια
0

Μου άρεσε γιατί είχε τη χορταστική νοστιμιά της καθημερινότητας, γιατί δεν είχε συνταγή και τη χτίσαμε με ό,τι είχε το ψυγείο, γιατί κλείνει μέσα της το ψωμί, το κυρίως και τη σαλάτα και κυρίως γιατί τη φάγαμε από το τηγάνι και μας έφερε πιο κοντά.

Τα απροχεδίαστα μαγειρέματα θα πρέπει να καθιερωθούν ως το trend των καιρών: γλιτώνεις τον μπελά να κανονίσεις τα ψώνια, την προετοιμασία, το μαγείρεμα με τις ώρες. Μερικές φορές ο αυτοσχεδιασμός βγαίνει πιο επιτυχημένος από τις χολιγουντιανές υπερπαραγωγές.

Κοίτα πώς γίνεται:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρεις ένα μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι με όσο ελαιόλαδο σου αρέσει –ιδανικά ίσα-ίσα να καλύπτει τον πάτο– μέχρι να μαλακώσει και ν'αλλάξει χρώμα, σε δυνατή φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύεις 5-6 αβγά, 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί –άμα δεν έχεις βάζεις και φέτα– 1 φλιτζάνι αρακά, τα μακαρόνια ή οποιοδήποτε βρασμένο ζυμαρικό, 1 φλιτζάνι ζαμπόν σε κομματάκια, μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο –άμα εσύ έχεις μαϊντανό, αυτόν να βάλεις–, λίγο αλατάκι και τα ανακατεύεις καλά.

Τα ρίχνεις στο τηγάνι, τα ισιώνεις, κατεβάζεις στο μέτριο τη φωτιά και ψήνεις μέχρι να στερεοποιηθεί η κάτω επιφάνεια.

Σκεπάζεις με ένα καπάκι μέχρι να ψηθεί κι από πάνω το αβγό.

Το σερβίρεις με μπόλικο πιπέρι...

Από το blog της Ελένης Ψυχούλη, Ψωμοτύρι

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ