Παρουσιάστρια του Food Network απολύθηκε μετά από ρατσιστικό παραλήρημα

Παρουσιάστρια του Food Network απολύθηκε μετά από ρατσιστικό παραλήρημα Facebook Twitter
8

Η Paula Deen είναι γνωστή για πολλά αμφιλεγόμενα γεγονότα: για συνταγές που υποτίθεται ότι αναδεικνύουν και τιμούν την παράδοση του Νότου στην κουζίνα, αλλά είναι γεμάτες λίπος, βούτυρο και τηγανιτά. Προσπαθήστε να δείτε αυτό το βίντεο χωρίς να βουλώσουν οι αρτηρίες σας:

Είναι επίσης διάσημη για το ότι ανακοίνωσε ότι πάσχει από διαβήτη που σχετίζεται με την κακή διατροφή, αλλά συνέχιζε να παρουσιάζει αυτές τις εξωφρενικά παχυντικές συνταγές. Για το ότι ξεκίνησε δίαιτα όταν «της το είπε ο Ιησούς» αλλά κατά διαβολική σύμπτωση αυτό συνέπεσε με ένα συμβόλαιο εταιρίας που πουλάει χάπια κατά του συγκεκριμένου διαβήτη, κάνοντάς την κεντρικό πρόσωπο καμπάνιας. Και τώρα, είναι γνωστή ως η γυναίκα που νοσταλγεί τη δουλεία πριν τον εμφύλιο.

Σε κατάθεση που έδωσε σε δικαστήριο μετά από μήνυση υπαλλήλου ενός εστιατορίου που είναι η ίδια ιδιοκτήτρια μαζί με τον αδερφό της, έκανε τόσες πολλές ρατσιστικές δηλώσεις που σου έρχεται ζάλη: ναι, φυσικά έχει προφέρει τη λέξη "nigger", όταν ένας μαύρος ληστής τη σημάδεψε με ένα όπλο. Επίσης ίσως την έχει πει σε συνομιλίες με μαύρους υπαλλήλους στο εστιατόριο, αλλά δεν είναι σίγουρη.

Μετά από κριτική, απάντησε: «τα περισσότερα αστεία είναι για Εβραίους, μαύρους... συνήθως στοχοποιούν μια ομάδα. Γκέι ή στρέιτ μαύρους, ξέρεις, δεν ξέρω – δεν ξέρω τι να πω. Δε μπορώ, εγώ, να καθορίσω με τι θα παρεξηγηθεί κάποιος άλλος».

Η Deen ερωτήθηκε επίσης αν κάποτε ζήτησε να προσληφθούν μόνο μαύροι άντρες σερβιτόροι για το γάμο του αδερφού της, το 2007.

Η Deen απάντησε ότι ίσως να το είχε προτείνει, και η έμπνευση της είχε έρθει από ένα ακριβό εστιατόριο του Νότου που είχε επισκεφθεί με τον άντρα της. Εκεί όλο το προσωπικό ήταν μαύροι άντρες μέσης ηλικίας που φορούσαν «υπέροχα λευκά σακάκια με μαύρο παπιγιόν. Ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακό. Και θυμάμαι ότι είπα ότι θα ήθελα τέτοιους σερβιτόρους, αλλά φοβόμουν ότι κάποιος θα το ερμήνευε στραβά».

Στην ερώτηση αν σ' αυτούς τους άντρες αξίζει η λέξη "niggers", απάντησε: «Όχι, γιατί αυτοί οι άντρες δεν ήταν τέτοιοι, ήταν επαγγελματίες μαύροι άντρες που έκαναν σωστά τη δουλειά τους».

Τα hashtags που ακολούθησαν αυτά τα νέα στο Twitter ήταν "Massa-Roni and Cheese," "Lettuce From a Birmingham Jail," και"Key Lynch Pie."

Η Deen σύντομα κατάλαβε το τεράστιο της λάθος και πόσταρε όχι ένα, αλλά δύο βίντεο με τα οποία ζητάει συγνώμη, το ένα πιο αμήχανο από το άλλο:

Όμως το κανάλι Food Network δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιο μαζί της, μετά από 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας, κατά τα οποία έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία.

Γεύση
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Εγώ ακόμα ψάχνω να βρω το ρατσιστικό παραλήρημα του τίτλου (εκτός κι αν παραλήρημα θεωρείτε στη Lifo ότι πριν από κάποια χρόνια είπε κάποιον nigger)
Και δεν είναι που το τηγάνισε, είναι που του έβαλε ΚΑΙ εξτρά ζάχαρη άχνη ΚΑΙ σοκολάτα ΚΑΙ σιρόπι φράουλας και σοκολάτας ΚΑΙ σαντιγί. Μιλάμε ξεκάθαρα για δολοφονική απόπειρα μέσω διαβητικού κώματος!
πάντως εμένα όλα όσα ρατσιστικά λέει αυτο τα ξανθό μπαλόνι, με φαίνονται πολύ light σε σχέση μ΄αυτά που εκστομίζουν πολλοί Ελληνες κατ΄ιδίαν και εν δήμω. Και δεν εννοώ μόνον το ζωϊκό μας βασίλειο (Χ.Α.)