Πήγαμε στα ολοκαίνουργια FLOCAFE Espresso Room

Πήγαμε στα ολοκαίνουργια FLOCAFE Espresso Room Facebook Twitter
0

Το άρωμα του φρεσκοαλεσμένου καφέ σε τραβάει από τη μύτη και μόλις διαβείς το κατώφλι του FLOCAFE Espresso Room σε τυλίγει μαγικά. Η ματιά σου τρέχει γρήγορα στον χώρο κι αισθάνεσαι να τη χαϊδεύει απαλά η αισθητική του καφέ. Ξύλινα τραπέζια, λινάτσες καφέ, βιβλιοθήκες, αναπαυτικές πολυθρόνες, μαυροπίνακας με σκίτσα που σε βάζουν στο πνεύμα της παραγωγής του καφέ και lounge μουσικές που δεν σε αποπροσανατολίζουν από την απόλαυση. Ατμόσφαιρα χαλάρωσης που σε αναγκάζει να αφήσεις έξω τα άγχη που κουβαλάς. Το μόνο που θες είναι να βυθίσεις τις αισθήσεις σου σε ένα φλιτζάνι αχνιστού αρωματικού καφέ. Μικρές καθημερινές στιγμές που, αν συναντηθούν με τις κατάλληλες συνθήκες, μπορούν να γίνουν ξεχωριστές εμπειρίες.


Το FLOCAFE Espresso Room είναι κάτι καινούργιο και γνώριμο ταυτόχρονα. Έχει την υπογραφή της πιο μεγάλης και αγαπημένης αλυσίδας καφέ στην Ελλάδα και εκφράζει την εξέλιξη, την ανώτερη ποιότητα, την ποικιλία στις επιλογές, την εξειδικευμένη γνώση και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση μιας διαφορετικής επαφής με τον αγαπημένο σου ρόφημα. Ένα καινούργιο concept που εύκολα διαπιστώνεις ότι φτιάχνει νέα τάση, διαφοροποιείται από οτιδήποτε άλλο προσφέρει έτοιμο καφέ και δημιουργεί ένα νέο κοινό, προβλέποντας ουσιαστικά τις ανάγκες του καταναλωτή για μια premium προσέγγιση του ποιοτικού καφέ.

Ένα καινούργιο concept που εύκολα διαπιστώνεις ότι φτιάχνει νέα τάση, διαφοροποιείται από οτιδήποτε άλλο προσφέρει έτοιμο καφέ και δημιουργεί ένα νέο κοινό


Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πολύ απλά, πόσες φορές σας έχουν ρωτήσει ποιο χαρμάνι καφέ από τρία διαθέσιμα θα θέλατε να δοκιμάσετε; Σε πόσους καταλόγους έχετε συναντήσει μια μεγάλη κι ενδιαφέρουσα σειρά από special coffees και πρωτότυπα coffee cocktails με ή χωρίς αλκοόλ; Πόσες φορές έχετε αισθανθεί ότι το να πιεις τον καφέ σου δεν είναι μια τετριμμένη διαδικασία αλλά μπορεί να έχει τη μορφή μύησης σε μια εμπειρία;

Πήγαμε στα ολοκαίνουργια FLOCAFE Espresso Room Facebook Twitter


O ευγενικός και απόλυτα ενημερωμένος barista είναι έτοιμος να σε ξεναγήσει στον συναρπαστικό αρωματικό κόσμο του καφέ, όπως τον έχουν ετοιμάσει για σένα τα FLOCAFE Espresso Room. Εντυπωσιάζεσαι όταν μαθαίνεις ότι η συνηθισμένη προσέγγιση «έναν espresso, παρακαλώ» δεν έχει θέση εδώ όπου η συνεχής εξέλιξη και εμπλουτισμός της τεχνογνωσίας του καφέ έχει τον πρώτο λόγο. Τρία διαφορετικά, αυθεντικά και πλούσια χαρμάνια είναι επιλεγμένα να καλύψουν κάθε προτίμηση, διάθεση και ώρα της ημέρας. Ο America Latina Selection 100% Arabica παρασκευάζεται αποκλειστικά για τα καταστήματα FLOCAFE Espresso Room από 100% κόκκους Arabica με προέλευση από τη Βραζιλία και την Κολομβία. Το πλούσιο άρωμά του, που θυμίζει εσπεριδοειδή, σε κατακλύζει μόλις πλησιάσεις το φλιτζάνι, ενώ αμέσως μετά, με την πρώτη γουλιά αισθάνεσαι τη γεμάτη γεύση του να πλημμυρίζει το στόμα σου και απολαμβάνεις την ισορροπημένη του οξύτητα που δένει με τα αρώματά του. Αν θελήσεις κάτι πιο δυνατό, η διάθεσή σου θα σε οδηγήσει στο χαρμάνι του African Earth που φτιάχνεται από αφρικανικές ποικιλίες Arabica και Robusta και θεωρείται η κλασική επιλογή των Ιταλών. Έντονη γεύση που αποκαλύπτει νότες ξηρών καρπών με ένταση και διάρκεια. Αν επιθυμήσεις κάτι ξεχωριστό, ένα χαρμάνι από καλή οικογένεια και ταυτόχρονα τόσο ευγενικό και διακριτικό ώστε να μπορείς να το απολαύσεις ακόμη και αργά το βράδυ, η επιλογή σου δεν μπορεί παρά να είναι ο Honduras Premium. Φτιαγμένος από ένα εξαιρετικά σπάνιο χαρμάνι που καλλιεργείται σε περιορισμένη ποσότητα και σε μία μόνο single estate φάρμα, ο καρπός του προσλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του εδάφους, όπως ακριβώς επιτάσσουν οι speciality καφέδες με μοναδική προέλευση. Στο φλιτζάνι θα απολαύσεις ένα ποίημα ικανό να σε κάνει φανατικό του θαυμαστή για πάντα. Ιδανικό σώμα, διακριτικό άρωμα μελιού και επίμονη επίγευση πικρής σοκολάτας. Αν, πάλι, θες κάτι διαφορετικό χωρίς να απομακρυνθείς από τη γεύση του καφέ, ένα Flo White Signature Cappuccino με μυστική συνταγή FLOCAFE Espresso Room, σερβιρισμένο σε εντυπωσιακό γυάλινο ποτήρι, θα σε απογειώσει, ενώ από τα Coffee Cocktail το White Cinnamon Caldo με επίγευση κανέλας θα μπει στη λίστα με τα αγαπημένα σου.

Πήγαμε στα ολοκαίνουργια FLOCAFE Espresso Room Facebook Twitter


Η αυστηρή επιλογή των ποικιλιών είναι το ένα μέρος αυτού που απολαμβάνεις στο φλιτζάνι σου. Όμως εξίσου σημαντικό στοιχείο, και πολλές φορές άγνωστο σε πολλούς, είναι η διαδικασία παρασκευής του καφέ, που έχει να κάνει με την προετοιμασία των μηχανών, τη συντήρηση και τον καθαρισμό πολλές φορές μέσα στη μέρα, τις κατάλληλες θερμοκρασίες, τους χρόνους και άλλα. Όλα αυτά περιγράφονται σε ένα πολυσέλιδο κείμενο που περιλαμβάνει τα πρότυπα και τις προδιαγραφές του World Barista Championship, το οποίο οι άνθρωποι του FLOCAFE Espresso Room φαίνεται ότι σέβονται και τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια.


Στο FLOCAFE Espresso Room η έμφαση στην ποιότητα δεν τελειώνει στον καφέ. Τα συνοδευτικά είναι εξίσου προσεγμένα. Μια μπουκιά από το βελούδινο κέικ μόκα χαρίζει χαμόγελο ευτυχίας. Και φεύγοντας, μην ξεχάσεις ότι μπορείς να πάρεις στο σπίτι τα αγαπημένα σου χαρμάνια φρεσκοαλεσμένα.


Με το νέο concept λειτουργούν ήδη τέσσερα καταστήματα πόλης, στο Δέλτα Φαλήρου, στο Γαλάτσι, στη Νέα Ερυθραία, στο The Mall Athens και στον Άγιο Στέφανο. Επίσης, αν ταξιδέψετε οδικώς, θα συναντήσετε κατάστημα του νέου concept στον Σείριο, ενώ οι αεροπορικοί επιβάτες θα τα συναντήσουν στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Κω. Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν αρκετά νέα καταστήματα.

Πήγαμε στα ολοκαίνουργια FLOCAFE Espresso Room Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ