Ποιοτικά προϊόντα για τους foodies της Θεσσαλονίκης

Foodies Facebook Twitter
0

Τanisiotika.gr

Οι γεύσεις της Ελλάδας έρχονται στο καθημερινό τραπέζι, στην πιο ποιοτική εκδοχή τους.

Από την κυπριακή σεφταλιά στις κροκέτες και από κει στις γεύσεις που χαρακτηρίζουν όλη την Ελλάδα. Αυτή είναι με δυο λόγια η γευστική διαδρομή που βρίσκεται πίσω από την Tasteful Μαρίνος και τα Νησιώτικα. Η ιστορία ξεκίνησε από τον Γιάννη Μαρίνο που, φεύγοντας από την Κύπρο για τη Θεσσαλονίκη, πήρε μαζί του την αυθεντική συνταγή της σεφταλιάς και έφτασε να οραματιστεί έναν χώρο που αποτυπώνει ολόκληρη την ελληνική γευστική παράδοση. Το ταξίδι του δημιουργού συνεχίζουν τα παιδιά του, ο Αντώνης και η Χριστιάνα, που πήραν τα Νησιώτικα και τα ανέδειξαν σε ένα μοναδικό concept με άρωμα από τον τόπο μας.

Στο δικό τους εργαστήρι δημιουργούνται καθημερινά μια σειρά από γεύσεις με αυθεντικές συνταγές από τις Κυκλάδες, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα αλλά και ολόκληρο το Αιγαίο, φέρνοντας στο καθημερινό τραπέζι όλα όσα συνθέτουν την ελληνική παράδοση. Ανάμεσα στα best-selllers που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς είναι οι παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες, η τσακώνικη μελιτζανοκροκέτα, οι ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου και ο παραδοσιακός τοματοκεφτές Σαντορίνης που κάνουν την καθημερινότητα να μοιάζει με βόλτα σε αγαπημένα νησιά διακοπών, κάτι σαν γευστικό island hoping.

Foodies Facebook Twitter
Foodies Facebook Twitter

Εννοείται  πως η γευσιγνωσία θα ξεκινήσει με την παραδοσιακή σεφταλιά, την αρχή όλου του πρότζεκτ, αλλά η εμπειρία που θα ζήσεις περνάει σίγουρα από τους νέους μεζέδες με παστουρμά και μπακαλιάρο. Στα must-try οι vegan συνταγές που συνδυάζουν την ελληνική  παράδοση με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Εξάλλου, εδώ το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει την τιμητική του και αυτό από μόνο του κάνει τη διαφορά στην ποιότητα όλων των προϊόντων. Μια ποιότητα που κατακτά τις χώρες του εξωτερικού, αφού πλέον τα Νησιώτικα βρίσκονται σε διάφορα σημαντικά καταστήματα και αλυσίδες σε όλο τον κόσμο από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι το Ντουμπάι, εκπροσωπώντας υπερήφανα τη γευστική μας κουλτούρα.

Δίπλα στα Νησιώτικα εξελίσσεται συνεχώς μία ακόμα οικογένεια προϊόντων. Οι προτάσεις Τόπος αποτελούνται από αλείμματα και παραδοσιακές σαλάτες, φτιαγμένα με βιολογική σόγια και οργανικά προϊόντα, κατάλληλα για vegans, vegeterians αλλά και όσους προσέχουν τη διατροφή τους, και κερδίζουν το κοινό που απαιτεί κάτι εξαιρετικό για την καθημερινή διατροφή όλης της οικογένειας.

Όλες οι προτάσεις Νησιώτικα και Τόπος προσφέρονται σε εξαιρετικές συσκευασίες, όπου το design και η υψηλή αισθητική καθρεφτίζουν τη μοναδική γεύση και την premium φιλοσοφία των γεύσεων. Αναζήτησέ τα σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και online στα tanisiotika.gr.

Τanisiotika.gr, Γέφυρα Θεσσαλονίκης, 2310 715 744, Facebook: Τα Νησιώτικα, Instagram: tanisiotika

Το Τσοτύλι

Η γευστική χαρτογράφηση της Ελλάδας.

Foodies Facebook Twitter

Το Τσοτύλι είναι πολλά περισσότερα από ένα παντοπωλείο. Είναι ένα σημείο όπου προσφέρεται γενναιόδωρα ο πλούτος της ελληνικής γης. Με μια ιστορία 65 ετών στην κτηνοτροφία που ξεκινά στο Τσοτύλι Κοζάνης, η αγάπη για τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα συνεχίζεται από την τρίτη γενιά στο Τσοτύλι της Θεσσαλονίκης, όπου χαρτογραφείται γευστικά η χώρα μας.   

Παραδοσιακά τυριά με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και όλη την επικράτεια, όπως κεφαλοτύρι, ξινοτύρι, μπάτζος, καθώς και διαφορετικές γραβιέρες από τη Νάξο, την Κρήτη, την Ήπειρο και αλλού, αλλαντικά από διαφορετικά μέρη και παραδοσιακά χωριάτικα λουκάνικα που ξεχωρίζουν για τις ιδιαίτερες συνταγές τους, γνήσια όσπρια Τσοτυλίου και Καστοριάς που φημίζονται για τη γεύση τους, αυθεντικό σουτζούκ λουκούμ Κομοτηνής, αυτά είναι απλώς μερικά από τα εκατοντάδες προϊόντα που θα βρεις στο Τσοτύλι δίπλα σε παραδοσιακά ζυμαρικά (πέτουρα, τραχανάδες και περέκ από γυναικείους συνεταιρισμούς της Κοζάνης και των Γρεβενών). Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις χωρίς να πάρεις μαζί σου παραδοσιακές λουκανίτσες με πράσο και κομμάτια κρέας, αλλά και τις παραδοσιακές τσιγαρίδες που θα βρεις μόνο εδώ. Όσο για τη γλυκιά πλευρά της Ελλάδας, αυτή αποτυπώνεται στα μέλια από μικρούς παραγωγούς, στις χειροποίητες μαρμελάδες από φρούτα εποχής και στα διαφορετικά γλυκά του κουταλιού που μοσχοβολούν ελληνικό κάμπο. Εξάλλου, το Τσοτύλι συνεργάζεται με μικρές ελληνικές οικοτεχνίες, παραγωγούς και συνεταιρισμούς που, πάνω απ’ όλα, προσφέρουν το μεράκι και την αυθεντική αγάπη τους σε κάθε προϊόν. Στο Τσοτύλι θα βρεις ό,τι έχει γεύση Ελλάδας, και μάλιστα με σταθερές τιμές για να μπορείς να απολαμβάνεις την παράδοσή μας ακόμα κι αν είσαι μακριά, παραγγέλνοντας στο www.tsotylipantopoleio.gr/shop/. Με περισσότερους από 600 κωδικούς online, η παράδοση μπορεί να σε βρει όπου κι αν είσαι.

Foodies Facebook Twitter

Μάρκου Μπότσαρη 129, Θεσσαλονίκη, 2315 528810,  Facebook: tsotyli, Instagram: tsotylipantopoleio

Stuffers

Αλλάζουν το περιεχόμενο της καθημερινής διατροφής.

Foodies Facebook Twitter

Το περιεχόμενο μετράει! Αυτό εννοεί το σλόγκαν της σειράς «The Stuffers» και αρκεί μια δοκιμή για να πειστείς για το πόσο δίκιο έχει. Αν είσαι από εκείνους που απολαμβάνουν το street food και κυρίως τη σπιτική εκδοχή του, τα βαζάκια της Lagadas Farm θα γίνουν η απαραίτητη προσθήκη στα ντουλάπια της κουζίνας σου, προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή για να σου χαρίσουν μια σειρά από γευστικούς συνδυασμούς που επανασυστήνουν το homemade street food. 

Τα Stuffers είναι μια σειρά από προϊόντα που αναδεικνύουν μπέργκερ, χοτ-ντογκ, wraps, σάντουιτς, τοστ, τάκος και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς ή, ακόμα καλύτερα, να εμπνευστείς, ανοίγοντας απλώς ένα βαζάκι.

Bread & butter pickles με τη βραβευμένη πίκλα για μπέργκερ, φτιαγμένη με την αυθεντική αμερικάνικη συνταγή, crispy & spicy carrots, που σημαίνει γλυκόξινα καρότα σε φέτες, ιδανικά για οποιοδήποτε σάντουιτς αλλά και για τη συνοδεία ποτού, γλυκόξινα κόκκινα κρεμμύδια red pickled onions, piccalilli sauce μουστάρδας που με την πικάντικη γεύση της συνοδεύει ρύζι, πατάτες και όλα τα πιάτα μπάρμπεκιου, kimchi style cabbage, η κορεάτικη εκδοχή του λάχανου τουρσί που απογειώνει όλα τα πιάτα, garlic & dill sauerkraut , δηλαδή ξινολάχανο με σκόρδο και άνηθο, ιδανικό συνοδευτικό για ψάρι, ginger & carrot sauerkraut, ξινολάχανο με καρότο και ginger, εξαιρετικό σε σάντουιτς αλλά και ως σαλάτα, turmeric & ginger sauerkraut με ξινολάχανο, κουρκουμά και ginger για όλα τα σάντουιτς και τα πιάτα μπάρμπεκιου.

Οι γεύσεις των Stuffers είναι μοναδικές, αυθεντικές και προσφέρονται σε βαζάκια που από μόνα τους αποτελούν statement στο καθημερινό τραπέζι. Cause it’s the stuff that matters… Δεν συμφωνείς;

Ενδεικτικά σημεία πώλησης: Θεσσαλονίκη: Το παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης, Μελίρρυτον, Εκλεκτοπωλείο ο Μίλτος / Αθήνα: Θανόπουλος, Η σέσουλα της Ν. Φιλαδέλφειας - Θεσσαλονίκη & Αθήνα: Ergon Agora

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ