Το πρωινό στο σπίτι γίνεται η αγαπημένη στιγμή της ημέρας

Το πρωινό στο σπίτι γίνεται η αγαπημένη στιγμή της ημέρας Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Η γνωστή παροιμία «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» έχει αλλάξει σε «η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται» κι αυτό χάρη στις σύγχρονες απόψεις περί διατροφής που αναδεικνύουν το πρώτο γεύμα της ημέρας στο πιο σημαντικό βήμα προς έναν καλύτερο τρόπο ζωής, όπου η υγεία και η ποιοτική τροφή συνδέονται απόλυτα. Στο ξεκίνημα της ημέρας χρειάζεσαι ένα πλούσιο μενού που συνδυάζει τέρψη και θρέψη για να σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια που απαιτεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής.


Κι αν σου φαίνεται βαρετό, δύσκολο ή χρονοβόρο να ετοιμάσεις το πιάτο που θα σε καλημερίσει, μέσω της υπηρεσίας delivered by efood, έρχονται στην πόρτα σου επιλογές σε καφέ και πρωινό από τα καλύτερα breakfast spots της Αθήνας που θα σου φτιάξουν την ημέρα. Από προτάσεις της γαλλικής κουζίνας, μέχρι ελληνικές πίτες και από energy bowls γεμάτα θρεπτικά συστατικά μέχρι γλυκές συνταγές για όσους ξυπνούν με μια μικρή υπογλυκαιμία, όλα όσα κάνεις όρεξη θα τα βρεις στην πλατφόρμα του efood για να κάνεις τα πρωινά του lockdown μια αξέχαστη εμπειρία στο σπίτι.


Οι γεύσεις που έχεις αγαπήσει στα αθηναϊκά στέκια έρχονται σε εσένα (αφού δεν μπορείς να πας εσύ) αλλάζοντας τη διάθεση και προσφέροντας όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Διάλεξε το πιάτο που προτιμάς, κάνε συνδυασμούς, φτιάξε το εβδομαδιαίο σου πλάνο και απόλαυσε πρωινό στο σπίτι delivered by efood.

Paul

Η γαλλική ατμόσφαιρα του Paul έρχεται για να κατακτήσει τις πρώτες ώρες της ημέρας με επιλογές που έχεις λατρέψει στο στέκι του κέντρου. Εννοείται ότι θα ξεκινήσεις με το αυθεντικό κρουασάν βουτύρου που θα σε ενθουσιάσει, ενώ πρέπει να δοκιμάσεις το Escargot raisins με κρέμα πατισερί και σταφίδες. Στις must επιλογές και η αυθεντική Quiche Lorraine που μυρίζει Γαλλίδα μαμά, αλλά και τα παραδοσιακά ψωμάκια από Νότια Γαλλία. Ό,τι κι αν δοκιμάσεις θα σε κάνει να αναφωνήσεις «ooh là là!», κάνε συνδυασμούς, φτιάξε το εβδομαδιαίο σου πλάνο και απόλαυσε πρωινό στο σπίτι delivered by efood.

Το πρωινό στο σπίτι γίνεται η αγαπημένη στιγμή της ημέρας Facebook Twitter

Lucca

Το all day café του Χολαργού σου προσφέρει μια σειρά από καφέδες και ροφήματα που φτάνουν σπίτι σου ζεστά και συνοδεύονται από τις κατάλληλες γεύσεις για να ολοκληρώσεις την πρωινή σου απόλαυση. Εκτός από αρωματικό espresso και cappuccino, στο μενού θα βρεις μοναδικές επιλογές από σοκολάτες (όπως η λευκή με raspberry & ρόδι) αλλά και εξαιρετικές προτάσεις για τσάι, χυμούς και πεντανόστιμα smoothies. Must try το Good vibes με γάλα αμυγδάλου, πορτοκάλι, μέλι, ταχίνι, βρώμη, κανέλλα, ginger & κουρκουμά για να νιώσεις μια ένεση ενέργειας που θα σε ακολουθεί όλη μέρα.

Το πρωινό στο σπίτι γίνεται η αγαπημένη στιγμή της ημέρας Facebook Twitter

Trick or treat

Αν το πρωί που ξυπνάς κολλάει λίγο το στόμα σου και θέλεις κάτι γλυκό για να πάρει μπροστά όλο το σύστημα, τότε το Trick or Treat γίνεται η απόλυτη επιλογή για πρωινό. Το μόνο δύσκολο είναι να επιλέξεις ανάμεσα στις λαχταριστές επιλογές που θα φέρουν τη μαγεία από το στέκι του Περιστερίου στο σπίτι σου. Το σοκολατένιο cake Harry Potter & the container of secrets, είναι από εκείνα που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς, καθώς και το αμερικάνικο cheesecake American sweet dream. Εξάλλου, είναι σίγουρο ότι μόλις ξεκινήσεις, απλά θα θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα.

Το πρωινό στο σπίτι γίνεται η αγαπημένη στιγμή της ημέρας Facebook Twitter

Happy Blender
Όλα τα θρεπτικά συστατικά ενός καλού πρωινού συνδυάζονται σε διαφορετικά bowls και σε γεμίζουν ενέργεια προσφέροντας μοναδική γεύση. Το Happy Blender ακολουθώντας τη φιλοσοφία της υγιεινής διατροφής έχει να σου προτείνει συνταγές υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας που θα σε κερδίσουν με την πρώτη δοκιμή. Must try το Acai energy bowl με οργανικό acai με guarana, μπανάνα & γάλα αμυγδάλου, αλλά και το Chocolaty bowl με μπανάνα, γάλα αμυγδάλου, φυστικοβούτυρο, σοκολάτα & μέλι. Οι συνταγές του Happy Blender θα γίνουν το απόλυτο πρωινό ξύπνημα.

Το πρωινό στο σπίτι γίνεται η αγαπημένη στιγμή της ημέρας Facebook Twitter

Yoleni's

Η ελληνική παράδοση καταθέτει τη δική της άποψη περί πρωινού και ο Yoleni's στο Κολωνάκι ξέρει να την αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο. Οι περίφημες πίτες του έρχονται κάθε πρωί ολόφρεσκες, ζεστές και λαχταριστές φτιαγμένες με συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να σου προσφέρουν γεύση που μυρίζει παράδοση. Θρακιώτικη τυρόπιτα, Κοτόπιτα Μετσόβου, Γαλατόπιτα Μάνης, Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου. Ό,τι κι αν διαλέξεις, το πρωινό σου θα γίνει ένας καλός λόγος για να σηκώνεσαι από το κρεβάτι.

Το πρωινό στο σπίτι γίνεται η αγαπημένη στιγμή της ημέρας Facebook Twitter

Οι γεύσεις που θα βρεις στο efood αλλάζουν τις μέρες στο σπίτι, ξεκινώντας από το πρωί. Προτάσεις από τα καλύτερα μέρη για καφέ και πρωινό για να νιώσεις πραγματικά ότι τρως σαν βασιλιάς, όπως προστάζει η σύγχρονη διατροφή. Διάλεξε ανάμεσα σε αμέτρητες επιλογές και απλώς άνοιξε την πόρτα σου στην υπηρεσία delivered by efood, που φροντίζει να απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου γεύσεις κάνοντας την παραμονή στο σπίτι λίγο πιο απολαυστική.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT