Ροζ μαρούλι: το απόλυτο food trend αυτή την στιγμή

Ροζ μαρούλι: το απόλυτο food trend αυτή την στιγμή Facebook Twitter
Στην γεύση είναι ελαφρώς πικρό αλλά και γλυκό ταυτόχρονα και στην υφή μοιάζει αρκετά με το γαλλικό μαρούλι. Όμως τίποτα παραπάνω.
0

Θα μπορούσε να λέγεται και το μαρούλι των millennial αφού έχει το απόλυτο χρώμα που χαρακτηρίζει αυτή την δεκαετία: Το ροζ.

Πρόκειται για το Radicchio del Veneto, ή αλλιώς La Rosa del Veneto, ένα είδος ροζ ραντίτσιο που καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή Veneto της Ιταλίας ενώ τελευταία το παράγουν και στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Οι αγρότες φροντίζουν ώστε τα φυτά να μεγαλώνουν κυρίως στη σκιά, όπου το φως του ήλιου δεν μπορεί να φτάσει στο στέλεχος, κι αυτό γιατί με αυτό τον τρόπο τα φύλλα διατηρούν το ωραίο, αχνό, ροζ χρώμα τους και δεν σκουραίνουν.

Φαντάζομαι ότι είναι ζήτημα χρόνου να ξεκινήσει η καλλιέργειά του και στην χώρα μας.

Στην γεύση είναι ελαφρώς πικρό αλλά και γλυκό ταυτόχρονα και στην υφή μοιάζει αρκετά με το γαλλικό μαρούλι. Όμως τίποτα παραπάνω.

Γιατί το συζητάμε; Μα διότι είναι όμορφο και ροζ. Και στο Instagram έχει γίνει χαμός.

Ροζ μαρούλι: το απόλυτο food trend αυτή την στιγμή Facebook Twitter
Ροζ μαρούλι: το απόλυτο food trend αυτή την στιγμή Facebook Twitter
Ροζ μαρούλι: το απόλυτο food trend αυτή την στιγμή Facebook Twitter
Ροζ μαρούλι: το απόλυτο food trend αυτή την στιγμή Facebook Twitter
Ροζ μαρούλι: το απόλυτο food trend αυτή την στιγμή Facebook Twitter
Ροζ μαρούλι: το απόλυτο food trend αυτή την στιγμή Facebook Twitter
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ