St’ Astra East: Τρώμε έθνικ με θέα στην Ακρόπολη

St’ Astra East: Τρώμε έθνικ με θέα στην Ακρόπολη Facebook Twitter
0

St’ Astra East: Τρώμε έθνικ με θέα στην Ακρόπολη Facebook Twitter

 

To εστιατόριο «St’ astra» στην κορυφή του ξενοδοχείου Radisson Blu Park, στο Πεδίον του Άρεως, έχει καταφέρει να αφήσει έντονο αποτύπωμα στον εστιατορικό χάρτη της Αθήνας, με ικανούς σεφ στην κουζίνα του, οι οποίοι διαμόρφωσαν την προσωπικότητά του και το «οδήγησαν» με αξιώσεις. Βεβαίως, όποιος έχει επισκεφτεί έστω και μια φορά το «St’ astra», γνωρίζει πολύ καλά πως η κουζίνα του δεν είναι το μοναδικό του πλεονέκτημα. Η προνομιακή του θέση σού αποκαλύπτει με την πρώτη ματιά μια μοναδική πανοραμική θέα προς τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, που είναι ικανή από μόνη της να σε προκαλέσει. Όμως, το γεγονός ότι το φαγητό στην κορυφή του Park Hotel είναι πάντα προσεγμένο αποτελεί μια ευτυχή συγκυρία και δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να συνδυάσει τη νοστιμιά με το αθηναϊκό απέραντο. Τα τελευταία χρόνια το «St’ astra» έδειξε τη σαφή του προτίμηση προς την ασιατική κουζίνα, εξού και το «East» που προστέθηκε στο όνομά του.

 

 

Φέτος, ωστόσο, με νέο επικεφαλής στην κουζίνα του, δείχνει την πρόθεση –χωρίς να εγκαταλείπει απολύτως την ασιατική του διάθεση– να στραφεί στη διεθνή κουζίνα, χάρη στο «χέρι» του νέου executive chef Γιάννη Λιόκα, που, έχοντας θητεύσει σε γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μπλέκει δημιουργικά γεύσεις από διάφορες εθνικές κουζίνες. Αυτό το διαπιστώνεις εύκολα στα πιάτα του. Σερβίρει το ταρτάρ σολομού με κρέμα γιαουρτιού στην οποία έχει προσθέσει γουασάμπι και τα συνοδεύει με μους αβοκάντο και ζελέ σόγιας (€13). Πουδράρει τα χτένια με Νori και τα παρουσιάζει με πουρέ από κολοκύθι, αρωματισμένο με κάρι και συνοδευμένο με ταρτάρ κουνουπίδι και αχινό (€18). Ο τόνος έρχεται με dressing από σόγια, μουστάρδα Sichuan και αρωματική σαλάτα (€16). Ίσως το πλέον αυτούσιο ασιατικό πιάτο είναι η ταϊλανδέζικη σαλάτα με γαρίδες, λάχανο, καρότο, κολοκύθι, και σησαμέλαιο yuzu dressing. Η εκδοχή του σεφ για την καρμπονάρα σερβίρεται ως σπαγγέτι chitarra με αυγό ποσέ, καπνιστή πανσέτα και κρέμα παρμεζάνας (€12). Στα κυρίως του μενού φιγουράρει ο απαραίτητος πλέον μαριναρισμένος με miso Βlack Cod, συνοδευόμενος με μους και σαλάτα από ρεβίθια, και dressing yuzu και τρούφας (€29), ένα πιάτο απολύτως ενδεικτικό της fusion κουζίνας που υπηρετεί ο σεφ. Το ίδιο διαπιστώνεις και στην πανσέτα που σιγομαγειρεύεται με σόγια-τζίντζερ και συνοδεύεται από πουρέ και τσιπς λευκών καρότων καθώς και από πίκλες (€18). Εκτός από το διεθνές μενού, το «St’ astra» διαθέτει και sushi bar, στο οποίο μπορείς να βρεις όλη εκείνη τη σειρά από hosso maki, urumaki, sashimi και nigiri που περιμένεις από ένα ποιοτικό ασιατικό εστιατόριο.

St’ Astra East (ξενοδοχείο Park Hotel), λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον του Άρεως, 210 8894500

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ