Στο Sale & Pepe

Στο Sale & Pepe Facebook Twitter
0
Στο Sale & Pepe Facebook Twitter
Kαπνισμένο σε τρία είδη ξύλου φρέσκο καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο και μαριναρισμένο με βότανα, που την παιχνιδιάρικη πινελιά στο πιάτο χάριζε η σάλτσα σφαιροποιημένης κρέμας από παρμεζάνα και μαύρη τρούφα και συνόδευαν κύβοι παντζαριού.

Βρεθήκαμε στη σάλα του Sale & Pepe με την ιταλική αύρα για να γνωρίσουμε τον σεφ Πάνο Ιωαννίδη που κάθε Τρίτη μαγειρεύει με τέχνη και φαντασία πιάτα της κεντρικής Ιταλίας. « Η κοινή αγάπη μας για τις τρούφες μάς οδήγησε να συνεργαστούμε χαλαρά μια μέρα την εβδομάδα, με ένα μενού 4 πιάτων που ετοιμάζει ο Πάνος κι εγώ συνδυάζω με κρασιά», λέει ο Ιβάν Οταβιάνι και προσθέτει: «Μου αρέσει να γίνεται συζήτηση με κάθε πελάτη για τα πιάτα που γεύεται. Με ενδιαφέρει η γνώμη του». Και η αλήθεια είναι ότι το φαγητό που δοκιμάσαμε από τα χέρια του νεαρού σεφ μάς πρόσφερε μια υπέροχη αλληλουχία γεύσεων.

Για πρώτο πιάτο γευθήκαμε μια βελούδινη σούπα από λευκά φασόλια, αρωματισμένη με φρέσκο θυμάρι και «αέρα» από porcini, maltagliati με φρέσκα βότανα, τηγανητή μοσχαρίσια ουρά και τραγανό chorizo με μυρώνια. Απολαυστικό πιάτο που συνόδευσε το αφρώδες κρασί Karanika Brut Prestige από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Ξινόμαυρο. Ακολούθησε το όμορφα καπνισμένο σε τρία είδη ξύλου φρέσκο καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο και μαριναρισμένο με βότανα, που την παιχνιδιάρικη πινελιά στο πιάτο χάριζε η σάλτσα σφαιροποιημένης κρέμας από παρμεζάνα και μαύρη τρούφα και συνόδευαν κύβοι παντζαριού. Ο οινικός συνοδός από 2012 Crozes Hermitage Yannick Alleno & Michel Chapoutier στάθηκε εξαιρετικά δίπλα στο πιάτο. Ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης αγαπά στην κουζίνα του «τα βότανα και τα μπαχαρικά, που η καλή ισορροπία τους αναδεικνύει τη γεύση». Του λόγου το αληθές διαπιστώνεις στη χοιρινή καπνιστή porchetta με βανίλια και κάρδαμο, μαγειρεμένη σε κενό για 24 ώρες, με τσιπς από τραγανή πέτσα, σάλτσα από κρασί Sangiovese και espresso και δίπλα ανάλαφρο πουρέ σελινόρριζας που απογείωνε το άρωμα από λευκή τρούφα της Άλμπα. Ένα κρασί Sangiovese Cepparello Isole e Olena του 2000 τού έκανε τέλεια συντροφιά. Γλυκός επίλογος με φίνα κρέμα ζεστής ζαμπαγιόν από γλυκό κρασί Σάμος Grand Cru σε καραμελωμένη σφολιάτα με παγωτό πικρής σοκολάτας που συνόδευε, τι άλλο, το Σάμος Grand Cru 2002. Ευφάνταστες οι προσεγγίσεις του σεφ, που σε κερδίζει με τις φίνες και καλοδουλεμένες γεύσεις σε ένα μενού που στοιχίζει 45 ευρώ.

Στο Sale & Pepe Facebook Twitter

☛ Sale & Pepe, Αριστίππου 34, Κολωνάκι, 210 7234102

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ