Συνταγή για λιγκουίνι με θαλασσινά

Συνταγή για λιγκουίνι με θαλασσινά Facebook Twitter
0

 Επιλέγω τα λιγκουίνι, που το επίπεδο σχήμα τους θα συγκρατήσει τις περισσότερες σάλτσες, και τα συνδυάζω με μια ποικιλία από φρέσκα όστρακα για να φτιάξω τη σάλτσα που θα τα συνοδέψει. Ένα ζωηρό κρασί από την ποικιλία Ασύρτικο με υψηλή οξύτητα θα αποδειχθεί ιδανικό. 

Λιγκουίνι με θαλασσινά

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. λιγκουίνι

300 γρ. μύδια με το κέλυφος

300 γρ. κυδώνια

300 γρ. γυαλιστερές

300 γρ. αχηβαδάκια

4 μεγάλες γαρίδες

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες

3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη

1 καυτερή πιπερίτσα

Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε την πιπερίτσα και όλα τα θαλασσινά, τα οποία προηγουμένως έχουμε πλύνει πολύ καλά με άφθονο νερό. Τα αφήνουμε για 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν έως ότου δέσει η σάλτσα.


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι, έως ότου είναι al dente. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε αμέσως με τη σάλτσα για να απορροφήσουν τη θαλασσινή γεύση της.
Τα σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και γαρνίρουμε με τα θαλασσινά, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για άρωμα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν θέλουμε, μπορούμε να μη σουρώσουμε τα ζυμαρικά αλλά να τα αφαιρέσουμε με τσιμπίδα και να τα προσθέσουμε αμέσως στη σάλτσα, την οποία το νερό του βρασμού τους θα χυλώσει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ