Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι

Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
0

Ασκήσεις ταϊλανδέζικης αρμονίας που ανεβάζουν σε υψηλό επίπεδο τη γευστική απόλαυση κάνει το ολοκαίνουργιο εστιατόριο Kong στην καυτή πιάτσα του Χαλανδρίου. Ευχάριστος χώρος, υπέροχος κήπος, νόστιμα πιάτα, λογικές τιμές, όμορφες μουσικές και πολύ καλό σέρβις μπαίνουν στο «σέικερ» του Kong, που στους δύο μήνες λειτουργίας του έχει ήδη αποκτήσει το κοινό του. Δεν παραξενεύτηκα καθόλου όταν βράδυ καθημερινής που επισκέφθηκα το μαγαζί πολλές νεανικές παρέες απολάμβαναν το φαγητό και τα κοκτέιλ, αφού ο συνιδιοκτήτης Παύλος Πότσιος κατέχει τη συνταγή της επιτυχίας, έχοντας δημιουργήσει στο παρελθόν το γνωστό μπαρ «Soul» στην οδό Ευριπίδου.

Η γοητευτική μονοκατοικία όπου στεγάζεται το Kong έχει διακοσμηθεί με θερμό κόκκινο χρώμα, μαύρα τραπέζια, σκουρόχρωμο τουβλάκι και ψάθα στον τοίχο στολισμένη με πολύχρωμες πεταλούδες. Ο κήπος είναι μια καταπράσινη όαση, έτοιμος να σε υποδεχθεί μετά το Πάσχα. Το μενού προσφέρει ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις. «Έχουμε light ταϊλανδέζικη κουζίνα που μαγειρεύει η Βίλμα, η σεφ που ήταν και στην κουζίνα του Soul, και οι σαλάτες παίζουν λίγο πιο δυτικά» εξηγεί ο Παύλος, που κινείται ανάμεσα στα τραπέζια, σερβίρει, εξηγεί τα πιάτα και σκορπάει άφθονη φιλοξενία. Η σαλάτα μάνγκο με άισμπεργκ, baby καλαμπόκι, ντοματίνια, λεπτοκομμένο καρότο και κύβους μάνγκο ενισχύεται γευστικά με σάλτσα wasabi και τραγανά κάσιους (9). Αρωματική η κάθε μπουκιά, με τη φρεσκάδα και τη δροσιά της. Το μενού λοξοκοιτά στην Ιαπωνία, με μια σειρά από σούσι. Καλοφτιαγμένα ήρθαν, πάνω σε μαύρο πλακάκι, τα Spicy Tempura Rolls (8), που στην καρδιά τους ανακαλύπτεις τραγανή τεμπούρα γαρίδας, αγγούρι και spicy mayo tobiko green.

Αξίζει, όμως, οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα Noodles Vermicelli (13) που είναι σαν διάφανες, γυαλιστερές χορδές κιθάρας και αν τα συνδυάσεις με ομελέτα, ανανά, λαχανικά, μια ιδέα κουρκουμά και κόκκινη πιπεριά είναι εκπληκτικά. Αφήνουν στον ουρανίσκο μια διάχυτη, φίνα, πικάντικη γεύση.

Τα χειροποίητα ορεκτικά προσφέρουν κλασικές ιδέες, αλλά θα σου τραβήξει την προσοχή και το πιάτο τεμπούρα γαρίδας με σάλτσα δαμάσκηνο. Την παράσταση κλέβουν τα φιλετίνια πάπιας που συνοδεύονται με μάνγκο, κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά και φασολάκια κομμένα σε κύβους και βασιλικό (14). Η σάρκα της πάπιας, ζουμερή, ντελικάτη και τραγανή απ' έξω, χαρίζει απίστευτη νοστιμιά. Μοσχοβολάει το πιάτο Laab kai (10) πριν ακόμη πάρει θέση στο τραπέζι. Η ευωδιά του σε τραβάει από τη μύτη και αδημονείς να δοκιμάσεις το ψιλοκομμένο κοτόπουλο που είναι περασμένο ελαφρά από την κατσαρόλα και συνοδεύεται με κρεμμύδι, φύλλα δυόσμου και μοσχολέμονο και του πάει πολύ η πινελιά του ρυζιού, ψημένου σε γουόκ και θρυμματισμένου σε σκόνη. Αξίζει, όμως, οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα Noodles Vermicelli (13) που είναι σαν διάφανες, γυαλιστερές χορδές κιθάρας και αν τα συνδυάσεις με ομελέτα, ανανά, λαχανικά, μια ιδέα κουρκουμά και κόκκινη πιπεριά είναι εκπληκτικά. Αφήνουν στον ουρανίσκο μια διάχυτη, φίνα, πικάντικη γεύση.

Πιείτε ένα από τα υπέροχα κοκτέιλ που επιμελήθηκε ο Αχιλλέας Πουλημένος με έμπνευση το σακέ, όπως το Okiya, που συνδυάζει σακέ, τσίλι, καρύδα, αρώματα εσπεριδοειδών και μοσχοκάρυδο. Μπορείς να το συνοδεύσεις και το φαγητό σου με αυτό.

Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Ευχάριστος χώρος, υπέροχος κήπος, νόστιμα πιάτα, λογικές τιμές, όμορφες μουσικές και πολύ καλό σέρβις μπαίνουν στο «σέικερ» του Kong, που στους δύο μήνες λειτουργίας του έχει ήδη αποκτήσει το κοινό του.
Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Πιείτε ένα από τα υπέροχα κοκτέιλ που επιμελήθηκε ο Αχιλλέας Πουλημένος με έμπνευση το σακέ, όπως το Okiya, που συνδυάζει σακέ, τσίλι, καρύδα, αρώματα εσπεριδοειδών και μοσχοκάρυδο...
Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Η γοητευτική μονοκατοικία όπου στεγάζεται το Kong έχει διακοσμηθεί με θερμό κόκκινο χρώμα, μαύρα τραπέζια, σκουρόχρωμο τουβλάκι και ψάθα στον τοίχο στολισμένη με πολύχρωμες πεταλούδες.
Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Τα χειροποίητα ορεκτικά προσφέρουν κλασικές ιδέες, αλλά θα σου τραβήξει την προσοχή και το πιάτο τεμπούρα γαρίδας με σάλτσα δαμάσκηνο...

☛ Kong, λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β' 34, Χαλάνδρι, 210 6835759

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ