Tέσσερα πράγματα που μου αρέσουν πολύ

Facebook Twitter
0

Eπειδή ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από την υπεροχοφανταστική εμπειρία του Sani Gourmet ώστε να μπορώ να την περιγράψω και με λόγια, ακολουθεί για σήμερα ένα ποστ bits and pieces (γρήγορο ναι, πρόχειρο όχι).

Μy drunk kitchen

Η Ηannah Hart είναι μία δημοσιογράφος η οποία μεταξύ άλλων κάνει αυτό που όλοι ξέρουμε, επιστήμη: μαγειρεύει πίνοντας.

Δεν είναι μυστικό ότι για μερικούς το μαγείρεμα είναι αφορμή για να ανοίξουμε ένα μπουκάλι κρασί το οποίο «θα χρησιμοποιήσουμε για το φαγητό» αλλά το πίνουμε πριν έρθουν οι καλεσμένοι. Η έτσι κι αλλιώς χαλαρωτική διαδικασία γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική, ειδικά αν βάλεις και μουσική και καταλήξεις να τραγουδάς τα παλιά του Morrissey με ξύλινη κουτάλα για μικρόφωνο.

Το πρόβλημα που όλοι έχουμε παρατηρήσει είναι ότι η απόδοση πέφτει κατακόρυφα αφού πλέον δε μας νοιάζει αν ρόδισε, αν έδεσε, αν κάηκε με πιθανότητα να ξεχάσουμε αν έχουμε βάλει τελικά αλάτι ή όχι.

Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα από τη Hannah Hart με το κανάλι της στο Youtube στο οποίο προσπαθεί να φτιάξει κουλουράκια, brunch και άλλα δύσκολα ή εύκολα.

Έξτρα τιπ: αν καταφέρετε να μεθάτε σε στάνταρ βάση τους καλεσμένους σας πριν γίνει το φαγητό θα ανακηρυχτείτε σύντομα οι καλύτεροι μάγειρες του κόσμου. Σε μένα τουλάχιστον έχει πετύχει.

Αρχιτεκτονική φαγητού

Ο Gary Bryan είναι ένας φωτογράφος που φωτογραφίζει και φαγητό, αλλά διαφορετικά από τους άλλους. Το «διαφορετικά από τους άλλους» το λένε όλοι για όλους, αλλά τι να κάνουμε, αυτός είναι πραγματικά διαφορετικός. Κάνει γκοφρέτες να μοιάζουν με ουρανοξύστες και ντόνατ με νησιά. Ακολουθεί ένα δείγμα από τις καταπληκτικές φωτογραφίες του που έχουν χρησιμοποιηθεί από μεγάλες διαφημιστικές και φυσικά έχουν πάρει ένα κάρο βραβεία.

Οι επιρροές του είναι οι Terence Donovan, Guy Bourdin και Irving Penn.

 

Την αγαπώ και θέλω να την κάνω φίλη μου

Υπάρχουν food blogger και υπάρχουν και καλλιτέχνες που θα έφταναν στα ύψη ό,τι και να προσπαθούσαν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και στην περίπτωση της Katie Qinn Davies από τη μακρινή Αυστραλία το ταλέντο φτάνει στο ταβάνι. Δεν πρόκειται για μαγειρικό μπλογκ, πρόκειται για τελειωμένο, κανονικό περιοδικό που τυχαίνει να είναι στο ίντερνετ και να μας προσφέρεται δωρεάν. Φυσικά είναι επαγγελματίας φωτογράφος (κάνει μπαμ) αλλά έχει εμπειρία και ταλέντο στο συνδυασμό γραμμάτων και εικόνων που φτιάχνουν ένα αποτέλεσμα με μία μοναδική ατμόσφαιρα. Εννοείται πως την έχουν ανακαλύψει τα περιοδικά και τα μεγάλα site που της δίνουν βραβεία συνεχώς.

 

Το καλύτερο είναι ότι τώρα έδειξε και το πρόσωπό της και αποδείχτηκε ότι είναι και κουκλάρα και συμπαθητική. Αναστεναγμός. Το βίντεο πρέπει να το δείτε στο μπλογκ της.

 

Το βιβλίο μαγειρικής του ΙΚΕΑ μοιάζει με ΙΚΕΑ

Πάλι φωτογραφίες; Ναι, πάλι. Αυτή τη φορά από το βιβλίο μαγειρικής του ΙΚΕΑ που έχω δει εδώ και πολύ καιρό –στο ίντερνετ, κυκλοφόρησε πέρυσι το χειμώνα- αλλά όλο δεν ξέρω που να το κολλήσω. Υποτίθεται ότι πρόκειται για συνταγές χωρίς λόγια που εγώ πάντως δε μπορώ να αναγνωρίσω. Αναγνωρίζω όμως το μοναδικό design που μου αρέσει πολύ.

Το βιβλίο λέγεται “Hembakat är Bäst” (το σπιτικό είναι το καλύτερο), οι φωτογραφίες είναι του Carl Kleiner και το styling της Evelina Braell.

 

YΓ: Mία μέρα, το ΙΚΕΑ θα αγοράσει την Apple

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ