Eπειδή ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από την υπεροχοφανταστική εμπειρία του Sani Gourmet ώστε να μπορώ να την περιγράψω και με λόγια, ακολουθεί για σήμερα ένα ποστ bits and pieces (γρήγορο ναι, πρόχειρο όχι).
Μy drunk kitchen
Η Ηannah Hart είναι μία δημοσιογράφος η οποία μεταξύ άλλων κάνει αυτό που όλοι ξέρουμε, επιστήμη: μαγειρεύει πίνοντας.
Δεν είναι μυστικό ότι για μερικούς το μαγείρεμα είναι αφορμή για να ανοίξουμε ένα μπουκάλι κρασί το οποίο «θα χρησιμοποιήσουμε για το φαγητό» αλλά το πίνουμε πριν έρθουν οι καλεσμένοι. Η έτσι κι αλλιώς χαλαρωτική διαδικασία γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική, ειδικά αν βάλεις και μουσική και καταλήξεις να τραγουδάς τα παλιά του Morrissey με ξύλινη κουτάλα για μικρόφωνο.
Το πρόβλημα που όλοι έχουμε παρατηρήσει είναι ότι η απόδοση πέφτει κατακόρυφα αφού πλέον δε μας νοιάζει αν ρόδισε, αν έδεσε, αν κάηκε με πιθανότητα να ξεχάσουμε αν έχουμε βάλει τελικά αλάτι ή όχι.
Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα από τη Hannah Hart με το κανάλι της στο Youtube στο οποίο προσπαθεί να φτιάξει κουλουράκια, brunch και άλλα δύσκολα ή εύκολα.
Έξτρα τιπ: αν καταφέρετε να μεθάτε σε στάνταρ βάση τους καλεσμένους σας πριν γίνει το φαγητό θα ανακηρυχτείτε σύντομα οι καλύτεροι μάγειρες του κόσμου. Σε μένα τουλάχιστον έχει πετύχει.
Αρχιτεκτονική φαγητού
Ο Gary Bryan είναι ένας φωτογράφος που φωτογραφίζει και φαγητό, αλλά διαφορετικά από τους άλλους. Το «διαφορετικά από τους άλλους» το λένε όλοι για όλους, αλλά τι να κάνουμε, αυτός είναι πραγματικά διαφορετικός. Κάνει γκοφρέτες να μοιάζουν με ουρανοξύστες και ντόνατ με νησιά. Ακολουθεί ένα δείγμα από τις καταπληκτικές φωτογραφίες του που έχουν χρησιμοποιηθεί από μεγάλες διαφημιστικές και φυσικά έχουν πάρει ένα κάρο βραβεία.
Οι επιρροές του είναι οι Terence Donovan, Guy Bourdin και Irving Penn.
Την αγαπώ και θέλω να την κάνω φίλη μου
Υπάρχουν food blogger και υπάρχουν και καλλιτέχνες που θα έφταναν στα ύψη ό,τι και να προσπαθούσαν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και στην περίπτωση της Katie Qinn Davies από τη μακρινή Αυστραλία το ταλέντο φτάνει στο ταβάνι. Δεν πρόκειται για μαγειρικό μπλογκ, πρόκειται για τελειωμένο, κανονικό περιοδικό που τυχαίνει να είναι στο ίντερνετ και να μας προσφέρεται δωρεάν. Φυσικά είναι επαγγελματίας φωτογράφος (κάνει μπαμ) αλλά έχει εμπειρία και ταλέντο στο συνδυασμό γραμμάτων και εικόνων που φτιάχνουν ένα αποτέλεσμα με μία μοναδική ατμόσφαιρα. Εννοείται πως την έχουν ανακαλύψει τα περιοδικά και τα μεγάλα site που της δίνουν βραβεία συνεχώς.
Το καλύτερο είναι ότι τώρα έδειξε και το πρόσωπό της και αποδείχτηκε ότι είναι και κουκλάρα και συμπαθητική. Αναστεναγμός. Το βίντεο πρέπει να το δείτε στο μπλογκ της.
Το βιβλίο μαγειρικής του ΙΚΕΑ μοιάζει με ΙΚΕΑ
Πάλι φωτογραφίες; Ναι, πάλι. Αυτή τη φορά από το βιβλίο μαγειρικής του ΙΚΕΑ που έχω δει εδώ και πολύ καιρό –στο ίντερνετ, κυκλοφόρησε πέρυσι το χειμώνα- αλλά όλο δεν ξέρω που να το κολλήσω. Υποτίθεται ότι πρόκειται για συνταγές χωρίς λόγια που εγώ πάντως δε μπορώ να αναγνωρίσω. Αναγνωρίζω όμως το μοναδικό design που μου αρέσει πολύ.
Το βιβλίο λέγεται “Hembakat är Bäst” (το σπιτικό είναι το καλύτερο), οι φωτογραφίες είναι του Carl Kleiner και το styling της Evelina Braell.
YΓ: Mία μέρα, το ΙΚΕΑ θα αγοράσει την Apple
σχόλια