Θα καπνίζατε το τσάι σας;

Facebook Twitter
0

Η Liz Neves ζούσε στο Μπρούκλιν και δούλευε σε διαφημιστική. Της άρεσαν τα βιολογικά προϊόντα, τα χειροποίητα καλλυντικά, τα αγνά βαμβακερά υφάσματα και τα iPad. Κάποια στιγμή αποφάσισε ότι η ζωή της στη διαφημιστική δεν την ικανοποιούσε κι αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της. Άνοιξε μαγαζί με (δεν θα το μαντεύατε!) χειροποίητα καλλυντικά, το οποίο πήγαινε έτσι κι έτσι.

Μέχρι που σκέφτηκε το προϊόν που έσπασε όλα τα ταμεία: Τσάι από βότανα που καπνίζεται. Γιατί να καπνίζεται, θα ρωτούσε κανείς. Γιατί αν πινόταν τώρα δε θα διαβάζατε γι’ αυτό. Μίγματα βοτάνων για ροφήματα υπάρχουν σε εκατομμύρια συνδυασμούς σε όλα τα σπίτια, υπάρχει κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα; Φαίνεται ότι υπάρχει, και είναι η σκανδαλιστική αίσθηση παρανομίας που κάνει θραύση. Το ότι καπνίζεις όπως οι Ινδιάνοι, αλλά όχι όπως οι σύγχρονοι τριτοκοσμικοί, αν και οι Ινδιάνοι κάπνιζαν το γνωστό μας ταμπάκο. Και ότι δεν κάνεις κακό στην υγεία σου.

Σίγουρα όχι; Όχι και τόσο σίγουρα – χωρίς να μπορώ να το αποδείξω. Με πονηρεύει το γεγονός ότι η ίδια συνιστά να μην το καπνίζετε κάθε μέρα, ούτε για περισσότερο από δύο εβδομάδες και όχι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης η ίδια λέει ότι «κάτι που καπνίζεται δε μπορεί να είναι πολύ καλό.» Όμως, προσφέρει «χαλάρωση» και «ζωντανά όνειρα.»

Τα συστατικά δεν είναι μυστικά, και μάλιστα πρόκειται για φυτά που υπάρχουν στη Μεσόγειο. Είναι ένα μίγμα που αποτελείται από φλόμο (ή γαλατσίδα, αρτεμισία (ή αψιθιά), νταμιάνα (ή τουρνέρα), βήχιον (ή χαμαιλεύκη) και τέλος, λεβάντα. Η αψιθιά, καλά καταλάβατε, είναι το φυτό από το οποίο φτιάχνεται το αψέντι. Ψάχνοντας περισσότερα βρήκα και τις «μαγικές» της ιδιότητες, και μία από αυτές θα καθησυχάσει όσους φοβούνται ότι θα τους δηλητηριάσουν:

Αν τοποθετήσετε αψιθιά κάτω από το μαξιλάρι σας, θα σας φέρει προφητικά όνειρα και θα σας βοηθήσει να πετύχετε ευκολότερα αστρική προβολή.

Διαφορετικά, κάψτε αψιθιά μαζί με σανταλόξυλο στο καρβουνάκι για να σας ενδυναμώσει την ενόραση και τις μαντικές σας ικανότητες.

Βράστε αψιθιά και με το αφέψημα, περάστε με ένα βαμβάκι την μαγική σας σφαίρα ή τον καθρέφτη που χρησιμοποιείτε για να βλέπετε το μέλλον.

Έχετε ένα σακουλάκι με αψιθιά μαζί σας για να μην μπορούν να σας δηλητηριάσουν.

Κρεμάστε ένα πουγκί με αψιθιά στην είσοδο του σπιτιού σας για να μην μπορούν να μπουν δαιμόνια.

Τέλος, σύμφωνα με Σμυρνιές μάγισσες, η παρουσία της αψιθιάς στην είσοδο του σπιτιού σας είναι αρκετή για να το προστατεύσει από τα κακά πνεύματα και τους εχθρούς. 

Αλλά νομίζω ότι ξέφυγα. Ακολουθεί βίντεο με τη Liz Neves, η οποία δεν προαβαίνει να πουλάει.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ