Θα καπνίζατε το τσάι σας;

Facebook Twitter
0

Η Liz Neves ζούσε στο Μπρούκλιν και δούλευε σε διαφημιστική. Της άρεσαν τα βιολογικά προϊόντα, τα χειροποίητα καλλυντικά, τα αγνά βαμβακερά υφάσματα και τα iPad. Κάποια στιγμή αποφάσισε ότι η ζωή της στη διαφημιστική δεν την ικανοποιούσε κι αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της. Άνοιξε μαγαζί με (δεν θα το μαντεύατε!) χειροποίητα καλλυντικά, το οποίο πήγαινε έτσι κι έτσι.

Μέχρι που σκέφτηκε το προϊόν που έσπασε όλα τα ταμεία: Τσάι από βότανα που καπνίζεται. Γιατί να καπνίζεται, θα ρωτούσε κανείς. Γιατί αν πινόταν τώρα δε θα διαβάζατε γι’ αυτό. Μίγματα βοτάνων για ροφήματα υπάρχουν σε εκατομμύρια συνδυασμούς σε όλα τα σπίτια, υπάρχει κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα; Φαίνεται ότι υπάρχει, και είναι η σκανδαλιστική αίσθηση παρανομίας που κάνει θραύση. Το ότι καπνίζεις όπως οι Ινδιάνοι, αλλά όχι όπως οι σύγχρονοι τριτοκοσμικοί, αν και οι Ινδιάνοι κάπνιζαν το γνωστό μας ταμπάκο. Και ότι δεν κάνεις κακό στην υγεία σου.

Σίγουρα όχι; Όχι και τόσο σίγουρα – χωρίς να μπορώ να το αποδείξω. Με πονηρεύει το γεγονός ότι η ίδια συνιστά να μην το καπνίζετε κάθε μέρα, ούτε για περισσότερο από δύο εβδομάδες και όχι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης η ίδια λέει ότι «κάτι που καπνίζεται δε μπορεί να είναι πολύ καλό.» Όμως, προσφέρει «χαλάρωση» και «ζωντανά όνειρα.»

Τα συστατικά δεν είναι μυστικά, και μάλιστα πρόκειται για φυτά που υπάρχουν στη Μεσόγειο. Είναι ένα μίγμα που αποτελείται από φλόμο (ή γαλατσίδα, αρτεμισία (ή αψιθιά), νταμιάνα (ή τουρνέρα), βήχιον (ή χαμαιλεύκη) και τέλος, λεβάντα. Η αψιθιά, καλά καταλάβατε, είναι το φυτό από το οποίο φτιάχνεται το αψέντι. Ψάχνοντας περισσότερα βρήκα και τις «μαγικές» της ιδιότητες, και μία από αυτές θα καθησυχάσει όσους φοβούνται ότι θα τους δηλητηριάσουν:

Αν τοποθετήσετε αψιθιά κάτω από το μαξιλάρι σας, θα σας φέρει προφητικά όνειρα και θα σας βοηθήσει να πετύχετε ευκολότερα αστρική προβολή.

Διαφορετικά, κάψτε αψιθιά μαζί με σανταλόξυλο στο καρβουνάκι για να σας ενδυναμώσει την ενόραση και τις μαντικές σας ικανότητες.

Βράστε αψιθιά και με το αφέψημα, περάστε με ένα βαμβάκι την μαγική σας σφαίρα ή τον καθρέφτη που χρησιμοποιείτε για να βλέπετε το μέλλον.

Έχετε ένα σακουλάκι με αψιθιά μαζί σας για να μην μπορούν να σας δηλητηριάσουν.

Κρεμάστε ένα πουγκί με αψιθιά στην είσοδο του σπιτιού σας για να μην μπορούν να μπουν δαιμόνια.

Τέλος, σύμφωνα με Σμυρνιές μάγισσες, η παρουσία της αψιθιάς στην είσοδο του σπιτιού σας είναι αρκετή για να το προστατεύσει από τα κακά πνεύματα και τους εχθρούς. 

Αλλά νομίζω ότι ξέφυγα. Ακολουθεί βίντεο με τη Liz Neves, η οποία δεν προαβαίνει να πουλάει.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ