Τι κρασιά θα δοκιμάσουμε φέτος στα ΒορΟινά;

Τι κρασιά θα δοκιμάσουμε φέτος στα ΒορΟινά; Facebook Twitter
0

Τι κρασιά θα δοκιμάσουμε φέτος στα ΒορΟινά; Facebook Twitter
Τα ΒορΟινά θα φιλοξενήσουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων που θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2015, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ένωσης των Οινοχόων στην Αυστρία το 2017.


Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους με τους οινόφιλους της Αθήνας, οι οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας θα φέρουν την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 στην πρωτεύουσα τον οινικό πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα και θα τον παρουσιάσουν στην καθιερωμένη εκδήλωση γευσιγνωσίας «Τα ΒορΟινά», που κατά παράδοση πλέον εγκαινιάζει οινικά τη νέα χρονιά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει στη διάθεση των οινόφιλων για δοκιμές και συγκρίσεις μια μεγάλη συλλογή από επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και ξένων ποικιλιών που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας. Η φετινή εκδήλωση συνδυάζεται με δύο ξεχωριστά οινικά γεγονότα. Τα ΒορΟινά θα φιλοξενήσουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων που θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2015, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ένωσης των Οινοχόων στην Αυστρία το 2017. Η τελική φάση του διαγωνισμού θα είναι ανοιχτή στο κοινό, το οποίο θα μπορεί να παρακολουθήσει την αναμέτρηση σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε χώρο εστιατορίου. Παράλληλα, το δεκαήμερο από 23 Ιανουαρίου έως και 2 Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένο στους παραγωγούς της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», καθώς σε επιλεγμένα σημεία στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν οινικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις που θα καλωσορίσουν τους παραγωγούς-μέλη της ένωσης, φέρνοντας στο προσκήνιο τις οινικές τους δημιουργίες. Οι ΒορΟινές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν βραδιές γνωριμίας με τους παραγωγούς και τα κρασιά τους, μαθήματα μαγειρικής, παρουσιάσεις, σεμινάρια και masterclasses, ενώ επιλεγμένα εστιατόρια, μπαρ, café και wine bars θα προβάλλουν με τον δικό τους τρόπο το βορειοελλαδίτικο κρασί μέσα από εμπλουτισμένες οινικές λίστες, θεματικές βραδιές και ειδικά μενού που θα ετοιμάσουν προς τιμή των ΒορΟινών. Η έκθεση θα γίνει στο ξενοδοχείο «Grande Bretagne», με διοργανωτή την ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

Τι κρασιά θα δοκιμάσουμε φέτος στα ΒορΟινά; Facebook Twitter
Οι ΒορΟινές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν βραδιές γνωριμίας με τους παραγωγούς και τα κρασιά τους, μαθήματα μαγειρικής, παρουσιάσεις, σεμινάρια και masterclasses.

☛Ώρες λειτουργίας: 11.00-17.00 για επαγγελματίες (είσοδος με πρόσκληση/επαγγελματική κάρτα), 17.00-22.00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος: 5 ευρώ).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ