ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Τι θα πει συκομαΐδα;

Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter
6

Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter

Αν τα έβρισκα θα τα έτρωγα; Αν το ήξερα θα το αγόραζα; Αν το πουλούσαν στο σινεμά θα το προτιμούσα από τα τσιπς; Α! Τί είναι αυτό, νόστιμο είναι… Από τί είναι φτιαγμένο αυτό; Τί θα πείσυκομαΐδα;

Η νεολαία τα αγνοεί παντελώς, οι μεγαλύτεροι κάτι θυμόμαστε… Οι καντίνες των σχολείων, των σινεμά και των μεγάλων επιχειρήσεων, οι αεροπορικές εταιρίες και τα περίπτερα δεν τα προσφέρουν: Τα ελληνικά σνακ είναι άφαντα.

Είναι νόστιμα, θρεπτικά αλλά δυσεύρετα! Το κάθε ένα έχει πίσω του μιά μεγάλη ή μικρή ιστορία, μερικά από αυτά είναι φτιαγμένα με προιόντα ελληνικά και διαλεχτά (με ονομασία προέλευσης ΠΟΠ ή ονομασία Προστατευμένης Γεωγραφικής Ενδειξης (ΠΓΕ). Τα πιό πολλά είναι συσκευασμένα όμορφα και εξάγονται στο εξωτερικό.

Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter
 

Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter

Κάναμε μιά γευσιγνωσία στο Lifokitchen με ελληνικά σνακ και όλοι ξεχώρισαν ένα προιόν που τους άρεσε ιδιαίτερα.

Τη πρώτη θέση κατέκτησαν το μαλακό Μαντολάτο Χιώτικου μανταρινιού, ένα γκοφρετάκι από τη Μυροβόλο Χίο μαζί με το Αριάνι και το Ξυνόγαλο, όλα τα παιδιά του γραφείου θα τα προτιμούσαν.

Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter
 

Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter

Για μεγαλύτερες πείνες διάλεξαν τις φρυγανιές σικάλεως χωρίς ζάχαρη του Μανδραγόρα και τα κριτσίνια Ντουρουντούς με χαρουπάλευρο (που τους δίνει και τη γλυκειά τους γεύση) συνδιάστηκε με το σαλαμάκι αέρος Ευρυτανίας σούπερ ψιλοκομμένο.

Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter
 

Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter
Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter

Τα τσιπς από λαζανόφυλλα με πάπρικα ήταν αυτά που καταναλώθηκαν πρώτα αλλά -αν και εκτιμήθηκε- συζητήθηκε η ένδειξη στη συσκευασία ότι περιέχουν γλουτένη. 

Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter
 

Οι χυμοί από κόκκινο και λευκό σταφύλι ευχηθήκαμε όλοι να έμπαιναν στις καντίνες των σχολείων δίπλα στα αναψυκτικά όπως και όλα τα σνακ με σύκο που βγαίνουν πλέον σε πολλές παραλλαγές. (Ευχάριστη έκπληξη :τα συκο-σνακ είναι στεγνά και δεν κολλάνε στα δάκτυλα όπως παλιότερα!).

Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter
 

Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter
Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter

Θα μας άρεσε να βλέπαμε τη πίτα φράουλα-καρύδι (που μοιάζει με χαλβαδόπιτα αλλά πιό φίνα και λιγότερο γλυκειά) σε μίνι συσκευασία στις αεροπορικές μας εταιρίες, όπως και το μελεκούνι της Ρόδου σαν μικρούς πρέσβεις της ελληνικής γεύσης που τόσο διαφημίζεται τελευταία αλλά… Σταφίδες, αμυγδαλωτά με πορτοκάλι και χυμός ρόδι επίσης εκτιμήθηκαν και η έκπληξη ήταν το ντολμαδάκι (!) και οι ελιές θρούμπες Θάσου. Ναί, θα έπαιρναν ντολμαδάκι σε βάζο και στο γραφείο!

Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter
Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter
Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter
Τι θα πει συκομαΐδα; Facebook Twitter

Όσα δοκιμάσαμε στη lifokitchen τα βρήκαμε στο παντοπωλείον Μεσογειακής διατροφής. Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου. Τηλ.: 210 - 3234612 

Γεύση
6

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT

σχόλια

4 σχόλια