Τι τρώει φέτος το καλοκαίρι η Αθήνα;

DRY Facebook Twitter
Το μενού του Dry Caffe & Spuntino ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία υψηλής ποιότητας, με τη σεφ Ειρήνη Κοσμά να δημιουργεί casual πιάτα εξαιρετικά νόστιμα.
0

Dry Caffe & Spuntino

Στιγμές χαλάρωσης με ιταλική φινέτσα και εμπνευσμένες γεύσεις.

Το Dry Caffe & Spuntino είναι μια πινελιά βόρειας Ιταλίας στο κέντρο της Αθήνας κι αυτό από μόνο του το κάνει να ξεχωρίζει. Γιατί, όπως και να το κάνεις, η φινέτσα και το στυλ γεννήθηκαν στη γειτονική χώρα και μεταφέρονται εδώ μέσα από την αισθητική ενός χώρου. Εδώ θα απολαύσεις, καταρχάς, εξαιρετικό καφέ –έναν από τους καλύτερους Arabica που έχεις δοκιμάσει– με τη συνοδεία σνακ που αλλάζουν το επίπεδο της κατηγορίας. Εννοείται πως όλα τα υλικά αντιπροσωπεύουν υπερήφανα την ιταλική παράδοση που αναδεικνύεται σε κάθε γεύση.

Το μενού του Dry Caffe & Spuntino ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία υψηλής ποιότητας, με τη σεφ Ειρήνη Κοσμά να δημιουργεί casual πιάτα εξαιρετικά νόστιμα. Με επιρροές από την ιταλική κουζίνα, αλλά έμπνευση που έρχεται από παντού, ο κατάλογος περιλαμβάνει προτάσεις σε πίτσα –πρέπει να δοκιμάσεις αυτή με την γκοργκοντζόλα, το λάδι τρούφας και το εξαιρετικό προσούτο Πάρμας– αλλά και μια σειρά από εκλεκτά πιάτα που έχουν μαγειρευτεί αριστοτεχνικά.

Dry Caffe & Spuntino Facebook Twitter

Στα must try, οι ταλιατέλες με πέστο βασιλικού και ολόκληρη μοτσαρέλα burrata –εκπληκτική η στιγμή που τη σπας με το πιρούνι σου–, ενώ το μπιφτέκι black angus είναι από τα πιο νόστιμα που θα απολαύσεις. Στη συνοδεία θα απολαύσεις τη δροσερή σαλάτα με τρίχρωμη βασιλική κινόα, ρόδι, αβοκάντο και dressing από τσίλι και, φυσικά, θα συνδυάσεις τις γεύσεις με κάποιο από τα κρασιά της προσεγμένης λίστας.

Το Dry Caffe & Spuntino γίνεται προορισμός τα Σαββατοκύριακα για brunch που σε εκπλήσσει ευχάριστα, π.χ. με το προζυμένιο ψωμί σε φωλιά αβοκάντο και το ποσέ αυγό που κρύβεται καλά στο εσωτερικό του. Όποια στιγμή της ημέρας κι αν βρεθείς στο Dry Caffe & Spuntino, σε περιμένει μια φροντίδα που αφορά όλες τις αισθήσεις και σε κάνει να νιώσεις αυτό ακριβώς που αναζητάς, απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία. 

Κουμπάρη 5, πλ. Κολωνακίου, 210 3628782, Facebook: DRY Caffe & Spuntino, Instagram: dry_caffe_spuntino 

Point-a

Το σημείο που σε καλεί να δεις την Αθήνα αλλιώς.

POINT A Facebook Twitter

Κάποιες φορές, για να εκτιμήσεις την Αθήνα, πρέπει να τη δεις από ψηλά. Σαν να έχεις αποκοπεί από το σώμα σου και να κοιτάς προς τα κάτω για να αποκτήσεις μια διαφορετική οπτική της καθημερινότητάς σου. Στο rooftop του Point-a συμβαίνει ακριβώς αυτό. Κοιτάς γύρω σου με θαυμασμό και επιτέλους νιώθεις τη σύνδεση με αυτή την πανέμορφη πόλη. Δεν είναι μόνο η εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη αλλά και η θέα στο Μουσείο που σε μαγεύει αναπάντεχα, καθώς φωτίζονται τα εκθέματα με τη δύση του ήλιου. Το πρώτο μέρος της εμπειρίας έχει ξεκινήσει ήδη.

Ακολουθεί η γαστρονομική περιήγηση στη μεσογειακή κουζίνα από τους γνωστούς σεφ Μανώλη Μαυριγιαννάκη και Μάριο Πιρπιρίδη, που τιμούν την ελληνική παράδοση αλλά και τα προϊόντα του τόπου μας μέσα από δημιουργικά πιάτα. Αν δεν δοκιμάσεις τους λουκουμάδες με μανούρι Ελασσόνας που περιχύνονται με χρυσαφένιο μέλι και σουσάμι, θα στερηθείς μια μοναδική γευστική έκπληξη. Το ναξιώτικο πάτουδο με αρνάκι, σέσκουλα, γλυκοπατάτα και ψητά σκόρδα είναι must try, ενώ το κερκυραϊκό σοφρίτο από μοσχαρίσιο φιλέτο μεταφέρει τη νησιώτικη συνταγή στην καλύτερη εκδοχή της.

POINT A Facebook Twitter

Το μπαρ που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του Point-a έρχεται να συμπληρώσει τη μοναδικότητα των στιγμών με μια signature cocktail list που επιμελείται η ομάδα Barflies. Στις προτάσεις θα βρεις ένα εξαιρετικό πάντρεμα αρωμάτων των ελληνικών βοτάνων με τη δυναμική των εγχώριων αποσταγμάτων. Ιδανικός προορισμός για τις νύχτες μετά το Ηρώδειον, το roof garden του Herodion Hotel σε καλωσορίζει σε μια αυθεντική ατμόσφαιρα χαλάρωσης.

Αυτή η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο μαγική τις καλοκαιρινές νύχτες με πανσέληνο που γιορτάζονται ξεχωριστά, με ανάλογες μουσικές από τους guest DJs. Εδώ, στο Point-a, η Αθήνα μοιάζει με την πόλη που λατρεύεις.

Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη, 210 9236832, acropolispoint.com, Facebook: acropolispoint, Instagram: pointarestaurant

Souvla House

Παραδοσιακές γεύσεις, φτιαγμένες με φροντίδα και μεράκι.

SOUVLA Facebook Twitter

To Souvla House γράφεται στα αγγλικά για να δείξει το αυτονόητο, ότι ορισμένες γευστικές παραδόσεις δεν μεταφράζονται σε άλλη γλώσσα, αφού αποτελούν αποκλειστικό κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Η σούβλα, ως κορυφαία επιλογή street food, αναδεικνύει σε αυτό το στέκι τη νοστιμιά των εκλεκτών κρεάτων αλλά και την αριστοτεχνική διαδικασία, που θέλει υπομονή και πολύ μεράκι.

Στο Souvla House θα βρεις ό,τι λιγουρεύεσαι κι ακόμα περισσότερα, αφού, πέρα από το χοιρινό κοντοσούβλι, το κοτόπουλο και το φρυγαδέλι, καθημερινά ψήνονται γουρουνοπούλα, αρνί, κοκορέτσι και σπληνάντερο, όλα λαχταριστά και πεντανόστιμα. Οι σούβλες είναι χειροποίητες, κι αυτό από μόνο του κάνει τη διαφορά στη γεύση. Η σπιτική φροντίδα και η ποιότητα των υλικών γίνονται βάση σε κάθε πιάτο που θα δοκιμάσεις!

SOUVLA Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Αν είσαι φαν του τυλιχτού, εκτός από τις κλασικές επιλογές, μπορείς να διαλέξεις πίτα με γουρουνοπούλα, κοκορέτσι ή κοντοσούβλι, που δεν μοιάζουν με ό,τι έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Εξαιρετικά και τα καλαμάκια που φτιάχνονται στο χέρι –ναι, περνάνε ένα-ένα τα τρυφερά κομμάτια κρέατος–, γι’ αυτό είναι πληθωρικά σε μέγεθος αλλά και σε γεύση. Μην παραλείψεις με τίποτα το καλαμάκι κοτόπουλο που μαρινάρεται σε συνταγή του Souvla House και ξεφεύγει σε νοστιμιά. Θα το συνοδεύσεις με πατάτες τηγανητές που καθαρίζονται και κόβονται στο χέρι –αυτό δεν συγκρίνεται με τίποτα– και εξαιρετικές σαλάτες.

Η ανατολίτικη φατούς με ψιλοκομμένα λαχανικά και τσιπς αραβικής πίτας είναι μία από τις δροσερές επιλογές που ταιριάζει ιδανικά με τα πιάτα του Souvla House. Ένα στέκι που στρώνει τα τραπεζάκια του στην πλατεία του Προφήτη Ηλία και γίνεται προορισμός για καλοκαιρινές βόλτες που μυρίζουν Ελλάδα. 

Υμηττού 130 & Βρυάξιδος 23, Παγκράτι, 210 7514897, Facebook: Souvla House, Instagram: souvlahouse.gr. Εκτός από τις τηλεφωνικές παραγγελίες, μπορείς να παραγγείλεις online στο souvla.gr

Στοά Καΐρη all-day bar

Το ιστορικό κτίριο γίνεται σημείο αναφοράς, όπου το παρόν συναντά το παρελθόν.

STOA KAIRI Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Οι στοές της Αθήνας μοιάζουν με μικρές κοινωνίες που βρίσκονται καλά κρυμμένες μέσα στην καθημερινότητα της πόλης. Γειτονιές με τους δικούς τους κανόνες, τα δικά τους μυστικά και, φυσικά, τη δική τους μοναδική ιστορία που γράφεται εδώ και χρόνια, διαμορφώνοντας μια αυθύπαρκτη, και ίσως ανυπότακτη, κοινότητα.


Η Στοά Καΐρη είναι η πρώτη στοά των Αθηνών, καθώς ιδρύθηκε το 1934, και έχει φιλοξενήσει κάποια από τα πιο σημαντικά ονόματα βιοτεχνών. Σημείο κατατατεθέν αυτής της κλειστής γειτονιάς είναι το γνωστό οπλοτεχνουργείο της οικογένειας Παπαϊωάννου, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο ίδιο σημείο και συνδέεται με την ιστορία της.

Εμπνευσμένη από την ατμόσφαιρα που αποπνέει αυτή γωνιά του ιστορικού κέντρου, η Μαρία Βαρκάρη-Δημητρίου, ιδιοκτήτρια ενός από τα ακίνητα και διαχειρίστρια του κτιρίου, πήρε την απόφαση να ανακαινίσει τη Στοά Καΐρη ώστε να την αναδείξει το παρελθόν της και να ανασύρει μια ποιότητα αισθητικής που έρχεται από παλιά. Και το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο, διατηρώντας τη vintage αίσθηση μέσα από έναν σχεδιασμό που συγκινεί με τις αναφορές του στην αριστοκρατική Αθήνα του χτες.

Το παλιό καφενείο της Στοάς Καΐρη έγινε σημείο συνάντησης για όλη την ημέρα, προσφέροντας από το πρωί εξαιρετικό καφέ, brunch, γεύσεις και κοκτέιλ σε ένα vintage περιβάλλον όπου κάθε λεπτομέρεια αποτελεί κομμάτι της αστικής ιστορίας.

STOA KAIRI Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Ο σεφ Μιχαήλ Ζάχαρης –δεν θα μπορούσες να σκεφτείς πιο ταιριαστό συνδυασμό για τον χώρο– δημιουργεί στην κουζίνα του all-day bar μικρά αριστουργήματα, συνδυάζοντας την ελληνική παράδοση με τις διεθνείς τάσεις. Τα ντολμαδάκια με μυρωδικά και καπνιστή πέστροφα, τα tacos με σουτζουκάκια, κρέμα αβοκάντο και πέρλες μαύρου σκόρδου, αλλά και τα pancakes με νεαρό σπανάκι και ξινοτύρι Νάξου είναι κάποιες από τις προτάσεις που πρέπει να γευτείς από ένα μενού που διατηρεί τον κοσμοπολίτικο αέρα του, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τα εκλεκτά προϊόντα του τόπου μας.

Η νύχτα στη Στοά Καΐρη είναι μια ξεχωριστή υπόθεση, με τραπεζάκια που απλώνονται παντού, σαν μικρές χρονοκάψουλες που θα σε παρασύρουν μακριά από την καθημερινότητα της Αθήνας. Η signature cocktail list περιλαμβάνει δροσιστικές μείξεις που ορίζουν την καλοκαιρινή σου διάθεση. Must try το Mama Banana, το Daiquiri με Artesano white rum αλλά και το Cherry Julep με Buffalo Trace, Sailor Jerry basil και bitter.

All-day σημείο αναφοράς, η Στοά Καΐρη είναι προορισμός όταν θέλεις να χαθείς μέσα στην ατμόσφαιρα μια άλλης εποχής, ενώ γεύεσαι με όλες σου τις αισθήσεις όλα όσα έχει να σου προσφέρει.

Καΐρη 6, 210 0109748, Facebook: ΣΤΟΑ ΚΑΪΡΗ, all-day bar, Instagram: stoakairithebar

Chilangos Taqueria & Tequileria

Η γιορτινή του ατμόσφαιρα ήρθε και στα Μελίσσια.

CHILLANGOS Facebook Twitter

Χρώματα που αλλάζουν τη διάθεση με την έντασή τους, γεύσεις που αλλάζουν τη συνήθεια της διασκέδασης, κοκτέιλ που βγάζουν τον καλύτερο εαυτό σου. Αυτές είναι οι στιγμές στο Chilangos. Το στέκι που έρχεται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού και φέρνει την πιο χαρούμενη πλευρά του Μεξικού στην Αθήνα για να αποδείξει πόσο οικεία μοιάζει σ’ εμάς αυτή η κουλτούρα.

Tacos σε διαφορετικές εκδοχές –όλα πεντανόστιμα– και τεκίλα σε διαφορετικές μείξεις για να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει σ’ εσένα. Το Chilangos –που παίρνει το όνομά του από τους κατοίκους του New Mexico– είναι η εμπειρία που πρέπει να ζήσεις και πλέον θα βρεις και στα Μελίσσια, στο νέο στέκι που μόλις έφτασε στην Παναγή Τσαλδάρη.

CHILLANGOS Facebook Twitter

Σε μια αυλή που σε κάνει να ξεχάσεις την αληθινή σου γεωγραφική θέση θα βρεις όλα εκείνα τα πιάτα με την πληθωρική νοστιμιά που θα σε μυήσουν σε μια ιδιαίτερη γαστρονομία. Fajitas, quesadillas, burritos και, φυσικά, τα τρομερά tacos με τη χειροποίητη πίτα από καλαμπόκι, σπανάκι ή μπλε καλαμπόκι (!), που θα σε ενθουσιάσουν. Must-try το Tacos de Camarones με γαρίδα παναρισμένη σε panko πάνω σε μους αβοκάντο, iceberg, micro greens και chipotle mayo, αλλά και οι Fajitas con Puerco με χοιρινό κιλότο σασίμι και stir-fry λαχανικά.

Δίπλα στις γεύσεις θα απολαύσεις τα κοκτέιλ που ξεκινούν από νωρίς –η Spicy Tommy’s Margarita είναι άκρως εντυπωσιακή– και μετατρέπουν το στέκι του Χολαργού αλλά και την αυλή στα Μελίσσια σε μια μικρή φιέστα. Άλλωστε αυτό είναι που κάνει το Chilangos να ξεχωρίζει, μια ατμόσφαιρα που μοιάζει με αυτοσχέδια γιορτή, όποια στιγμή κι αν βρεθείς εκεί.

Μεσογείων 258, Χολαργός, 210 6536293 / Παναγή Τσαλδάρη 31, Μελίσσια, 210 6134336. Facebook: Chilangos__, Instagram: chilangos__

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Η γευστική σου αναφορά κάθε φορά που αναζητάς ποιότητα και αυθεντική φροντίδα.

Τι τρώει φέτος η Αθήνα; Facebook Twitter
Χαλάνδρι

Ναι, είναι αλήθεια πως στην Αθήνα μπορείς να βρεις ό,τι θέλεις για να φας. Από το πιο γκουρμέ μέχρι το πιο street, υπάρχουν δεκάδες επιλογές για να γνωρίσεις κάτι διαφορετικό. Όμως για κάποιον λόγο, κάθε φορά που θέλεις να απολαύσεις πραγματικά μια γευστική βόλτα, τα βήματά σου σε οδηγούν στο όνομα που εδώ και χρόνια ταυτίζεται όχι μόνο με το καλό φαγητό αλλά και με την οικεία ατμόσφαιρα που σε καλωσορίζει σαν έναν καλό φίλο.

Ο Τζίτζικας και Μέρμηγκας, πρώτος διδάξας της κατηγορίας «νεο-μπακάλικο», συνδέει το όνομά του με μια ολόκληρη κατηγορία μεζεδοπωλείου, αφού εδώ συνάντησες για πρώτη φορά τη διακόσμηση που σε μεταφέρει σε άλλες δεκαετίες, ενώ ταυτόχρονα οι συνταγές σε ταξιδεύουν στη σύγχρονη κουζίνα. Και την πρώτη φορά δεν την ξεχνάς εύκολα, την αναζητάς σαν τον πρώτο σου έρωτα, που παραμένει κρυφό κολληματάκι και σε τραβάει κοντά του.

Κι επειδή το «κοντά» είναι σχετικό σε αυτή την πόλη, ο Τζίτζικας και Μέρμηγκας φρόντισε να βρίσκεται πραγματικά δίπλα σου, με τέσσερα σημεία που ξεδιπλώνουν τη φιλοσοφία της αυθεντικής φροντίδας και της υψηλής ποιότητας. Από την οδό Μητροπόλεως –πιο κεντρικά δεν γίνεται– μέχρι τη χαρακτηριστική αυλή στο Χαλάνδρι και από το στέκι της Κηφισιάς μέχρι την πλατεία Παπαδιαμάντη στα Πατήσια, όπου ξεκίνησαν όλα –εδώ ψήνουν στα κάρβουνα–, αυτό το όνομα βρίσκεται ακριβώς εκεί που θέλεις, όταν επιθυμείς να απολαύσεις τις γνώριμες γεύσεις του. 

TZITZIKAS MERMIGKAS Facebook Twitter
Πατήσια

Ένα μενού βασισμένο στην ελληνική παράδοση, που δέχεται με χαρά τη δημιουργική ματιά των σεφ και παρουσιάζει προτάσεις όπου πρωταγωνιστούν οι εκλεκτές πρώτες ύλες που παράγει ο τόπος μας. Δεν μπορείς να μη δοκιμάσεις τη σαλάτα με μαριναρισμένο κολοκύθι, γραβιέρα Νάξου και αβοκάντο, τη βιολογική φάβα Διλόφου, το πολίτικο κεμπάπ ή το κατσικάκι με δενδρολίβανο. Ο κατάλογος του Τζίτζικα και Μέρμηγκα είναι μια πρόσκληση στην ελληνική γαστρονομία μέσα από πιάτα που θέλεις να μοιράζεσαι με την παρέα σου, καθώς απολαμβάνεις κάποιο από τα κρασιά της λίστας –φόρος τιμής στον ελληνικό αμπελώνα– ή το εκπληκτικό in house κρασάκι που συνοδεύει εξαιρετικά τις γεύσεις. 

Εννοείται πως τα αποστάγματα έχουν τη δική τους θέση στο τραπέζι σου, κυρίως αυτή την εποχή, αφού πάνε χέρι-χέρι με την καλοκαιρινή διάθεση. Αυτήν τη διάθεση θα βρεις όποιο από τα τέσσερα στέκια κι αν επιλέξεις, ενώ θα απολαμβάνεις όλη εκείνη την οικειότητα που κάνει τον Τζίτζικα και Μέρμηγκα σημείο αναφοράς για τη γευστική σου αναζήτηση.

Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, 210 3247607 /  Δροσίνη 12, Κηφισιά, 210 6230080 / Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι / Πλ. Παπαδιαμάντη 4, Πατήσια, 210 2232376, www.tzitzikasmermigas.gr, Facebook: Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας, Instagram: tzitzikasmermigkas 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ