Τι τρώνε οι ερωτευμένοι;

Τι τρώνε οι ερωτευμένοι; Facebook Twitter
0

ΤοT-Palaceστην πλατεία Συντάγματος (Β. Γεωργίου 3, 210 3222210, στο ισόγειο του ξενοδοχείου King George). Hip περιβάλλον, οι πίνακες του Κακανιά και η πολύ ωραία μουσική είναι το τέλειο setting για τα glamorous ζευγάρια.

ΤοPecoraNera(Σεβαστουπόλεως 158, Αμπελόκηποι, 210 6914183) είναι σταθερή αξία στους Αμπελόκηπους και δεν είναι μόνο για τα μαύρα πρόβατα. Χωράει και αγαπημένα ζευγάρια...

Στην Πειραιώς 80, το Βαρούλκοέχει το καλύτερο ψάρι μαζί με το Milosστο Χίλτον. Αν είστε στα παράλια προτιμήστε την Καλντέρα(Λεωφ. Ποσειδώνος 54, Π. Φάληρο, 210 9839636), το αιγαιοπελαγίτικο ντεκόρ θα σας θυμίσει τις διακοπές στην Πάρο το καλοκαίρι. Ζητήστε όστρακα, κυδώνια και σαμπάνια.

Όστρακα, και πιο συγκεκριμένα μύδια, θα βρείτε στο κατεξοχήν μέρος γι' αυτά στην Αθήνα: το Avalon(Λεωκορίου 20 & Σαρρή 210 3310572). Είναι η καταλληλότερη μέρα του κόσμου γι' αυτό!

Όσο θα είστε στο Hilton, σπουδαίες επιλογές σας περιμένουν και στο εστιατόριο Βυζαντινόμε άφθονη σαμπάνια και «εκρηκτικές» γευστικές προτάσεις που επιφυλάσσει για εκείνη τη νύχτα ο chef Andreas Scheuregger, όπως γαρίδες με σάλτσα γλυκού τσίλι, σούπα κολοκύθας με τζίντζερ, σολομό με πολέντα και σάλτσα αστακού, μύδια με σάλτσα κάρι. Στο μπουφέ γλυκών η σοκολάτα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο: brownies, κέικ, τρούφες, τάρτες αλλά και ποικιλία φρούτων σε συντριβάνι σοκολάτας!

ΣτοEl Bandoneon(Β. Μπενάκη 7, Πλ. Μεταξουργείου 210 5224346) ερωτευτείτε χορεύοντας ταγκό στο πιο σέξι μέρος της Αθήνας.

ΣτηΝοστιμιά(Αμφικτύωνος 18 & Βασίλης, 210 3450091) σας περιμένουν γεμιστά ζυμαρικά, σορμπέ ρόδι και άρωμα μέντας αλλά και ένα θεαματικό ψαρονέφρι για κυρίως.

Ο σεφ Χρήστος Ελευθερίου στο Culto(Λασκαράτου 13, Άνω Πατήσια, 210 2288441) ετοίμασε ένα μενού με πολύ ερωτικές τροφές...

Για έθνικ έρωτες, ανάψτε φωτιές με μια βόλτα στο Kosebasi(Zησιμοπούλου 7β & Λαζαράκη 45 Γλυφάδα 210 8940170). Δοκιμάστε όλες τις σαλάτες και τα πρώτα. Θα σας μεταφέρουν αυτόματα κάπου στο Βόσπορο. Και μετά, καυτερά κεμπάμπ. Το τελειότερο στο τούρκικο φαγητό.

Αν πάλι είστε fan της ασιατικής κουζίνας, τότε στο AsiaFresh(Μ. Αλεξάνδρου 2-6, Πλ. Καραϊσκάκη, 210 5201600. Στο Ξενοδοχείο Athens Imperial) θα βρείτε το απόλυτα hip/Asian φαγητό και περιβάλλον.

Για τάπας στο Salero(Βαλτετσίου 51, 210 3813358). Με μικρά μεζεδάκια από την Ισπανία θα τα πείτε όλα για την αγάπη που σας δένει...

Για πιο multi culti έρωτες, το Caminito(M. Aλεξάνδρου 30 & Πέρδικα 2, Μεταξουργείο, 210 5244661) είναι η καλύτερη επιλογή!

ΤοTirbuson(Κωνσταντινουπόλεως 104, 210 3410107) είναι σούπερ για τους ερωτευμένους. Υπέροχο ελληνικό φαγητό και πολύ καλά κρασιά. Όλοι μιλάνε γι' αυτό το τηγανόψωμο πάντως...

ΣτοJacksonHall(Μηλιώνη 4, Κολωνάκι, 210 3616098) αν κάνει καλό καιρό να καθίσετε στον πεζόδρομο. Να βλέπουν όλοι πόσο ερωτευμένοι είστε, την ώρα που της δίνεις μια μπουκιά από το American cheeseburger σου!

Πηγαίνετε στον Κατσούρμπο(Αμύντα 2, Παγκράτι, 210 7222167) για masterclass στην κρητική κουζίνα με σκηνικό μια από τις πιο ρομαντικές πλατείες της Αθήνας.

ΣτοPastaLaVista(Βουτάδων 58, Γκάζι 210 3462092) μοιραστείτε μια μακαρονάδα όπως η Λαίδη κι ο Αλήτης στο πασίγνωστο καρτούν της Ντίσνεϊ. Και επίσης πάρτε όλα τα starters από τον κατάλογο. Είναι σούπερ.

ΤοUrban(Βουτάδων 50, Γκάζι 210 3417606) έχει τέλεια κοκτέιλ εκτός από το πολύ καλό φαγητό του. Το ντεκόρ είναι πραγματικά cool.

Για τους λάτρεις του κρασιού το WhispersOfWine(Αγίου Κωνσταντίνου 48, Μαρούσι, 210 6179051) έχει την απόλυτη κάβα. Και το ανάλογο μενού για ένα τέτοιο wine bar.

ΤοΑθήρι(Πλαταιών 15, 210 3462983) με τις μαγευτικές γευστικές προτάσεις του κυρίου Καρδάση θα είναι η έκπληξη της χρονιάς, ακόμα και για τους ερωτευμένους.

Cippolino(Δερβενίων 4 & Ασκληπίου, 210 3632780), Dalproffessore(Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου 22, Μαρούσι, 210 6149000) και IlPostino(Γριβαίων 3, Κολωνάκι 210 3641414), για αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και μια εγγυημένα όμορφη βραδιά.

Στο θερμαινόμενο κήπο της Ροζαλίας(Βαλτετσίου 59, 210 3821685) δοκιμάστε τα απίθανα κρέατα του φημισμένου εξαρχειώτικου μαγαζιού.

ΣτοΑυγολέμονο(Παρασκευοπούλου 74, Ν. Σμύρνη, 210 9401401) λιγωθείτε με τα σπουδαία πολίτικα γλυκά. Όχι ότι η ελληνική κουζίνα του πάει πίσω...

ΣτηνΑνεμώσσα(Εθν. Αντιστάσεως 71, Πλ. Καισσαριανής, 210 7234209) θα περάσετε τέλεια με ωραία μεζεδάκια και ζωντανή μουσική.

ΗΜάσα(Εθνικής Αντιστάσεως 240-244, 210 7236177) με το επιβλητικό της ντεκόρ και το μεγάλο ενυδρείο θα σας χαρίσει μια όμορφη βραδιά.

ΤοΕπί της Πανόρμου(Πανόρμου 115, Αμπελόκηποι, 210 6928719) είναι το κατάλληλο μέρος για όλους εσάς τους Αθηναίους bohemians που ζείτε στην περιοχή.

Για τους ερωτευμένους της Αθήνας του Βορρά,LaCassalinga(Καποδιστρίου 64, Φιλοθέη, 210 6800200) καιRenovoPappas(Λ. Κηφισίας 222, Κηφισιά, 210 8018463). Και τα δύο μαγαζιά θα έχουν κάτι τέλειο να προτείνουν για couples ή singles που θέλουν να βγουν αυτή την παράξενη βραδιά.

Άλλες επιλογές για το βράδι των ερωτευμένων: Το Αρχοντικό(Έβρου 40, Αμπελόκηποι, 210 7776096) για μαθήματα σπιτικού φαγητού στη μέλλουσα σύζυγο. Στο Περί Ψυρρή(Τάκη 19, Ψυρρή, 210 3211995) θα φάτε καλά. Στην ταβέρνα του Μπύρη(Αλιμουσίων 14-16, Άνω Πετράλωνα, 210 3472471) παιδάκια βαρελίσιο κρασί και κόκκινα μάγουλα μετά στο κρύο! Η Μάνια(Αιγαίου 67 & Κυζίκου, Νέα Σμύρνη, 210 9315016). Αν παραγγείλετε γαμοπίλαφο, ξέρετε τι θα γίνει μετά!

ΟιSingles(Πλ. Αγίας Ειρήνης 4) θα κάνουν μια εξαίρεση το βράδυ των ερωτευμένων και θα φιλοξενούν couples αποκλειστικά!

Happy Valentine's Day!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT