Τρία εστιατόρια για καλό ψάρι και θαλασσινά

Τρία εστιατόρια για καλό ψάρι και θαλασσινά Facebook Twitter
0

Ιωλκός

Μεσογειακές γεύσεις με έμπνευση, που μυρίζουν θάλασσα....

«Ιωλκός» είναι η αρχαία ονομασία του Βόλου που αποτελεί την έμπνευση αλλά και τον τόπο καταγωγής του Αλέξη Κωνσταντά, ενός εκ των δύο ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το τσιπουράδικο της Γλυφάδας, το οποίο έχει εξελιχθεί σε γαστρονομικό προορισμό για όποιον θέλει να γευτεί ψάρια και θαλασσινά στην πιο αυθεντική και νόστιμη εκδοχή τους.

Μαζί του η Μαρία Παπαγεωργίου που φροντίζει για όλα, ώστε κάθε γεύμα στην Ιωλκό να είναι μια αξέχαστη εμπειρία που σε φέρνει πιο κοντά στη μεσογειακή κουζίνα και να σου αποκαλύπτει τον πλούτο της ελληνικής θάλασσας.

Έναν πλούτο που έρχεται καθημερινά από τη Λήμνο και τη Σύρο και αποτυπώνεται σε δημιουργικά πιάτα που μυρίζουν θάλασσα και συνοδεύονται από τσίπουρο και ούζο αποκλειστικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Το πλατό από φρέσκα όστρακα και το ταρτάρ κόκκινης φρέσκιας γαρίδας από την Ερμιόνη είναι κάποιες από τις προτάσεις στις οποίες τα φρέσκα υλικά συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο για να αναδείξουν ό,τι βγάζει η θάλασσα.

Άλλωστε, μοναδικός είναι και ο συνδυασμός των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την Ιωλκό, αφού το χαμόγελό τους σε κερδίζει και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε στέκι φίλων.

Ο χώρος, διακοσμημένος με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, σε καλωσορίζει σε μια γευστική εμπειρία που μυρίζει Ελλάδα και έχει την ατμόσφαιρα της ντόπιας φιλοξενίας.

Ιωλκός, Ζέππου 15, Γλυφάδα, 211 4111819,

Facebook, Instagram

 

Λούτσος

Κερδίζει το στοίχημα των θαλασσινών γεύσεων.

Τρία εστιατόρια για καλό ψάρι και θαλασσινά Facebook Twitter

Η υπόθεση «ψάρι» είναι ένα δύσκολο στοίχημα που, αν το κερδίσεις, γίνεσαι διά παντός γαστρονομικός προορισμός για τους πιο απαιτητικούς, εκείνους που εκτιμούν τη λεπτή γεύση των ψαρικών και των θαλασσινών και απολαμβάνουν συνταγές που αναδεικνύουν τον πλούτο της θάλασσας.

Ο Λούτσος κέρδισε όχι μόνο το στοίχημα της γεύσης αλλά και της ατμόσφαιρας, δημιουργώντας ένα χαλαρό περιβάλλον με αναφορές στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα σε μια πολύ πιο σύγχρονη εκδοχή, όπου επικρατεί το ξύλο στο φυσικό και στο λευκό χρώμα.

Η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί σε προϊδεάζει για όσα πρόκειται να γευτείς, με τα πιτάκια γαρίδας με ναξιώτικα τυριά, το σεβίτσε από ψάρι ημέρας, τα πικάντικα μύδια σαγανάκι με χλωρό τυρί, το φιλέτο από μυλοκόπι, σολομό ή ακόμα και γαύρο να ξεχωρίζουν, όπως πολλές ακόμα υπέροχες επιλογές που συνοδεύονται επάξια με τα κρασιά της πολύ καλά ενημερωμένης λίστας του Λούτσου.

Η ομάδα του εστιατορίου Family που βρίσκεται πίσω από την κουζίνα εγγυάται τις προσεγμένες πρώτες ύλες και τις εκπληκτικές καινοτομίες σε συνταγές της μεσογειακής παράδοσης, όπως η φάβα, που σε καλωσορίζει και αποκαλύπτει τις ιδιαίτερες γεύσεις που σε περιμένουν.

Εξάλλου, η δημιουργικότητα των πιάτων αποτυπώνεται και στην εμφάνισή τους, ολοκληρώνοντας τη γευστική εμπειρία που προστέθηκε πρόσφατα στην πλατεία της Βούλας. Όποια κι αν είναι η άποψή σου για τις θαλασσινές γεύσεις, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις!

Λούτσος, Βασιλέως Παύλου 76, Βούλα, 211 4112444

Facebook, Instagram

Ψαροχώρι

Γεύση χωρίς πολλά λόγια

Τρία εστιατόρια για καλό ψάρι και θαλασσινά Facebook Twitter

Κάποιες φορές η απλότητα είναι ό,τι πιο δύσκολο μπορείς να πετύχεις γιατί σε αφήνει γυμνό απέναντι στην ουσία των πραγμάτων. Στο Ψαροχώρι, η απλότητα βρίσκεται στο κέντρο της φιλοσοφίας του, γιατί εκείνο που μετράει τελικά είναι η ουσία των γεύσεων και τίποτα δεν πρέπει να σε αποσπά από αυτές.

Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες γίνονται βάση για συνταγές που παρουσιάζονται σε έναν λιτό κατάλογο, ο οποίος δεν σε κουράζει με την περιγραφή των υλικών και σε πείσμα των καιρών προτείνει πιάτα τα οποία απλώς είναι εξαιρετικά σε γεύση. Ο πλούτος της θάλασσας αποτυπώνεται σε μια σειρά από προτάσεις που δημιουργούν φανατικούς οπαδούς.

Γιατί στο Ψαροχώρι κάθε πιάτο έχει το δικό του κοινό που επιστρέφει ξανά και ξανά για να απολαύσει γευστικά ψάρια και θαλασσινά, έτσι όπως δεν τα έχει γευτεί αλλού.

Η ψαρόσουπα ξεδιπλώνει στο πιάτο σου όλα τα υλικά της, το φρικασέ με φιλέτο σφυρίδας είναι μια μαγειρευτή έκπληξη, το γιουβέτσι με μύδια προκαλεί με το άρωμα και τον συνδυασμό των υλικών, ενώ στις επιλογές που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις είναι το ψάρι σε κρούστα αλατιού που φλαμπάρεται μπροστά σου για να αποκαλύψει έναν γευστικό θησαυρό που έχει όλη τη φρεσκάδα της θάλασσας.

Αν, μάλιστα, ρωτήσεις τους ιδιοκτήτες, θα σου προτείνουν την απλή και ταπεινή φάβα που θα σε γυρίσει πίσω στη μαμαδίστικη κουζίνα της ελληνικής παράδοσης.

Μέσα σε ένα ολόλευκο περιβάλλον χωρίς περιττές φλυαρίες που σου επιτρέπει να μοιραστείς με την παρέα σου αυτήν την εμπειρία, το Ψαροχώρι προτείνει καθημερινά πιάτα ημέρας αλλά και εξαιρετικό χύμα κρασί για να συνοδεύσεις τις θαλασσινές γεύσεις. Γιατί εδώ η απλότητα είναι ένα στοίχημα που κερδήθηκε.

Ψαροχώρι, Τσόχα 21, Αθήνα, 210 6438691,

Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ