«Τσίμπημα» στο πόδι με άρωμα πολυτέλειας

«Τσίμπημα» στο πόδι με άρωμα πολυτέλειας Facebook Twitter
Χαζεύεις τη βιτρίνα με τα λιμπιστικά σάντουιτς, τις πίτσες, τις τάρτες. Τα θέλεις όλα. Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO
0

Στην καρδιά του θέρους άνοιξε το all day City Bar, δίπλα ακριβώς στο City Bistrο, στη στοά του City Link. Όμορφος χώρος, φτιαγμένος με γούστο και φίνα υλικά. Σου φτιάχνει τη διάθεση. Η αισθητική του ταιριάζει απόλυτα με το αδελφάκι του, City Bistrο, και δένει με την ατμοσφαιρική Στοά Σπυρομήλιου.

Χαζεύεις τη βιτρίνα με τα λιμπιστικά σάντουιτς, τις πίτσες, τις τάρτες. Τα θέλεις όλα. Το σπέσιαλ σάντουιτς ημέρας (€7) με ψωμί ολόφρεσκο, ωραία αλλαντικά και τυριά συνοδεύεται με δροσερή πράσινη σαλάτα ή τραγανά λαχανικά. Απέναντι από τη βιτρίνα, στην οποία φιγουράρουν οι νοστιμιές της ημέρας, βρίσκεται η μπάρα σε χάλκινα χρώματα. Πραγματικά εντυπωσιακή. Το wine bar υποστηρίζεται με τον καλύτερο τρόπο. Ο Νικόλας Γιαννόπουλος, βραβευμένος sommelier, έχει στήσει μια ενδιαφέρουσα οινική κάρτα και προσφέρει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις κρασί σε ποτήρι από είκοσι τέσσερις διαφορετικές ετικέτες του ελληνικού και παγκόσμιου αμπελώνα από το Enomatic (wine dispenser). Πώς; Σε μια πλαστική κάρτα «φορτώνεις» το χρηματικό ποσό που θέλεις να ξοδέψεις και χρεώνεσαι ανάλογα με την κατανάλωση που θα κάνεις. Η συντροφιά του ασύρτικου είναι ιδανική για τα σατινένια χτένια που ψήνονται με τραγανές φέτες chorizo και συνοδεύονται με μαρμελάδα ντομάτας (4 ευρώ το κομμάτι). Ωραιότατο και το αέρινο καρπάτσιο μοσχάρι (€10) όπως και ο συνδυασμός του κοτόπουλου με πέστο που ακομπανιάρει φρέσκια σαλάτα ροδάκινο (€7). Στο μενού φιγουράρει και ποικιλία τυριών (8 ευρώ η μικρή) αλλά και ποικιλία αλλαντικών (8 ευρώ η μικρή, 15 ευρώ η μεγάλη) που προσφέρονται για ωραίο τσιμπολόγημα, συνοδεία κάποιου κρασιού. Προτείνω να αφεθείτε στον επαγγελματισμό και στη διακριτική περιποίηση του προσωπικού, που κάνει το σέρβις συνώνυμο της φιλοξενίας.

☛ City Bar, Στοά Σπυρομήλιου, 210 3211315-316

 

«Τσίμπημα» στο πόδι με άρωμα πολυτέλειας Facebook Twitter
Η αισθητική του ταιριάζει απόλυτα με το αδελφάκι του, City Bistrο, και δένει με την ατμοσφαιρική Στοά Σπυρομήλιου. Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

Το κρασί με απλά λόγια / Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τη γεωπόνο και οινολόγο Μαριαλένα Τσιμπίδη για την Κυδωνίτσα, την ποικιλία της Λακωνίας με την οποία η Οινοποιητική Μονεμβασιάς έκανε από τις πρώτες της εμφιαλώσεις.
THE LIFO TEAM
Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Γεύση / Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Σε έναν χώρο που εμπορεύεται πλακάκια και είδη υγιεινής, ένα μεγάλο τραπέζι γίνεται για κάποιους το γραφείο έξω από το γραφείο, ενώ το βράδυ σερβίρονται κλασικά κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Γεύση / «Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1870 και έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μαρία Κάλλας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ