Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom
3

Κατά τη διάρκεια των γιορτών, μαγειρικά, ο κόσμος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που λατρεύουν να περνάνε ώρες στην κουζίνα και να μαγειρεύουν περίπλοκες συνταγές και σε αυτούς που θέλουν πολύ γρήγορα να έχουν κάτι αξιοπρεπές που δεν θα φέρει το χάος στην κουζίνα και δεν θα τους φάει όλη τη μέρα.

Ένα από τα στάνταρντς της ζαχαροπλαστικής για αυτές τις μέρες, είναι τα τσιζκέικ. Και εδώ όμως, υπάρχουν δύο δρόμοι να διαλέξεις: αυτά που θέλουν ψήσιμο και μεγάλη αναμονή και τα τα "ευκολάκια". Αυτές τις μέρες το ίντερνετ έχει ανοίξει τα  μαγειρικά βιβλία και παρουσιάζει ιδέες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Στα "ευκολάκια" που προαναφέραμε, φαίνεται πως επικρατεί και το No-Bake Nutella Cheesecake της διάσημης τηλέ - μαγείρισσας και συγγραφέως Nigella Lawson.

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

Οι λόγοι της επιτυχίας του είναι προφανώς δύο: δεν θέλει ψήσιμο και έχει Nutella!

Τα υλικά για αυτό το τσιζκέικ που παρουσιάζεται στο Food52 και θα σας βγάλει 8 μεγάλα ή 12 κανονικά κομμάτια :

- 250 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive

- 75 γραμμάρια βούτυρο 

- 400 γραμμάρια Νutella

- 100 γραμμάρια καλοψημένα φουντούκια

- 500 γραμμάρια καλής ποιότητας τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

- 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

Σπάστε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας από τη Νutella που έχετε. Ανακατέψτε καλά με κουτάλα ή σε ένα μίξερ. Προσθέστε 25 γραμμάρια / 3 κουταλιές της σούπας από τα φουντούκια και συνεχίστε μέχρι να έχετε ένα υγρό, αμμώδες μείγμα.

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

Απλώστε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 23 εκατοστών και πιέστε στη βάση, είτε χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετήστε στο ψυγείο τη βάση για να ξεκουραστεί.

Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη Nutella στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom
Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

Στη συνέχεια απλά θα απλώσουμε απαλά το μείγμα τυριού στο τσέρκι με τη ζύμη της βάσης και θα πασπλίσουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια αφού τα έχουμε χοντροκόψει.

 

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

 

Το μυστικό της Nigella Lawson για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι να κάνετε λίγη υπομονή και να  κόψετε το πρώτο κομμάτι μόνο αν το γλυκό έχει περάσει 3- 4 ώρες στο ψυγείο.

 

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom
Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

food52.com

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT
Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά.

Το κρασί με απλά λόγια / Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά

Ο καθηγητής αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αμπελοοινικό κόσμο αυτήν τη στιγμή.
THE LIFO TEAM
CHECK Manari:

Γεύση / Manari: O Άρης Βεζενές έφτιαξε την ταβέρνα που έλειπε από το κέντρο

Με βλέμμα στην παράδοση, βελτιώνοντας όσα μπορούν να αναβαθμιστούν σε μια ταβέρνα το 2024 χωρίς να «κλοτσάνε», ο μεγάλος restaurateur προσφέρει κλασικά ταβερνίσια και προσιτά πιάτα, «μπινελίκια» και παϊδάκια-λουκούμια που θα ψήνονται στο κέντρο της πόλης - πράγμα σπάνιο πια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ