6 λάθη στα γραπτά μηνύματα που σκοτώνουν κάθε (νέα) σχέση

6 λάθη στα γραπτά μηνύματα που σκοτώνουν κάθε (νέα) σχέση Facebook Twitter
0

Στην εποχή της ταχύτητας και των γρήγορων συνεννοήσεων, ο ρομαντισμός ειδικά στα γραπτά μηνύματα φαίνεται πως έχει αντικατασταθεί από την ειλικρίνεια και την αμεσότητα, που όπως και να το δει κανείς, χτίζουν πιο σταθερές και αξιόπιστες σχέσεις. Μισό λεπτό, όμως; Μήπως στην ανάγκη για γρήγορες, ξεκάθαρες απαντήσεις, χωρίς πολλές καρδούλες, emoticons και νάζια, γινόμαστε χωρίς να το θέλουμε κυνικοί;

Σύμφωνα με ένα εύστοχο άρθρο του DailyUrbanista.com τα μεγαλύτερα λάθη στη γραπτή επικοινωνία συμβαίνουν από φόβο μην παρεξηγηθούν ή αποκαλυφθούν τα πραγματικά μας αισθήματα, αλλά κάπως έτσι "σκοτώνουμε" και τη σχέση ή τη νέα σχέση που ανοίγεται μπροστά μας.

1.

Ένα μήνυμα, μία απάντηση

Ούτε καμία ούτε βομβαρδισμός από επεξηγήσεις. Καλό είναι να θυμόμαστε πάντα ότι πρόκειται για κανονική συζήτηση, απλώς σε γραπτή μορφή. Μας λένε κάτι, απαντάμε σε εύλογο χρόνο, ει δυνατόν σύντομα, περιεκτικά, αλλά όχι μονολεκτικά και κυρίως χωρίς κανένα συναίσθημα. Επίσης, είναι καλύτερα να πούμε ότι θα εξηγήσουμε κάτι από κοντά, παρά να βομβαρδίσουμε τον παραλήπτη και τα νεύρα του με 20 μηνύματα επιπλέον. 

2.

Σεβασμός στο πρόγραμμα του άλλου

Αν μας έχουν ήδη ενημερώσει ότι σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας θα είναι απασχολημένοι, δεν στέλνουμε μήνυμα. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν σεβόμαστε το πρόγραμμα του άλλου και απολύτως μάταιο να στενοχωριόμαστε γιατί δεν λάβαμε απάντηση άμεσα. Θα τη λάβουμε σε δεύτερο χρόνο κι αν είναι κάπως ψυχρή δεν θα ευθύνεται ο αποστολέας. 

3.

Καλημέρα και καληνύχτα, θαυματουργές λέξεις 

Η οικειότητα, η βιασύνη ή ακόμη και η έλλειψη καλών τρόπων μας κάνουν κάποτε να ξεχνούμε δύο λέξεις: "καλημέρα" και "καληνύχτα". Όσο κι αν μας αγαπούν, όσο κι αν κάποιος γνωρίζει ότι είμαστε ευθείς και δεν χάνουμε χρόνο στις τυπικότητες, όλοι θέλουν ευγένεια στο πρώτο μήνυμα της μέρας και μια υπενθύμιση ότι τους σκεφτόμαστε το βράδυ. Μια "καληνύχτα" και ένας καλός λόγος δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από την καλή μας σκέψη. 

4.

Πότε απαντάμε, τελικά; 

Αν περιμένουμε μήνυμα όχι από φίλο, αλλά από νέο φλερτ πότε τελικά απαντάμε; Το σωστό είναι αν δεν σκοπεύουμε να απαντήσουμε άμεσα, να μη μπούμε στη διαδικασία να ανοίξουμε το μήνυμα και το δαιμόνιο "διαβάστηκε" να ενημερώσει τον αποστολέα σχετικά. Αν πάλι, όντως το διαβάσουμε, καλό είναι σε ένα 20λεπτο το πολύ να έχουμε απαντήσει. Οτιδήποτε άλλο θεωρείται νάζι και έναρξη βασανιστικών παιχνιδιών, τα οποία αφού εγκαινιάσαμε, θα πρέπει να αποδεχθούμε κι από την άλλη πλευρά. Δίκαιο φαίνεται. 

5.

Όχι λεπτομέρειες 

Στην ερώτηση "πώς ήταν η μέρα σου", δεν χρειάζονται απαντήσεις με δραματικές λεπτομέρειες και κυρίως αρνητικές περιγραφές. Όσο κι αν χρειαζόμαστε να βγάλουμε από μέσα μας αυτά που περάσαμε κατά τη διάρκεια μιας αλλοπρόσαλλης ή εξαιρετικά δύσκολης μέρας, το γραπτό μήνυμα δεν είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνουμε αυτό. Αρκεί μία σύντομη περιγραφή με ένα αισιόδοξο κλείσιμο, κάτι που μαρτυρά ανθρώπους με καλές προθέσεις που δεν χάνουν την πίστη τους και το χαμόγελο τους με την πρώτη δυσκολία. 

6.

Συντομογραφίες; Όχι, ευχαριστώ

Αν δεν είμαστε 15 χρονών, δεν απαντάμε σε ένα ευγενικό -πολύ περισσότερο σε ένα τρυφερό μήνυμα- με συντμήσεις λέξεων και συντομογραφίες. Μαρτυρά ανωριμότητα. Επίσης, μαρτυρά αδιαφορία ή στην καλύτερη περίπτωση ότι δεν αποδελτιώσαμε σωστά το μήνυμα που λάβαμε. Ωραία στρωτή γλώσσα και όλα θα πάνε καλά! 

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM