Είναι νέο τρεντ οι αξύριστες μασχάλες;

Είναι νέο τρεντ οι αξύριστες μασχάλες; Facebook Twitter
12

Η πρακτική της αποτρίχωσης του γυναικείου σώματος στην σύγχρονη εποχή είναι τόσο διαδεδομένη που σχεδόν έχουμε ξεχάσει ότι οι γυναίκες έχουν τρίχες στο σώμα τους. Ωστόσο, μέχρι το 1910 οι γυναίκες στην Ευρώπη και στην Αμερική δεν αποτρίχωναν το σώμα τους, γιατί τα ρούχα που φόραγαν δεν άφηναν και πολλά σημεία ακάλυπτα. Έτσι, δεν το θεωρούσαν απαραίτητο. Στις μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής το αποτριχωμένο σώμα είναι μια πρακτική διαδεδομένη τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες εδώ και εκατοντάδες χρόνια και αποτελεί μέρος της παράδοσής τους και της θρησκείας τους. Στον δυτικό κόσμο όλα άλλαξαν όταν το 1915 το περιοδικό Harpers Bazaar κυκλοφόρησε με εξώφυλλο ένα μοντέλο που φόραγε αμάνικο φόρεμα, είχε τα χέρια της σηκωμένα και οι μασχάλες της ήταν ξυρισμένες. Από τότε το ξύρισμα έγινε μόδα και καθιερώθηκε και όσο τα γυναικεία ρούχα γίνονταν πιο αποκαλυπτικά, τόσο περισσότερα μέρη του σώματος αποτριχώνονταν.

Είναι νέο τρεντ οι αξύριστες μασχάλες; Facebook Twitter

Τους τελευταίους μήνες κάτι έχει αλλάξει και εμφανίζονται γυναίκες στα social media που προτιμούν το φυσικό look του αξύριστου σώματος. Σελέμπριτι όπως η Madonna και η Miley Cyrus, μοντέλα, τραγουδίστριες, φωτογραφίζονται με τρίχες στις μασχάλες και άλλες γυναίκες βάφουν τις τρίχες σε έντονα χρώματα και φωτογραφίζονται χαρούμενες και περήφανες. Το hashtag#pithairdontcare εμφανίζει όλο και περισσότερες φωτογραφίες από κορίτσια σε διάφορες χώρες του κόσμου, κυρίως νεαρής ηλικίας με αξύριστες μασχάλες. Στις 26 Μαΐου η κινέζα Xiao Meili – ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της γυναίκας και την ισότητα των δύο φίλων – ξεκίνησε έναν διαγωνισμό στον οποίο καλεί τις κινέζες να φωτογραφίσουν τις αξύριστες μασχάλες τους και να τις ποστάρουν στο weibo– που είναι το αντίστοιχο twitter στην Κίνα – και η κίνηση αυτή έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση. «Θέλω με αυτόν τον διαγωνισμό να πυροδοτήσω μία συζήτηση για την καθιερωμένη γυναίκεια ομορφιά», δήλωσε στην Guardian η 26χρονη ακτιβίστρια. «Θέλω να θίξω το θέμα ότι το γυναικείο σώμα ανήκει στην ίδια την γυναίκα και θα πρέπει η ίδια να αποφασίζει για το πώς θα είναι και όχι τα κοινωνικά στάνταρ. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αλλάξει η αντίληψη ότι το να έχει η γυναίκα τρίχες στο σώμα της είναι κάτι λάθος και δεν θα πρέπει να αντιπροσωπεύει το απολίτιστο και το βρώμικο».

Είναι νέο τρεντ οι αξύριστες μασχάλες; Facebook Twitter
Είναι νέο τρεντ οι αξύριστες μασχάλες; Facebook Twitter
Είναι νέο τρεντ οι αξύριστες μασχάλες; Facebook Twitter
Είναι νέο τρεντ οι αξύριστες μασχάλες; Facebook Twitter

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια
Είναι πια εμφανές πως η σημερινή αριστερή Ελληνική κυβέρνηση του Σύριζα ασκεί μία κάποια επιρροή.Απάντηση του ΚΚΕ:«Είμαστε αντίθετοι με την λογική του Σύριζα της επιμελώς αξύριστης, γυναικείας μασχάλης. Σηκώστε την γροθιά σας και δείξτε τις αξύριστες μασχάλες σας ενάντια στις καπιταλιστικές ιμπεριαλιστικές-πολυεθνικές εταιρίες παραγωγής ξυραφιών. Διαφορετικά δοκιμάστε να ξυριστείτε με ένα κονσερβοκούτι»...
Να και κατι ωραιο!οι γυναίκες εχουν και αυτές τριχες στο σωμα τους people...και η κοινωνια δεν θα πρεπει να τις καταπιεζει δειχνοντας ότι ομορφες είναι αυτές χωρις ίχνος τριχασ πανω τους..πρωσοπικα πιστευω ότι ολοι πρεπει να κανουμε ότι γουστάρουμε...ειτε αντρασ εισαι ειτε γυναικα αν θες ξυρισε ποδια μασχάλες κτλ και αν δεν θες μην το κανεις..
Μπράβο κορίτσια. Και τις μασχάλες αξύριστες, και το εφηβαίο και τα πόδια και μουστάκι να αφήσετε και να κολλήσετε τρίχες στο στέρνο και ταγάρι να πάρετε. Θα είχε κάποιο νόημα να το βουλώσουμε οι άντρες, εάν επρόκειτο για ρεύμα ενάντια στον ετεροκαθορισμό του γυναικείου σώματος και για μια συνειδητή προσπάθεια ενάντια στα σεξουαλικά και σεξιστικά στερεότυπα. Επειδή όμως πρόκειται για μια χιπστερομόδα, καταγέλαστη και γελοία: Κάντε μας τη χάρη ρε κοπελιές! Έλεος δηλαδή!
...Ναι, και τώρα εσύ θέλεις να πείσεις το φιλοθεάμον κοινό ότι αν, όντως, επρόκειτο για «ρεύμα ενάντια στον ετεροκαθορισμό του γυναικείου σώματος και για μια συνειδητή προσπάθεια ενάντια στα σεξουαλικά και σεξιστικά στερεότυπα», θα στεκόσουν αν όχι αλληλέγγυος, τουλάχιστον σιωπηλός εμπρός στον δίκαιο αγώνα των γυναικών αυτών.Τετριμμένο αλλά θα το πω: Μην φας έχουμε γλάρο:-)