Υπάρχουν λύσεις για την υπογονιμότητα

Υπάρχουν λύσεις για την υπογονιμότητα Facebook Twitter
0

Η γονιμότητα μας αφορά όλους, ανεξαρτήτως της ηλικίας, της κατάστασης της υγείας, του φύλου, της καταγωγής, της προσωπικής και οικογενειακής μας κατάστασης. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποιες απλές και σημαντικές συμβουλές γονιμότητας.


Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, πρέπει πρώτα να το γνωρίσετε. Μάθετε τα βασικά για τη γονιμότητα: βάσει ερευνών, 1 στα 6 ζευγάρια παρουσιάζει πρόβλημα γονιμότητας. Τα αίτια υπογονιμότητας αφορούν εξίσου γυναίκες και άνδρες. Υπάρχουν τρόποι συντήρησης της γονιμότητας. Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας εγγυάται ότι η πλειοψηφία των ζευγαριών με υπογονιμότητα θα γίνουν γονείς. Τα παραπάνω αποτελούν κάποιες ενδεικτικές γνώσεις γονιμότητας που θα πρέπει να εμπλουτίζονται διαρκώς.

Το μυστικό της επιτυχίας μπορεί να (και συχνά) κρύβεται σε απλές αποφάσεις ζωής που αφορούν τη διατροφή, την άσκηση, τη διακοπή του καπνίσματος και του αλκοόλ.

Αφού εντοπίσετε το πρόβλημα, μη χάνετε χρόνο. Ζητήστε βοήθεια. Η ηλικία της γυναίκας αποτελεί βασικό παράγοντα γονιμότητας. Καθώς αυξάνεται η ηλικία της, η γονιμότητα μειώνεται, ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 35 ετών. Μετά την ηλικία των 40 ετών, οι πιθανότητες μειώνονται σοβαρά. Επιπλέον, η προχωρημένη ηλικία της γυναίκας επηρεάζει δυσμενώς και τη φυσιολογική έκβαση της εγκυμοσύνης, είτε μετά από φυσική σύλληψη είτε μετά από υποβοηθούμενη σύλληψη. Η ηλικία του άνδρα (ιδίως μετά τα 40) επηρεάζει επίσης τη γονιμότητα και την υγεία του παιδιού.


Ζητήστε, λοιπόν, βοήθεια, αλλά από τον ειδικό. Βρείτε τον κατάλληλο ειδικό γιατρό Γονιμότητας. Οι συνολικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητά σας μπορούν να αξιολογηθούν επακριβώς από τον εξειδικευμένο γυναικολόγο. Δεν υπάρχει μια εξέταση που από μόνη της μπορεί να εκτιμήσει την αναπαραγωγική ικανότητα ενός ζευγαριού. Μη διστάσετε να επισκεφθείτε έναν γυναικολόγο Γονιμότητας. Μια σειρά εξετάσεων θα οδηγήσει στην εκτίμηση της αναπαραγωγικής ικανότητάς του ζευγαριού, στον εντοπισμό των πιθανών αιτιών υπογονιμότητας και στην αναγνώριση των παραγόντων που χρήζουν βελτίωσης και των θεραπειών που ενδείκνυνται για την περίπτωσή σας.


Εκτός από ιατρική βοήθεια, υπάρχουν πράγματα που περνούν από τα χέρια σας. Βελτιώστε τον τρόπο ζωής σας για να βελτιώσετε τη συνολική σας υγεία. Συχνά, τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι φυσιολογικά και με την κατάλληλη ιατρική καθοδήγηση μπορεί να προκύψει φυσική σύλληψη και εγκυμοσύνη, είτε χωρίς ιατρική παρέμβαση είτε με ελάχιστη ιατρική παρέμβαση και συμβουλευτική. Το μυστικό της επιτυχίας μπορεί να (και συχνά) κρύβεται σε απλές αποφάσεις ζωής που αφορούν τη διατροφή, την άσκηση, τη διακοπή του καπνίσματος και του αλκοόλ.


Αφού κάνετε τα απαραίτητα βήματα και λάβετε τη σωστή ιατρική φροντίδα, προετοιμαστείτε για το «υπέροχο ταξίδι της γονιμότητας» και ποτέ μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Θυμηθείτε πως γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι, και πως η πιο συναρπαστική δουλειά στον κόσμο είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί. Με την κατάλληλη συμπαράσταση από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον και από την έμπειρη ομάδα του Κέντρου Γονιμότητας, η πλειοψηφία των ζευγαριών θα φτάσει στο ευτυχές αποτέλεσμα. Προετοιμαστείτε για ένα υπέροχο ταξίδι. Ένα ταξίδι ζωής.

Υπάρχουν λύσεις για την υπογονιμότητα Facebook Twitter

EMBRYO CLINIC

T. 2310 420 020

www.EmbryoClinic.eu

[email protected]

FB: embryoclinic

 

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ