Έρευνα υποστηρίζει πως οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο τεμπέληδες από τους υπολοίπους

Έρευνα υποστηρίζει πως οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο τεμπέληδες από τους υπολοίπους Facebook Twitter
0

Το να μην είναι κάποιος ιδιαίτερα δραστήριος μπορεί να είναι δείγμα εξυπνάδας, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Όσοι δεν θέλουν να περνούν πάρα πολύ χρόνο σκεπτόμενοι τείνουν να είναι πιο ενεργητικοί συγκριτικά με εκείνους που προτιμούν να εξασκούν το μυαλό τους, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Health Psychology.

Στο πλαίσιο της έρευνας μελετήθηκαν 60 άτομα, που χωρίστηκαν σε αυτούς που έχουν «μεγαλύτερη ανάγκη για γνώση» και εκείνους με μικρότερη. Όλοι τους ήταν φοιτητές, οπότε κανείς δεν δούλευε σε κάποια καθιστική εργασία ή άλλη που να περιλαμβάνει φυσική δραστηριότητα, ώστε να μην αλλοιωθούν τα αποτελέσματα. 

Ο Todd McElroy, καθηγητής στο Florida Gulf Coast University κι ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, δήλωσε πως εκείνοι με την μεγαλύτερη ανάγκη προτιμούσαν να λύνουν περίπλοκους γρίφους ενώ οι υπόλοιποι προτιμούσαν δραστηριότητες που δεν διεγείρουν απαραιτήτως τον εγκέφαλο. Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας μέσω συσκευών που εξέταζαν τις κινήσεις των συμμετεχόντων, όσοι δεν επιζητούσαν τη γνώση έκαναν περισσότερες κινήσεις από τους υπολοίπους. 

«Φαίνεσαι τεμπέλης ή αυτό που ο κόσμος ορίζει ως τεμπελιά, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να διαθέτεις απλώς έναν τρόπο σκέψης με πολύ πιο ισχυρά κίνητρα», εξηγεί ο καθηγητής McElroy. 

Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα καταλήγει πως οι άνθρωποι που τους αρέσει να χρησιμοποιούν περισσότερο το μυαλό τους δεν είναι απαραιτήτως και εξυπνότεροι, αλλά σίγουρα νιώθουν πολύ πιο άνετα όταν είναι μόνοι με τις σκέψεις τους. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ