H παχυσαρκία περνάει από την ίδια περιοχή του εγκεφάλου με τις ψυχαναγκαστικές διαταραχές

H παχυσαρκία περνάει από την ίδια περιοχή του εγκεφάλου με τις ψυχαναγκαστικές διαταραχές Facebook Twitter
0

Νέα έρευνα απεικόνισης του εγκεφάλου διαπίστωσε ότι η περιοχή που σχετίζεται με την παρορμητικότητα ενεργοποιείται σε παχύσαρκα παιδιά όταν εισάγονται μυρωδιές από τρόφιμα. Αυτή η ίδια περιοχή του εγκεφάλου συνδέεται επίσης με την ανάπτυξη των ψυχαναγκαστικών-καταναγκαστικών διαταραχών.

Οι επιστήμονες του νοσοκομείου Infantil de México που βρίσκεται  στην Πόλη του Μεξικού, αναφέρουν ότι μετά από αυτή την ανακάλυψη για τη σχέση παχυσαρκίας και διαταραχών του εγκεφάλου, μπορεί να υπάρξουν νέες προσεγγίσεις για τη θεραπεία της παχυσαρκίας.

"Για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς της αντίδρασης του εγκεφάλου στα ερεθίσματα των οσμών," δήλωσε ο Pilar Dies-Suarez, επικεφαλής ακτινολόγος στο νοσοκομείο.

«Αυτή η μελέτη μας έχει δώσει μια καλύτερη κατανόηση ότι η παχυσαρκία έχει μια συνιστώσα νευρολογικής διαταραχής και τα ευρήματα έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τη θεραπεία των παχύσαρκων ασθενών", είπε επίσης.

Η παιδική παχυσαρκία έχει χαρακτηριστεί ως μια αναδυόμενη απειλή  για την υγεία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 12,7 εκατομμύρια παιδιά είναι παχύσαρκα. Τα παιδιά που πάσχουν από παχυσαρκία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν υψηλή πίεση του αίματος, διαβήτη τύπου ΙΙ, και αναπνευστικά προβλήματα, ανάμεσα σε πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ