Πέντε «υποτιμημένα» πράγματα που χρειάζονται σε κάθε ταξίδι

Πέντε «υποτιμημένα» πράγματα που χρειάζονται σε κάθε ταξίδι Facebook Twitter
1

Η προετοιμασία για ένα ταξίδι είναι δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν κάποιος θέλει ή πρέπει να ταξιδέψει με λίγες αποσκευές, αποφεύγοντας δηλαδή περιττά πράγματα. 

Επαγγελματίες «ταξιδιώτες» και ειδικοί δημοσιεύουν κατά καιρούς, βάσει των εμπειριών τους, συμβουλές για όσα πρέπει να έχει οπωσδήποτε κάποιος μαζί του σε ένα ταξίδι.

Kαι εταιρίες έχουν μπει στη διαδικασία να δημιουργήσουν διάφορα ταξιδιωτικά gadgets, τα οποία τις περισσότερες φορές απλώς καταλήγουν να κοστίζουν πανάκριβα και να πιάνουν χώρο στη βαλίτσα. 

Οι New York Times υποστηρίζουν ωστόσο πως υπάρχουν πέντε καθημερινά, «υπεράνω πάσης υποψίας», πράγματα που αν και ελάχιστοι θεωρούν απαραίτητα σε ένα ταξίδι, αποδεικνύονται τελικά εξαιρετικά χρήσιμα. 

Ένα καλό στιλό

Τα στιλό είναι από εκείνα τα πράγματα που συνήθως βρίσκουμε μπροστά μας όταν δεν τα χρειαζόμαστε. Κι όταν τα θέλουμε, δεν βρίσκουμε κανένα. Για παράδειγμα, οι περισσότερες χώρες ζητούν την συμπλήρωση κάποιων εγγράφων πριν την είσοδο, τα οποία πολλές φορές δίνονται άνευ στιλό ή μπορεί να χρειαστούν στην υπογραφή αποδείξεων. Αν και πολύ απλό και συνηθισμένο αντικείμενο, και προφανώς χρήσιμο, ελάχιστοι άνθρωποι ταξιδεύουν έχοντας ήδη στιλό μαζί τους. 

Ένα «ξεκλείδωτο» τηλέφωνο για ίντερνετ παντού 

Ταξιδεύοντας με ένα τηλέφωνο που λειτουργεί παντού είναι σωτήριο. Το να μπορεί κάποιος να δημοσιεύσει στα social media και να μιλήσει με φίλους και συγγενείς είναι μια χαρά, αλλά η γρήγορη πρόσβαση στους Χάρτες της Google Maps και τη Μετάφραση δίνει κυριολεκτικά άλλη διάσταση σε μια ταξιδιωτική εμπειρία, ενώ το μπορείς να κάνεις μια κράτηση για πτήση ή άλλο ξενοδοχείο, σε περίπτωση που συμβεί κάτι αναπάντεχο, ενίοτε σώζει όλες τις διακοπές. 

Το κλειδί είναι να έχεις πρόσβαση πάντα στο ίντερνετ και, ιδανικά, γρήγορη σύνδεση. Αν προνοήσετε και ζητήσετε τον τηλεφωνικό σας πάροχο να «ξεκλειδώσει» τη συσκευή σας, τότε μπορείτε να αγοράσετε μια τοπική κάρτα SIM σε οποιαδήποτε χώρα επισκέπτεστε. Αυτό επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να λειτουργεί σαν να αγοράσατε ένα ολοκαίνουργιο στη χώρα που βρίσκεστε κι ανάλογα με την κάρτα που θα αγοράσετε μπορείτε να εξασφαλίσετε από δεδομένα για το ίντερνετ μέχρι δωρεάν χρόνο ομιλίας. 

Τα ψηφιακά downloads και uploads

Εδώ το κλειδί είναι η προετοιμασία πριν καν ξεκινήσει το ταξίδι. Ας υποθέσουμε πως κάποιος σκοπεύει να ταξιδέψει στο Παρίσι. Αυτό που μπορεί να κάνει προκαταβολικά είναι να πληκτρολογήσει τη λέξη «Παρίσι» στο Google Maps, να ψάξει όλα τα μέρη που θέλει να επισκεφτεί, από το ξενοδοχείο μέχρι τα αξιοθέατα, και μετά να πατήσει αποθήκευση στο κάτω μέρος της οθόνης. Έτσι μπορείτε να έχετε διαθέσιμα όλα όσα χρειάζεστε ακόμη και χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ, από ονόματα δρόμων μέχρι στάσεις του μετρό. 

Το Google Translate διαθέτει επίσης ένα αντίστοιχο χαρακτηριστικό, καθώς επιτρέπει στον χρήστη να κάνει download πακέτα από διάφορες ξένες γλώσσες για να τα χρησιμοποιεί offline. 

Καλό θα ήταν επίσης να εξασφαλίσετε μια υπηρεσία backup για τις φωτογραφίες, όπως το iCloud ή το Google Photos, σε περίπτωση που δεν τα χρησιμοποιείτε ήδη, ώστε να αποθηκεύετε εκεί τις φωτογραφίες σας. Έτσι αν για οποιονδήποτε λόγο χάσετε το τηλέφωνό σας ή σας το κλέψουν, δεν θα χάσετε μαζί και τις φωτογραφικές αναμνήσεις σας. 

Μια φορητή μπαταρία με USB

Όταν είμαστε έξω όλη μέρα τραβώντας φωτογραφίες, ψάχνοντας χάρτες, δημοσιεύοντας στα social media κλπ. η μπαταρία του τηλεφώνου είναι λογικό να εξαντλείται πολύ πιο γρήγορα. Οι φορητοί φορτιστές (το γνωστό Power Bank) είναι η καλύτερη λύση καθώς ανάλογα με το μέγεθος προσφέρουν από μία έως και πάνω από δύο φορτίσεις. 

«Πολυ-φορτιστές» κινητών (και μερικά μακριά καλώδια)

Όπου κι αν ταξιδέψετε κι όσο πολυτελής κι αν είναι διαμονή, σχεδόν πάντα θα δυσκολευτείτε να βρείτε αρκετές πρίζες. εδώ η λύση είναι ένας «πολυ-φορτιστής» με μια είσοδο και πολλές εξόδους, που θα μετατρέψει μία και μοναδική πρίζα σε πηγή για πολλές θύρες USB. Έτσι θα μπορείτε να φορτίζετε ταυτόχρονα το κινητό, το λάπτοπ, το τάμπλετ σε μία πρίζα. Καλή ιδέα είναι επίσης μερικά καλώδια USB με μεγάλο μήκος, που θα σας επιτρέπει για παράδειγμα να χρησιμοποιείται το τηλέφωνό σας στο κρεβάτι ενώ αυτό φορτίζει σε μια πρίζα πολύ μακριά. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 16.9.2018

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ