Περισσότερο κρασί θα παραχθεί φέτος στον κόσμο

Περισσότερο κρασί θα παραχθεί φέτος στον κόσμο Facebook Twitter
0

Η παγκόσμια παραγωγή οίνου υπολογίζεται πως θα καταγράψει άνοδο κατά 2% το 2015, φθάνοντας τα 275,7 εκατομμύρια εκατόλιτρα (Mhl), με την Ιταλία να επιστρέφει στην πρώτη θέση στον κατάλογο των οινοπαραγωγών χωρών, μπροστά από τη Γαλλία και την Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV). Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η παραγωγή οίνου στην Ελλάδα καταγράφει φέτος πτώση κατά 9%.


"Η παγκόσμια παραγωγή οίνου το 2015 βρίσκεται στον μέσο όρο", αναφέρει ο OIV σε ανακοίνωσή του διευκρινίζοντας ότι η εκτίμησή του κυμαίνεται από 270,7 έως 280,7 Mhl επειδή πολλές χώρες δεν έχουν ακόμη διαβιβάσει τις προβλέψεις τους, μεταξύ των οποίων η Κίνα και η Ρωσία, που βρίσκονται αντιστοίχως στην 8η και τη 12η θέση μεταξύ των οινοπαραγωγών χωρών.


Στις πρώτες θέσεις, η Ιταλία, την οποία είχε ξεπεράσει πέρυσι η Γαλλία, ανακτά την πρώτη θέση, με 48,9 Mhl (+10%), έναντι 47,4 εκατ. εκατόλιτρων για τη Γαλλία (+1%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισπανία με 36,6 εκατ. εκατόλιτρα (-4%).


Ακολουθούν οι ΗΠΑ, που καταλαμβάνουν άνετα την τέταρτη θέση με 22,1 Mhl, ενώ η παραγωγή της Αργεντινής σημειώνει πτώση κατά 12%, στα 13,3 εκατ. εκατόλιτρα, όταν η Χιλή "καταγράφει ένα νέο ρεκόρ" με 12,8 εκατ. εκατόλιτρα (+23%).


Στο νότιο ημισφαίριο, οι ποσότητες είναι σταθερές στην Αυστραλία (12 Mhl) και στη Νότια Αφρική (11,3 Mhl), αλλά καταγράφουν πτώση κατά 27% στη Νέα Ζηλανδία (2,3 Mhl) επιστρέφοντας στα συνήθη επίπεδά τους, αφού σημείωσαν μεγάλη αύξηση το 2014.
Στην Ευρώπη, οι προβλέψεις δείχνουν άνοδο για την Πορτογαλία (+8%), τη Ρουμανία (+9%), την Ουγγαρία (+12%) και την Αυστρία (+18%). Μόνο η Γερμανία (-4%) και η Ελλάδα (-9%) καταγράφουν πτώση στις παραγωγές τους.


Όπως και πέρυσι, "η ισορροπία της αγοράς είναι εξασφαλισμένη" και "η παραγωγή θα επιτρέψει να καλυφθούν η κατανάλωση και οι ανάγκες σε οίνο για βιομηχανική χρήση", όπως οι παραγωγές μπράντυ, ξυδιού και βερμούτ, προσθέτει ο OIV, ο οποίος υπολογίζει σε μια παγκόσμια κατανάλωση από 235,7 έως 248,8 Mhl.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ