Πόσο συχνά πρέπει να πλένονται τα σουτιέν - και το σοβαρό λάθος που κάνουν οι γυναίκες

Πόσο συχνά πρέπει να πλένονται τα σουτιέν - και το σοβαρό λάθος που κάνουν οι γυναίκες Facebook Twitter
0

Το σουτιέν, δεν είναι μόνο συνώνυμο της θηλυκότητας και σύμμαχος στην υπογράμμιση του συγκεκριμένου σημείου του γυναικείου σώματος. Είναι και αναπόσπαστο στοιχείο της γκαρνταρόμπας μίας γυναίκας, που συνήθως υπογράφει τις ενδυματολογικές της επιλογές και -εν ολίγοις- φοριέται συχνά. Αυτό το τελευταίο καθορίζει και τη συχνότητα με την οποία θα πρέπει να πλένεται. 

Ακριβώς, επειδή κυριαρχεί η πλάνη ότι τα σουτιέν δεν λερώνονται εύκολα, λόγω του σημείου του σώματος που καλύπτουν -και ακριβώς, επειδή συνήθως είναι κατασκευασμένα από ευαίσθητα υφάσματα- δεν είναι ακριβές το κάθε πότε πρέπει να καθαρίζονται και με ποιον τρόπο. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Elle, που καταγράφει απόψεις δερματολόγων, αλλά και απορίες καταναλωτριών, υπάρχουν μερικοί μύθοι γύρω από το σουτιέν, που το καθιστούν εχθρό για το γυναικείο σώμα. Ο ιδρώτας, η υψηλή συγκέντρωση βακτηρίων και τα νεκρά κύτταρα που προκύπτουν είναι μερικά από τα επιζήμια, που επισημαίνονται. 

Μύθος 1ος: Τα σουτιέν πρέπει να πλένονται στο χέρι 

Όχι, απαραιτήτως. Εξαρτάται από το υλικό. Βαμβακερά και χωρίς περίτεχνη διακόσμηση δεν παθαίνουν τίποτα στους 30 βαθμούς μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα στο πλυντήριο

Μύθος 2ος: Είναι ok αν πλένονται κάθε δύο εβδομάδες

Καλό θα ήταν να τοποθετούνται στον κάδο με τα άπλυτα, όταν έχουν φορεθεί περισσότερο από 2-3 φορές και ειδικά αν έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής άσκησης. Τότε και μία φορά είναι αρκετή. 

Μύθος 3ος: Δεν παθαίνουν τίποτα στο στεγνωτήριο 

Λάθος. Η θερμοκρασία εκεί, καταστρέφει το ελαστικό των συγκεκριμένων εσωρούχων και τα καθιστά από αναποτελεσματικά έως άχρηστα. Τα σουτιέν απλώνονται και δεν στύβονται πριν το άπλωμα, όπως όλα τα υπόλοιπα ρούχα.

Μύθος 4ος: Στο χέρι πλένονται σε κρύο νερό και με αρκετό απορρυπαντικό

Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και το απορρυπαντικό σε μικρή ποσότητα, το δε ξέβγαλμα καλό. Υπολείμματα του απορρυπαντικού σε πτυχώσεις του εσωρούχου, μπορούν να προκαλέσουν από κνησμό και δυσανεξία, μέχρι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις. 

Με στοιχεία από Elle, Slate.com, Women's Health 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM
Η εκδίκηση του γραφείου

Living / Η εκδίκηση του γραφείου

Πολλά διευθυντικά στελέχη αμφισβητούν έντονα πλέον την τηλεργασία και πιστεύουν ότι το να βρίσκονται οι εργαζόμενοι κάθε μέρα στο γραφείο είναι καλό για την επιχείρηση – και το να βρίσκονται στο γραφείο όσο περισσότερες ώρες γίνεται, είναι ακόμη καλύτερο.
THE LIFO TEAM