Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom
3

Κατά τη διάρκεια των γιορτών, μαγειρικά, ο κόσμος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που λατρεύουν να περνάνε ώρες στην κουζίνα και να μαγειρεύουν περίπλοκες συνταγές και σε αυτούς που θέλουν πολύ γρήγορα να έχουν κάτι αξιοπρεπές που δεν θα φέρει το χάος στην κουζίνα και δεν θα τους φάει όλη τη μέρα.

Ένα από τα στάνταρντς της ζαχαροπλαστικής για αυτές τις μέρες, είναι τα τσιζκέικ. Και εδώ όμως, υπάρχουν δύο δρόμοι να διαλέξεις: αυτά που θέλουν ψήσιμο και μεγάλη αναμονή και τα τα "ευκολάκια". Αυτές τις μέρες το ίντερνετ έχει ανοίξει τα  μαγειρικά βιβλία και παρουσιάζει ιδέες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Στα "ευκολάκια" που προαναφέραμε, φαίνεται πως επικρατεί και το No-Bake Nutella Cheesecake της διάσημης τηλέ - μαγείρισσας και συγγραφέως Nigella Lawson.

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

Οι λόγοι της επιτυχίας του είναι προφανώς δύο: δεν θέλει ψήσιμο και έχει Nutella!

Τα υλικά για αυτό το τσιζκέικ που παρουσιάζεται στο Food52 και θα σας βγάλει 8 μεγάλα ή 12 κανονικά κομμάτια :

- 250 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive

- 75 γραμμάρια βούτυρο 

- 400 γραμμάρια Νutella

- 100 γραμμάρια καλοψημένα φουντούκια

- 500 γραμμάρια καλής ποιότητας τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

- 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

Σπάστε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας από τη Νutella που έχετε. Ανακατέψτε καλά με κουτάλα ή σε ένα μίξερ. Προσθέστε 25 γραμμάρια / 3 κουταλιές της σούπας από τα φουντούκια και συνεχίστε μέχρι να έχετε ένα υγρό, αμμώδες μείγμα.

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

Απλώστε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 23 εκατοστών και πιέστε στη βάση, είτε χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετήστε στο ψυγείο τη βάση για να ξεκουραστεί.

Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη Nutella στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom
Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

Στη συνέχεια απλά θα απλώσουμε απαλά το μείγμα τυριού στο τσέρκι με τη ζύμη της βάσης και θα πασπλίσουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια αφού τα έχουμε χοντροκόψει.

 

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

 

Το μυστικό της Nigella Lawson για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι να κάνετε λίγη υπομονή και να  κόψετε το πρώτο κομμάτι μόνο αν το γλυκό έχει περάσει 3- 4 ώρες στο ψυγείο.

 

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom
Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά Facebook Twitter
φωτό: James Ransom

food52.com

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT