Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη

Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
9
Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Dreyk the Pirate

Μακαρονάδα με ονομασία προέλευσης ελληνική

 

*Ωραία μακαρονάδα με κιμά μαγειρεύει το “Φίλεμα” Ρόμβης 16, 2103250222 κι ακόμη νοστιμότερα η ‘Κανέλα”, Κωνσταντινουπόλεως 70, Γκάζι, 2103476320

 

*Το ροσμπίφ με χοντρό μακαρόνι του Ηλία Μπαξάνη στον «Κούβελο». Μαμάδες μπορείτε να κρυφτείτε! Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Α. Κουκάκι, 2109221183

 

*Ο Αντώνης Ρούσος, στο “Καλοσώρισμα του Αντώνη” επιμένει στη θεϊκή κατσικομακαρονάδα του με φρέσκια ντοματούλα, ντοματίνια, πελτέ Σαντορίνης, vinsanto και κατσικάκι γάλακτος στο πείσμα όλων των αστακομακαρονάδων της επικράτειας. Γ. Λύρα 41, Ν. Κηφισιά, 2108017869

 

*Χειροποίητες μακαρούνες με σάλτσα ντομάτας και ξερό ανθότυρο θα βρείτε και στον ‘Κατσούρμπο», Αμύντα 2, Παγκράτι, 2107222167-8

 

*Κόκορας αλανιάρης κρασάτος με χυλοπίτες βρασμένες α λα ιταλικά, συγκλινοκεφτέδες με χωριάτικο χυλοπιτάκι σε σάλτσα από αμύγδαλο και πορτοκάλι αλλά και μια από τις νοστιμότερες και πιο πρωτότυπες μακαρονάδες που δοκιμάσαμε: μανιάτικες μακαρούνες με καβουρδισμένη μυζήθρα σκεπασμένες με τηγανητό αβγό: στο «Μάνη-Μάνη», Φαλήρου 10, Κουκάκι, 2109218180

 

*Θάλασσα εναντίον στεριάς και το «Ψάριστον» μαγειρεύει ονειρεμένη αχινομακαρονάδα και μακαρονάδα με θαλασσινά από τις καλύτερες στην πόλη, Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο, 210 2850746

 

*Πολλά και καλά έχει να σου πει και η αστακομακαρονάδα της «Σμαράγδας» με ολόφρεσκους δωδεκανήσιους αστακούς, Πίνδου 24 & Νικ. Πλαστήρα, Πεύκη, 2108056379.

 

*Σπαγγέτι με φιλετάκια κοτόπουλου και σάλτσα μαστίχας ή με χοιρινά φιλετάκια, πιπεριές και κονιάκ, νόστιμες και ελεγχόμενα δημιουργικές στο «Πετάει ο Γάιδαρος», Παπαζαχαρίου 20-22, Καλλιθέα, 2109210640

 

*Τα σπαγγέτι με ταραμά, σκόρδο, θυμάρι, μαϊντανό και φετάκια λεμονιού στη «Ντομάτα», Ξενοφώντος 20, Γλυφάδα, 2109606801. Άκρως ελληνική, πρωτότυπη και πετυχημένη.

 

 

Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter

 

 

+ Με ιταλικό αξάν

 

*Μεγαλωμένες ανάμεσα σε τόνους ιταλικής pasta η Ταλίτα και η Ναόμι μαγειρεύουν τις πιο αυθεντικά ναπολετάνικες τους παπαρδέλες με γαρίδες, κρέμα μαύρης τρούφας και μια σταλίτσα κρέμα να δέσει το σύνολο αλλά και παπαρδέλες με κρεμμύδι, καπνιστή παντσέτα, λευκό κρασί, σάλτσα ντομάτας και μαϊντανό για το άρωμα. (Peccati di gola, Kύπρου 50, Γλυφάδα, 2108981511)

 

*Παπαρδέλες α λα μπολονιέζε, αλλά που νοστιμότερες και μελωμένες δεν έχω δοκιμάσει. Εξαιρετικές και με με σος καρύδι ή με πορτσίνι. (Αglio, olio e peperoncino, Πορινού 13, Μακρυγιάννη, 2109211801)

 

*Ο Vincenzo είναι μεγάλος μάστορας της φρέσκιας πάστας, που παρασκευάζεται εδώ με τον πιο παραδοσιακό τρόπο. Ωραία fetuccine με σάλτσα πορτσίνι και μια θαλασσινή με όλες τις νοστιμιές του βυθού, στην πιο ανάλαφρη εκδοχή της.  (Trattoria, Αναξαγόρα 19, Ν. Ερυθραία, 2106253633)

 

*Λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά και κρέμα παρμεζάνας από τον “καθηγητή” της αυθεντικής, παραδοσιακής ιταλικής μακαρονάδας Νίκο Δημητροκάλη (Dal Professore, Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου, Μαρούσι, 2106149000-1)

 

*Στο κλασικό στέκι του Κολωνακίου, η καλύτερη μακαρονάδα με σολομό στην Αθήνα και πολύ ωραία al oglio με μανιτάρια. (Il postino, Γριβαίων 3 & Σκουφά, 210 3641414)

  

*Η βέρα καρμπονάρα στο «Σπίτι»: χοντρές, φρέσκιες ταλιατέλες με guanciale (αλλαντικό από χοιρινό μάγουλα) με πεκορίνο και φρέσκο αβγό. (Καποδιστρίου 42, Φιλοθέη, 2106850950)

 

 

 

Γεύση
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

3 σχόλια
Παιδια συγγνωμη......αυτα δεν ειναι μακαροναδα...αυτα ειναι κατι αλλο αλλα οχι μακαροναδα.....Μακαροναδα ειναι , παιρνω βασιλικο-αν δεν εχετε παρτε ροκκα-, παιρνω λιγο καρυδοψυχα η/και λιγο κουκουναρι, παιρνω λιγο ελαιολαδο απο το χωριο μου, πεκκορινο αμφιλοχιας, και λιγο Grana Padano-μην παρετε Parmegiana Reggiano γλυτωστε 5 ευρω στο κιλο -. Βαλτε τα ολα στο multi με αλατι, πιππερι (μεχρι εδω δεν ξεπερναει τα 2 ευρω η μεριδα-. Στην συνεχεια βραστε al dente ενα 5αρι της Barilla η Μακαρουνες της Misko -αλλο μεγεθος, αλλα εξαιρετικα- . 2 Κουταλιες σαλτσα ανα μεριδα μακαρονια, ανοιγεται και ενα Κτημα Αβαντις- 5 ευρω ανα μπουκαλι για δυο ατομα- και με συνολο 10 ευρω για 2 ατομα εχετε φτιαξει μια απιστευτη ιστορια που απλα δεν υπαρχει. Για οποιους δε νιωθουν filthy rich η απλα θελουν να παραγκουρμεδιασουν παρτε λιγο σκορδο, λιγο λαδι, 2 κουταλιες νερο απο τα μακαρονια που βραζουν, peperoncino και λίγο μπουκοβο. Τα αφηνετε σε ενα τηγανακι να δεσουν για 3-4 λεπτα. Το χυνετε στα βρασμενα al tende μακαρονια και απο πάνω τρίβετε λιγο αυγοταραχο........ανοιγετε ένα Σαββατιανο Σωκου των 3 ευρω.....και το πινετε στην υγεια μου. Αυτα ειναι μακαροναδα!
Μια που προτιμας το πεκορινο Αμφιλοχιας και το ελαιολαδο απο το χωριο,ισως να τα συνδυαζες καλυτερα και με κανενα ελληνικο ζυμαρικο!Κατα τ'αλλαμε εκανες να αποφασισω απο τωρα τι θα μαγειρεψω αποψε...
Οι μακαρούνες της Μισκο ειναι ελληνικοτατες, εξαιρετικες, επισης το αυγοταραχο να ειναι μόνο Αμφιλοχίας! Ο Βασιλικός απο την μανουλα μου Μυκονιάτικος και πλατυφυλλος η ροκα απο τον Μαραθώνα! Οποιος έχει όρεξη για πειραματισμο αντικαθιστα την Grana με υπεροχο Σαν Μιχάλης , Συριανό!